Wenger Trophy 2016

2016. május 12. 18:17 - mgyuri

manchester city arsenal premier league összefoglalóNem sikerült nyerni vasárnap az Arsenal ellen, de a remény nem halt meg. A 2015/2016-os Barclays Cripple Fight Premier League még nem ért véget.

Elég egy nyamvadt pont Walesben, aztán Pep is a bl-ben kezdheti meg manchesteri karrierjét, persze semmi meglepő nem lenne ezt a szezont látva , ha ez sem jönne össze. Most is lesz typical City-s végjáték?

 

Az összeomlás nem jött el,  ez a legnagyobb pozitívuma az Arsenal elleni vasárnapi meccsnek. A másik, hogy de Bruyne összeszedte magát, a mezőny egyik legjobbja volt most. Pluszban Agüero a bajnokságban megállíthatatlan, a legutóbbi 15 Premier League meccsén 16 gólt szerzett. Nem csoda, hogy ő lett a hónap játékosa. grat, de legközelebb a bl-re is tartalékolj párat, köcce!

Pellegrini két helyen változtatott a madridi kezdőn. Kompany újra oda, ugye, Yayát meg láttuk mennyire van rendben...

Nasri sem tud kievickélni a szarból, Zabaleta és Kolarov is kiszállt, Sterling is csak a padra volt jó, ahová még Angelino is leült.

manchester city arsenal premier league összefoglaló

4-4-2 volt a soros így, Iheanacho kezdett. Sajnos a csapat legroszabbja volt.. Keveset lehetett megjátszani, ő sem játszott meg szinte senkit, helyzete nem volt komoly. Volt aki Madridban is kezdőben látta volna a fiatal nigériait, sajna hajlamosak vagyunk (a természetesen nagyon tehetséges srácba) belelátni, hogy a hóna alá tud kapni egy ManCity kaliberű csapatot, ha úgy adódik. Sajna nem. Reméljük: még nem.

Sergio és Kevin mellett a tengely volt rendben, az Otamendi-Fernandinho kettős emelkedett az átlag felé.

A vezetés hamar meglett, Agüero hozta amit kell. Nagyon kivan ő is így a végére. Sokszor rossz nézni ahogy lép, a meccs után is nagy jeges zacskókkal a térdén volt látható, az a kurva Copa a nyáron, jó lenne ha ki tudná magát pihenni végre.

Az egyenlítés fájdalmasan hamar jött és fájdalmas is volt. Sagna egy könnyűnek tűnő labdával nem tudott mit kezdeni Welbeck 'szorítása' miatt rosszul passzolt, Giroud pocsék beívelését Clichy (tök egyedül) eszetlenül akarta visszafejelni Hartnak, kabaré, kapufa, szöglet, persze, hogy gól. Giroud január óta először volt eredményes. Taps.

Voltak szép jelenetek, amikor Fernando megetette Ramseyt és a passza után csak hárman tudták blokkolni Agüero lövését, vagy amikor Fernandinho szerzett ellentmondást nem tűrően labdát, ami után Cechnek el kellett hagynia a tizenhatost, de sajna Sergio nem tudott gólhelyzetig jutni.

A játékrész közepén Welbeck megsérült, ez több okból sem volt jó. Az egyik: helyette beállt Wilshere jobban játszott, mint Danny. A másik: a fiatal támadó ebben az évben már nem léphet pályára.

A második félidő jól indult. de Bruyne egy a félpályánál szerencsésen megnyert fejpárbaj után indult meg a kapu felé, többen kísérték, de nem vették komolyan, szépen kilőtte a sarkot.

manchester city arsenal premier league összefoglaló

Lépett Wenger, lehozta a mezőny legrosszabbját, Iwobi helyett jött Walcott. Theot még mindig sokszor zavarja a labda, de lendületet adott csapatának.

A lendület a 69. percben érett góllá. Egy gyors támadás végén Giroud Mangala ölelésében még Sanchez elé tudta tenni a labdát, aki nagy gólt akasztott.

Pelle is lépett, lehozta a szürke Iheanachot, jött Sterling aki még Kelechi szintjét sem tudta hozni..

Az x jó volt a londoniaknak, magához tért a City, a legnagyobb sansz az újabb gólra egy de Bruyne-Agüero összjáték után volt, Sergio labdája nem sokkal ment félre.

Az utolsó 10+ percre Navas és Fernando helyett jött Yaya és Bony, az elefántcsontparti duó nagy sansszal utoljára lépett pályára égszínkék mezben az Etihadban (btw Pestre sajna csak Bony jövőhéten).

Bony közel járt a gólhoz, de Sagna beadását persze, hogy kapufára tette. Maradt a 2:2. Kevéske.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Nem lehet szó nélkül elmenni Pellegrini manchesteri búcsúja mellett. A vezetőség által kurtán-furcsán partvonalra tett mester búcsúját jó érzékkel a meccs utánra időzítették (ekkor még nem lehetett tudni, hogy LVG és bandája elhasal a Boleyn Ground búcsúján), a héten lejátszott két ilyen meccs után alig várták meg. Méltatlan.

manchester city arsenal premier league összefoglaló

Érdemel bl indulást az a csapat, amelyik a közvetlen ellen 7 nyamvadt pontot szed el? A top 10-es csapatok közül csak a kilencedik Chelsea lett elkapva oda-vissza (az első tíz helyezett ellen 16 pont jött össze a 65-ből), de az a vicc az egészben, hogy még így sem lenne semmi gáz, ha a retekszar Aston Villa hét nulla pontos meccs után nem pont ellenünk bekkeli ki azt a 0:0-át.

Ha érdemel, ha nem, itt a lehetőség. Elég egy nyamvadt pont, aztán jöhet augusztusban a bl-selejtező. A Swanseanak ehhez persze lesz 'szava'. Májusban már semmi dolguk nem volt, se az európai kupák, se a kiesés réme nem fenyegette őket, ennek tudatában elkezdtek focizni. Előbb otthon filézték ki a 'poolt, majd agyonverték a West Hamet idegenben.

Idén nem nyeri meg a Wenger Trophy-t az Arsenal, hatalmas röhej lenne ha megint behúznák, egy hazai vereség az Aston Villa ellen abszurd kategória. Akire figyelnünk kell, az a mu. A pirosak pedig otthon játszanak, a Bournemouth az ellenfelük, szóval nekik sincs valami nehéz dolguk.

Egy pontocska. Ennyi, a többit ősszel, srácok!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr9712480045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása