Ikszkirályok

2017. április 29. 14:30 - mgyuri

derbi premier league manchester city manchester united összefoglalóNem volt itt semmi meglepetés, tessék továbbhaladni.

Különösebb izgalmak nélküli — régi angol meccseket idéző — derbin vagyunk túl. 0:0? Volt akinek ez meglepetés volt? A City-nek ez volt a hetedik döntetlenje otthon (összesen nyolc van), a MU pedig a szezonbéli tizenharmadik ikszét szorgoskodta össze.

Nem ez volt életünk derbije.

Nagyon nem.

 

José jött, látott, buszt parkoltatott. Pedig a liga Manchester Unitednek kedvezett ezzel a bejáratott csütörtök esti időponttal.

Tény, hogy rengeteg sérültjük volt, Rojo, Pogba, Zlatan, Smalling, Jones, Mata játékára nem számíthatott Mou, Rooney a padon maradt végig.

Itt az alapcsapatból csak Silva nem tudta vállalni a meccset.

derbi premier league manchester city manchester united összefoglaló

Nekik volt fontosabb a meccs, mert lemaradásban vannak a bl-t érő helyekért folyó harcban és — papíron — nehezebb meccseik vannak hátra, — persze az a papír könnyen borul —. Én továbbra is még tizenhárom pontot várok (most van egy ponttal kevesebb, mint egy éve volt a Pellegrini gárdának a végén..), akkor éremmel zárjuk az évet.

A beharangozó videó legalább nagyon karajos volt:

Ez volt a tizenkilencedik Pep-Mou csata, nem sok babér termett a portugálnak (8 ill. 4 a győzelmek aránya).

Ami fájó lehet Pepnek, hogy Mourinho már két trófeát nyert a Uniteddel, kis szerencsével pár hét múlva nyer még egyet, nagyobb mázlival négy lesz neki a következő idény kezdetén, míg Guardiola semmit sem visz haza, maximum egy ilyet.

Szóval jött az a busz, ami elbaszta a játékunkat. A meccset nézve volt idő lamentálni, hogy miért van ennyi fasz a legdrágább helyeken, akik képesek negyed órával a kezdés után még a helyüket keresgélni..

Azok nem is látták a legnagyobb helyzetet kb. az égész meccsen, a nyolcadik percben Sergio a kapuvasra baszta a labdát. Csak, hogy a szopásos szokásos kapufa meglegyen.

derbi premier league manchester city manchester united összefoglaló

A szomszédok legnagyobb helyzete a 25. percben volt, Martial adott be, ez megpattant Fernandinho-n, Bravo bele tudott tenyerelni, de a labda nem a legjobb helyre, hanem középre ment, Herrera szerencsére nem tudta megszerezni, Mhitarjan lövését védte, a kipattanót meg Yaya óvta habtestével.

Aztán kb. ennyi tőlük. Fal felhúzva, várták a ... Kb. ők sem tudták, hogy mit. 70,2 - 30,8 % a labdabirtoklási arány. A Premier League fennállása óta nem volt ilyen gyenge ebben a mutatóban a MU. 556 és 199 jó passz (a támadó harmadban 226 és 69...).

derbi premier league manchester city manchester united összefoglaló

Nálunk viszont a helyzetkihasználás továbbra is katasztrófa, csak Agüero hiába lőtt kapura háromszor annyiszor, mint a teljes ellenfél  — az egész csapat 19 alakalommal próbálkozott, de csak 6 ment kapura (plusz egy kapufa), a MU 3/1-e szánalmas —, de hiába volt, hogy a teljes vendégvédelem a lába előtt hevert, nem ment sokra.

Bosszantó pedig alapvetően jól ment a játék. Kolarov újra élt a bal bekk posztján, az Otamendi-Kompany páros szinte hiba nélküli volt. Vinny bátor és pontos belépői a régi önmagát idézték.

Yaya pazar volt (egymaga adott 99 jó passzt, míg az egész MU 199-et), megalapozta, hogy de Bruyne-nek ennyire jól menjen előtte. Kevin átvette Silva szerepét, irányította a csapatot, öt kulcspasszt adott, de nem élt vele senki.

Baromira kár, ha nem megy Agüerónak, akkor nemigen segíti ki senki egy-két góllal. Azért is bosszantó, mert igazán gyengén talán csak Sané játszott.

Náluk kiemelni csak védősoruk nagy részén kívül (de Gea — magabiztos, jó kapus lett, meg kell hagyni—, Blind, Baily, Darmian munkája nagyon kellett a 0:0-hoz) Martial nyújtott fogyasztható teljesítményt.

derbi premier league manchester city manchester united összefoglaló

A meccs egyik fontos történése egy sajnálatos sérülés volt. Bravo izomsérülést szenvedett, jöhetett Caballero.

Claudionak remek lehetőség lett volna a hátralévő meccseken védeni, ez most nem lesz így. Legalább Willy kap egy esélyt, hogy szépen búcsúzzon.

Fellaini kiállítása hozhatott volna fordulatot a meccsbe, nem lett így. Pár másodperc alatt állíttatta ki magát. Nem semmi teljesítmény.

Jöhetett a felépült Gabriel Jesus, a csapat átállt a kétcsatáros rendszerre.

Jesus úgy vetette bele magát a játékba, mint a debütáló meccsén, nagy elszántsággal, de egy kicsit elhamarkodott volt. Ha jobban figyel (mint a Spurs ellen), nincs lesen. Aztán összejött neki egy sárga, műesésért.

derbi premier league manchester city manchester united összefoglaló

Maradt a 0:0. Kár.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr912474629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása