Klasszis érkezett

2011. július 29. 16:15 - Kiddo21

Szerdán aláírta szerződését Sergio Agüero az Etihad Stadionban, ennek értelmében az argentin válogatott támadó öt esztendőre kötelezte el magát Manchester kék felén.

Bár udvarolt neki a Real Madrid és a Juventus is, egyértelmű és vonzó ajánlat csak az Eastlands-ről futott be hozzá.

Taktikai szempontból tökéletes választás Sergio. Egyrészt tudvalevő, hogy - az immár ex-csapatkapitány - Carlos Tévez távozik a csapattól (nagy valószínűséggel Milánóba költözik), ezért az ő pótlása Agüero érkezésével tökéletesen meg lett oldva. Másrészt, a tavaly néha impotens  és tanácstalan támadójátékra egy rendkívül sokoldalú és gólerős "orvosság" érkezett.  Tévez-hez hasonlóan Agüero is bátran bevethető előretolt csatárként vagy éppenséggel árnyékékként. Sőt, ismerve Mancio bizarr manővereit, szélsőként is viszont láthatjuk majd a 16-os mezben száguldozó argentint. Érkezésével remélhetőleg egészséges rivalizálás veszi kezdetét a Dzeko, Balotelli, Guidetti trióban, ami a csapat hasznára is válhat.

A hozzáállásával nem lesz probléma, példás családi életet él feleségével, Giannina-val (aki ugye Diego Maradona lánya) és fiával, Benjamin-nal. Volt edzője, Javier Aguirre elmondása szerint ez rengeteget segített neki, hogy 23 évesen ekkora játékossá nőtte ki magát. De ha valamiben a család nem tud segíteni, ott lesz egy másik argentin polgártárs, Pablo Zabaleta, aki a Copa América alatt már sok mindent mesélt Sergio-nak a csapatról és a városról is egyaránt. A nyugodt háttér, a család biztonsága ugye sok játékosnál kulcsösszetevőknek számítanak, amik nélkül bizony néhány labdarúgó kedélyállapota nem lesz tökéletes és ez kihatással lehet a karrierjükre. Gondoljunk csak Robinho-ra vagy Tévez-re...

Az elmúlt két napban rengeteg olyan véleményt, hozzászólást lehetett olvasni különböző fórumokon Agüero-val kapcsolatban, hogy elvesztegeti a tehetségét, pénzéhes szemét vagy, hogy játékostemetőbe igazolt. Ne legyünk már ennyire ostobák könyörgöm! Itt van egy játékos, aki öt év alatt kinőtte a Primera Divison egyik erős középcsapatát és ajánlatot kapott a világ egyik legerősebb bajnokságából egy olyan csapattól, ahol igencsak merész terveket szövögetnek. Karrierje szempontjából nyilván azt a döntést hozta meg, aminek köszönhetően még magasabb szinten tud majd játszani: azaz egy bajnok- és kupaesélyes valamint folyamatos BL-résztvevő klubban.

Van annyira érett a játéka és profi, hogy gond nélkül betudjon illeszkedni az angol közegbe, példának ide lehetne állítani David Silvát vagy a még liverpool-i Fernando Torres-t is. Ahogyan most Agüero, úgy előbbi kettő kapcsán is többen csak pesszimistán legyintettek, hogy a PL-hez fizikálisan kevesek lesznek. Aztán láss csodát, mégsem...

Legyünk türelmesek, ne várjuk el azonnal ettől a sráctól, hogy minden meccsen rugdossa majd a mesterhármasokat. No, és persze bízzunk Mancini-ben, hogy okosan betudja építeni majd a csapatba, mert Agüero gyorsasága és technikája kiegészítve David Silva fineszességével aranyat (vagy inkább kupákat?) érhet nekünk.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr595655982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

herceges 2011.07.29. 16:33:49

így van

334200 2011.07.29. 17:15:05

Sajnos én is attól félek, hogy nagyszerű igazolás lesz... :)

296258 2011.07.29. 18:35:41

Az Atletico egy nagyon jó csapat, 2010-ben spanyol kupaezüst mellé Európa Liga győzelem, és Európai Szuperkupa. Igazi nyerő típus, kell a mentalitása a csapatnak! Az meg tényleg hülyeség, hogy egy játékosnak "nem való" egy bajnokság... Maximum egy-egy csapat taktikája nem feküdhet egy játékosnak. Sergio jó lesz, az tuti, de mivel marad az egy csatár Guidettit annyit fogjuk látni a pályán kb. mint tavaly Jót, de remélem mutat valamit azalatt kevés idő alatt is. Tévez áráért meg jöhet egy fasza középpályás, és kész a csapat.

338790 2011.07.29. 19:06:51

A folyamatos bl-résztvevés kicsit erős, de különben jó cikk : )

308018 2011.07.29. 19:08:58

Kicsit túl optimista dolog azonnal Tevez teljesítményét elvárni tőle. Minnél ambiciózusabbnak állitjátok be, annál inkább számolnotok kéne vele, hogy neki is, ahogy Dzsuzsinak inkább anyagilag jó, szakmailag max dobbantó, de inkább tapasztalat szerzés a City. Eddig leginkább annyit halhatott felöletek, hogy sok a lé arrafelé és legalább indultok a BLben, aranyakról meg kupákról inkább másutt.

miklos 2011.07.29. 19:09:32

a pénz volt számára és a volt csapata számára is a vonzó. ennyi. Mikor lesz a City komoly BL résztvevő? 3-4-5 év kell még. Bajnok? szintén. akkor miért jobb ez neki mint a RM vagy a Juve? mert itt kb 12 millió euró/ évet fog keresni. bár ahogy a csapatot ismerhetjük van még max 2 éve és ő is lépni fog...

337664 2011.07.29. 19:26:22

Eloszor is hadd szogezzem le: inkább City, mint United, szóval elozzétek csak meg oket, jó hosszú idore, de ez a cikk egy kicsit túl optimistának tunik.Tudjuk, hogy a PL más világ, szóval az, hogy Aguero egybol pótolni tudja Tévezt elég necces.Ne felejtsuk el Tévez honnan jott a City-hez, mennyi PL tapasztalattal,mivel ez sokat fog számítani.Nézzuk csak Dzeko példáját és tartsa fel a kezét az, aki nem várt tobbet tole a leigazolásakor.Amúgy sok sikert!

jamb58 2011.07.29. 19:40:11

Hello!Én City szurkoló vagyok és nem értem miért ez a kétely sok embernél?Minden valamire való csapat bajnok szeretne lenni még ha a Pl-ről is van szó.Most megadatott a lehetőség a Citynél is,hogy sikeresek legyenek.Miért ne tennék?Minden adott,leginkább a pénz és tökéletes körülmények.Nem csak a City van ilyen jó helyzetben Európában.Azt mondom előre és ez a helyzet,mármint lesz még egy meghatározó csapat,csak a foci javát szolgálja.Hajrááááááááá City!!!!!

336477 2011.07.29. 19:46:12

Persze, hogy optimista! 2-3 éve, de még tavaly is - és itt is fel lehet tenni a kezeket - ki gondolta, hogy ez a csapat Kupát nyer, vagy, hogy dobogós lesz a PL-ben??? Érthető, hogy sokak túlzónak tartják a "tartós BL-résztvevő" jelzőt, de muszáj lesz megbarátkozni vele, mert amilyen ütemben pumpálják bele a tőkét, egyszerűen a csúcsra (jó, legyen inkább a top4-be) lesz járatva ez a banda.

308018 2011.07.29. 19:51:11

Ja, bár Torres óta a PL tapasztalat se garancia semmire sem. Meg tegyük hozzá, hogy a Cselszka is inkább akkor lett jó és vonzó mikor már volt jó edzöje, mert ha a klub miatt nem attól még az edzö miatt lehet szakmailag is vonzó egy csapat. Namármost Mancini miatt max egy Balotelli igazol bárhova is, bár ő is inkább eligazolni akart mint valahova felé.

341743 2011.07.29. 20:27:34

a city is bajnok lesz, a púl is... azért hagyjatok valamit a tényleg jó csapatoknak is :D idővel itt is az lesz mint a dinamonál. nem pumpálnak bele annyi pénzt és az eredmények is kezdenek elmaradni. A dinamo is csak 1 bajnoki címet nyer az elmúlt 5 évben és bl-t se nyert.

336477 2011.07.29. 20:31:44

Amúgy ezt érdemes megnézni. Főleg azok figyelmébe ajánlom, akik kételkednek abban, hogy Agüero nem lesz képes pótolni Tévezt. http://www.football-news.org.uk/wp-content/uploads/2011/07/TEVEZ-AGUERO.jpg
süti beállítások módosítása