Megfelelő eredmény

2011. november 28. 21:30 - mgyuri

Az ötödik x felé haladó Roberto Mancini (tegnap ünnepelte a 47. születésnapját) azt hiszem a lelke mélyén nem lehet elégedetlen a liverpooli döntetlennel.

A nápolyi elégtelen után jól megfeleltre hozták a srácok a tegnapi liverpooli mérkőzést, így ha lehet mondani, a hetet elégséges eredménnyel zárták.

 

A meccs az elhunyt Gary Speedre való megemlékezéssel vette kezdetét.

R.I.P. Gary Speed....

A találkozó elején a City játékosai ragadták magukhoz az irányítást. Elöbb Clichy iramodott meg, majd Yaya Touré lőtt éppen kapu mellé egy szöglet utáni kavarodásban.

A 13. percben kapott Kompany sárga lapot Suárez buktatásáért, ezután az uruguayi szinte több időt töltött a földön mint állva...

Negyed óra után két Agüreo helyzet(szerűség) volt, előbb Reina jött jól ki a kapujából, majd saját magát cselezte ki alapvonalon túlra egy ígéretes szituációban.

A 31. percben jött a gól! Silva szöglete után Kompany fejelt mesterien a hálóba. 0:1!

Közvetlenül a középkezdés után Barry letarolta a félpályánál Lucast, megkapta a megérdemelt sárgáját (az idényben ez volt Neki az ötödik, így kedden biztosan pihen). Ezzel nem is lett volna baj, azzal viszont annál inkább, hogy az elvégzett pontrúgást Kompany Lucashoz fejelte, aki labdát leadta a labdát Charlie Adamnek, a középpályás jó harmincról ráküldte, Hart védte volna, de a tizenhatos vonalán Lescott olyan bénán ért bele, hogy esélye sem volt hárítani. 1:1. Ez jól odaajándékoztuk nekik...

Öt percre rá kezdődött a Joey Hart show. Kuyt kavargatott a tizenhatoson belül, Adamnek passzolta a labdát, de Joe lábbal védett.

A félidőben volt még egy nagy Glen Johnson helyzet, majd Agüero jelezte, hogy még pályán a City: lövését Reina hárította.

A második félidő legelején Clichy szerzett agresszívan labdát, majd lepasszolta Nasrinak, Samir visszaadta, a bal bekk felfutott, megintcsak Nasrinak adta, aki a kapu mellé lőtt. Ezután a másik tizenhatosnál Henderson kezdett el dekázni, aztán csodálkozott, hogy szerelik...

Aztán folytatódott a védelem vesszőfutása. Kompany egy beadást ki akart sarkalni(!), a labda persze az ellenfélhez került, Kuyt szerencsére melléfejelt.

A 62. percben Agüero csalta ki Reinát a kapujából, de a spanyol a tizenhatoson kívűl becsúszva szerelte Kunt.

A 65. percben jött a láthatatlan Nasri helyett Balotelli.

Pár percre rá Hart védett egy Downing lövést, majd jött a bohózat: Skrtel elcsúszása után Balotelli került helyzetbe, de elesett Ő is...

A 74. percben egy szöglet után Lescott kétszer(!) is Kuytbe vágta a labdát, a meglepett holland csak lesett, és nem tudott mit csinálni. Köszi, Dirk! Egy percre rá Milner került helyzetbe, de a kalandozó Reina a tizenhatoson kívül tisztázott előle.

A 82. percben jött Džeko Agüero helyett, majd rá egy percre mehetett zuhanyozni Balotelli. Megkapta a második sárgáját.

A kiállítás után a győzelem megszerzésére nem sok esély volt. A Liverpool többet támadott (bejött Carroll is). Az utolsó City helyzet Silva előtt adódott, miután Džeko a saját térfeléről hihetetlenül gyorsan megiramodott (lárazta Lucast), a középre adott labdával David kicsalta Reinát, de mire kapura tudott lőni, más három vörsösinges állt a gólvonalon

Zárásként a 93. percben feltette Hart a teljesítményére a koronát. Előbb Carroll fejesét ütötte ki, majd az ismétlő Suárez lövését hatástalanította lábbal.

Nanemár!

Mancini a meccsről: „Öt ponttal vezetünk a forduló után, ami megítélésem szerint nagyon is jó. Ugyan meg akarjuk nyerni valamennyi meccsünket, de ez mindig nem lehetséges. Elégedett vagyok az eredménnyel, mert tíz emberrel voltak problémáink az utolsó percekben. Játékosain jól teljesítettek, pedig a Napoli elleni Bajnokok Ligája mérkőzés után ez nem volt egyszerű.”

Igazából nem volt jó a meccs, inkább csak izgalmas, és hitetlenül gyors volt a játék. Igazából nem rossz eredmény a döntetlen, tavaly az ilyen típusú meccseket nem tudta megnyerni a csapat. Nálam Hart volt a meccs embere, nélküle lőhetett volna nem egy gólt a 'pool. Továbbra is öt pont az előny. A következő nehéz bajnokig (Chelsea idegenben) van még egy kemény kupameccs idegenben (Arsenal), egy nem sok jóval kecsegtető BL meccs (Bayern), és egy verhető középcsapat otthon (Norwich).

Ha karácsonykor is öt ponttal vezeti a tabellát a csapat kiharcolják a srácok a továbbjutást a Liga Kupában, az egy jó ajándék lenne!

Szép munka, Joey!

A mérkőzés jegyzőkönyve, és összefoglalója:

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr525656185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336477 2011.11.28. 20:29:05

Mancini nem értem mit siránkozik, jogos volt a két sárgája Mariónak. Főleg az első volt szükségtelen, az ilyenekkel ki tudja *aszni a hullámot a hajamból Balotelli. Amúgy teljesen jó ez az iksz, a kanárikat ütni kell a hétvégén és akkor továbbra is sínen leszünk.
süti beállítások módosítása