Csak ELőre

2011. december 08. 11:14 - Kiddo21

manchester city bayern münchen bajnokok ligája összefoglalóAmit vártunk a srácoktól, azt abszolút végrehajtották: szépen búcsúztunk a Bajnokok Ligájától. Egy félidőn keresztül élt a remény, ám a Villarreal otthon sem tudta feltartóztatni a nápolyi gépezetet, így bekövetkezett az, amire már sokan felkészültünk. Régi jó ismerősünk, az Európa Liga küzdelmeiben folytathatjuk tovább a nemzetközi szereplésünket.

 

Döcögősen indult a meccs a szempontunkból, hiszen gyakorlatilag ott folytatta a csapat, ahol Nápolyban abba hagyta. Megint a teszetosza, lassú körömpasszos játékot erőltettük és mivel a Bayern "B" sem mártózott meg a meccs előtt a kreativitás gyönyörű tengerében, így nem tépkedtük a hajunkat izgalmunkban. A kezdőcsapatba némi meglepetésre bekerült a jobb bekk helyére Richard Ashcroft, alias Sztefan Szavics, mivel sem Zabaleta, sem pedig Richards nem tudta vállalni a játékot. A fürtös teljes mértékben helytállt a meccsen, nem hozott le egy világszínvonalú teljesítményt, de amit meg kellett oldani, azt sallang mentesen megcsinálta. Mindenképpen jár neki egy piros pont.

A gól nélküli meccset Silva elégelte meg, aki egy szép, négy passzosmanchester city bayern münchen bajnokok ligája összefoglaló kombináció végén lőtte ki 18 méterről a kapu jobb alsó sarkát. A csapat ezután elkezdett játszani, továbbá az addig halk City drukkerek is felébredtek, így végre kezdett egy futballmeccshez hasonlítani az összecsapás. Főleg Agüero és Silva voltak aktívak, 1-1 komoly helyzetük még volt a félidő végén. Ne feledkezzünk meg a bajorokról sem, akik a meccs előtti szájkaratéjuk ellenére minden fajta erőlködés nélkül asszisztáltak a meccshez. Amilyen kezdőt küldött a pályára Jupp, nem is kell ezen csodálkozni. Mindössze kétszer jutottak el Joey-ig, de sem Olics, sem pedig az egyik karibi őstehetség nem tudott gólt szerezni. A félidőben így még éltek a remények, hiszen a Villarreal még nullán tudta a Napoli-t, Svájcban pedig érett a meglepetés.

A második félidő elején sem gázoltunk át a Bayern-en, látszott, hogy a szünet visszavetette az első félidő végi lendületet. Az 51. percben ennek ellenére egy német bénázást kihasználva Yaya már 2-0-ra változtatta az eredményt. De ez mit sem ért, hiszen nem sokkal később Spanyolországban a digók megtudták törni a jeget, és Inler vezetést szerzett a Napoli-nak, amelyet Hamsík még eggyel megtoldott a végén. Ezzel pedig elúszott az a maradék hangyányi reményünk is, a győzelem ellenére kiestünk. A végeredmény amúgy hízelgő a németekre nézve, hiszen simán lőhettünk volna 4-5 gólt is, de hát ezzel is csak a hátsónkat törölhettük volna ki.

manchester city bayern münchen bajnokok ligája összefoglalóAz élet igazságos volt végül, a csoportból a másik jobbik csapat ment tovább, ez pedig a Napoli volt. Innen is gratulálunk nekik, bízunk benne, hogy azért mennek néhány fordulót a kieséses szakaszban... Ami pedig minket illet, felesleges siránkozni, minél tovább kell jutni az EL-ben, a bajnokságot közben pedig meg kell nyerni. Ez az idei legfőbb célkitűzés, Manszúr is megerősítette ezt pár hete. Elsők vagyunk a PL-ben, állunk még a ligakupában, januártól beindul az FA Kupa, ehhez jön még ugye az EL is (ahova szintén kiesett a hőn szeretett városi testvérünk is), így aztán tényleg nem kell a kardunkba dőlni, nagyon szép szezont futhat még a banda. Hétfőn Chelsea, lehet tovább robogni bajnoki cím felé.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr885656207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

335913 2011.12.08. 12:30:01

pokoli csoport volt, ki is estünk írni kéne egy kérvényt Platininek, hogy a legjobb 3. helyezettet engedje még tovább:D rögtön intézkedne azt hiszem Napolit otthon megverhettük volna, amúgy is ott volt legközelebb a győzelemhez a csapat majd a májusi szezonzárás fogja beárazni, hogy ez mekkora kudarc igazából egy PL arany mellett eltörpülne, PL arany nélkül egyből hangsúlyos lesz EL-t sztem nem fogjuk leadni, de vért izzadni se, túl szoros lesz ahhoz a bajnokság tavasszal

335913 2011.12.08. 12:36:44

tavaly pont dec-jan. környékén fáradt el a csapat, érdekes lesz, hogy most miként alakul ez, mert tavaly se nem kezdett ilyen jól, és az EL csoport sem vehetett ki annyi energiát, mint most a BL csoport viszont ezt az iramot nem lehet tolni májusig, a január meg rohadt kemény

336477 2011.12.08. 12:52:27

[crazyhorse11](#625069): azért az idei egy jóval jobb csapat, nem is hiába kezdtünk úgy, ahogy. de egyetértek, kemény december-január lesz, ahol sokat veszíthetünk. ettől függetlenül szerintem ha a 2012-őt is az élen kezdjük, akkor jelentősen megnőnek az esélyeink, az ellenfelek sem tűnnek annyira magabiztosnak, szóval én optimista vagyok...

343712 2011.12.08. 14:53:20

Gratulalni tudok a BL szerepleshez...szep jatekkal estetek ki es messze a legjobb 3dik helyezettek vagytok! Viszont...remelem a motor leall hetfon a PL-ben is...es hamarosan megfogjatok a 3dik helyet!! :)

343768 2011.12.08. 23:14:32

szepen jatszottatok gratulalok!!kulon pech hogy ilyen csoportba kerultetek!! YNWA

336740 2011.12.09. 02:19:30

nem tudom mi van az nso-val, d napok óta alig enged bejelentkezni, és most is csak 10-edjére adta ezt a komment ablakot alul, hiába voltam bejelentkezve no a kiesés nem meglepetés, Napoli ellen kellett volna ügyesebbnek lenni, de ezt már utólag mki tudja összességében sztem túl bátor/magabiztos volt a csapat egyes meccseken, vmi defenzívebb játékkal le lehetett volna a továbbjutást taktikusabban is, persze agyfrász, hogy ezt pont egy Mancininél kell felhozni nyugodtan kellett volna tolni az 1 csatáros játékot idegenben, túlbiztosított középpályával akkor talán a 2 idegenbeli vereségből az egyik X, főleg a Napolis de a bátrabb/támadófelállás minden előnyét élvezhetjük hazai fronton, nincs mit sírni halálcsoport volt, tényleg a többi 7 csoportból 10 ponttal nem esünk ki, de ettől még így az összes "elvárás" átfordul a többi kupára még nagyobb hatással az én sorrendem PL, Fa-kupa, CC és EL, azért a CC van előrébb, mert ott már csak 3 meccs van hátra, miből elég a Pool ellen egy X és egy győzelem, meg a döntős győzelem pozitív esetben EL-ben 8-9 meccs, ki tudja Európa melyik távoli részéen, egyáltalán nem szar csapatok ellen (Schalke, Lazio, Twente, AZ, Valencia, Olympiakos, ezeket B csapattal nem lehet csak úgy elverni) (ha ez a komment nem látszik, akkor a szerver megint engem pécézett ki:D)
süti beállítások módosítása