Manchesteri focisuli: 7.2 lecke

2017. október 17. 16:30 - mgyuri

Nem, nem. Nem lehet megállni. A rendszer mozgásba lendült és mindenkit maga alá gyűr, aki szembejön.

manchester city stoke premier league összefoglaló

Azért intő jelként becsúszott néhány kisebb hiba a Stoke ellen, de ezt úgy érzem a mutatott játékkal és a lőtt hét góllal sikerült kompenzálni. Szép leckét kaptak. Ők is.

 

Mark Hughes gárdája első pillantásra nem tűnik olyan rossznak, mint ahol a tabellán állnak a meccs után. Még a kispadjukra is olyan neveket ültetett volt edzőnk, mint Berahino, Affelay, Crouch vagy Martins Indi. De nem megy nekik. Most meg aztán még annyira sem, mint általában.

Az Etihadban egy zárt, 4-4-1-1-el próbálkoztak, nem sok sikerrel.

A City megszállta a középpályát. A két szélső (Walker és Delph) és a két középső védő (Stones és Otamendi) is felezővonal kötényékén bukkant fel igen sűrűn, Fernandinho alapból itt lubickol, de még Silva és KDB is sokat lépett vissza (akár a saját térfelére is), Jesus pedig a kezdőkörig húzódott, ha úgy adódott, helyet csinálva a szélvészgyors szélsőknek.

A meccs első komoly helyzete is az egyik szélsőhöz kötődik, Sané a 8. percben nagy helyzet hagyott ki, ez megalapozta az egész délutánt, azaz láthattuk mire számíthatunk, hogyan fognak felépülni a támadások.

Leroy amúgy már nem csak nyomokban nagy játékos, érett játékot mutat idén, már csak azon agyalhatunk, hová fog fejlődni ez a srác (is)?!

manchester city stoke premier league összefoglaló

A másik szélső Sterling volt, Raheem is olyan jó, hogy egyszerűen nincs hely Bernardónak a csapatban (lesz még kezdő mondjuk még Silva 2.0, efelől nincs kétségem), ráadásul (ő is) az idény egyik legjobb produkciójával rukkolt elő múlt szombaton.

Szóval a középpálya lezárva, 80-20% körüli labdabirtoklás, ide. Sok labdaszerzés, hibára kényszerítés, embertelen sok passz (darabra 816 és 151 jó átadás). A labdakihozatalban és a Chelsea ellen művészi szintre emelt 'háromszögelés' alapja a két középhátvédünk hatvannéggyel több jó passzal zárt, mint az egész Stoke.

A gólokat érdemes végigvenni KDB embertelen nagy meccset hozott, az első gólban is nagy szerepe volt. Remek labda a tizenhatoson belül felbukkanó Walkernek (az a sprint, ahogy megérkezik!), aki megtalálta a három (négy?) vendégvédőt lerázó Jesust. Máris 1:0.

Kyle-nak ez volt a harmadik gólpassza bajnokin (van egy neki a bl-ben is), tavaly 33 pl meccsen zárt hattal. Jó kezdés!

manchester city stoke premier league összefoglaló

De pihenni nincs idő, két percre rá (rögtön a középkezdés után) jön a csoda. Sané keverget Butland tizenhatosának a bal oldalán, lepasszolja Kevinnek, aki valami szenzációs ütemben adja vissza a bőrt és ugratja ki Leroyt, aki már mozgott a kapu felé, a visszakapott labdát begurítja az üresen álló Sterlingenk. Sakk-matt. 2:0.

Nem a végjáték az igazán érdekes, hanem az egész. Érdemes megnézni végig a középkezdés utáni egy percet.

Oktatófilm:

A 28. percben jött a következő, most is gyorsan járt a labda, a végén az egyik oldalról a másikra, addig míg valaki üresen nincs. Most Silva volt az, aki tök egyedül állt a tizenhatos közepén. Kicsit nehézkesen vette át, de megoldotta.

Ez az ellenfelek legnagyobb baja. Bárki gólt szerezhet a City-ből, ezért nem tudják levédekezni a játékosainkat (ki a francra koncentráljanak?) és a rengeteg gólhelyzetből (20 próbálkozás, 11 ment kapura ezen a délután, az xG mutató is 4 feletti) sok gólt szerez a csapat. 3:0

A félidő végén visszanyalt a fagyi.

Labdavesztés a Stoke térfelén, az ellenfél meg tanult a látottakból (a védőink nem voltak most határoztattak), egy kis tötymörgés után pontos, gyors labdák, Jesé sarokkal ad gólpasszt Dioufnak (mondom, hogy figyeltek, hogyan is kell ezt csinálni), egy kis szerencse (Delph becsúszása nem sikerül), remek gól! 3:1.

A 45. utáni percekben lehetett volna még City gól, de De Bruyne lövését szépen hárította Butland.

Ez volt Kevin századik meccse City mezben, szép szám, a másik szép eredmény, hogy a 2012/2013-as szezon kezdete óta a gólpasszainak a száma 68 (a City-ben 32). Ennyi csak Messinek van ebben az időszakban.

Ez volt a századik meccse a csapatban. 

Csodálatos fickó!

A második félidő elején irtóztatósan nagy mázlival jön fel a Stoke, Edwards beadását Diouf fejeli rá Walker combjára, onnan a kapuba került a labda. 3:2. Ez van. Az egész meccsen egyszer találtak kaput a vendégek, de szereztek két gólt..

Az 55. percben visszaáll a rend. De Bruyne labdát szerez a felezővonalnál, elnyargal a jobb szélen, a tökéletes beadását Jesus remekül veri be. 4:2.

A 60. percben Fernandinho is beköszönt, akkora gólt akasztott, hogy csak na. 5:2.

Ferna a labdát Delphtől kapta, aki megint bal szélen játszott, megint jó meccset hozott (az első vendég gólnál lehetett volna egy kicsit határozottabb, de amúgy pöpec a srác). A 16. percben egy bomba a kapura, rengeteg jó passz, jó játék. Tökéletes helyettes.

A 62. percben jött a következő. Újabb KDB labdaszerzés, újabb tökéletes passz, újabb remek befejezés. Most Sané a végrehajtó. 5:2.

A gól után szép sorban jöttek a cserék. Gabi Jesus helyett Bernardo, De Bruyne helyére Gündogan, majd Fernandinhót váltotta Yaya.

Jól szálltak be a meccsbe.

A hetedik gól a 79. percben jött, most Yaya szerzett labdát, Sterling kapta, akinek csak másodjára sikerült beadni a labdát. Silva 2.0 jött és meglőtte első manchesteri gólját. 7:2. Pazar.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Nyolc forduló, 29 gól. Ennél több gólt az első nyolc fordulóban az Everton produkált '94-ben. 1894-ben...

Be vagyok szarva, hogy mikor szorul be az egyik fogaskerék, hogy leégesse az egész gépezetet (Ederson góltalan sorozatának sajna annyi, bár baromi keveset tehet erről, ilyen ez a portásszakma).

Valamikor fog még csikorogni a szerkezet, de most hihetetlenül élvezetes nézni a City meccseit. Ahogy a mai ellenfél edzője, Maurizio Sarri fogalmazott: 'néztem néhány City meccset, de nem mindet, nem akartam depresszióba zuhanni'.

Szóval ma este jön a  Nápoly. Kemény dió lesz, veretlenek a Serie A-ban, sőt pontot sem hagytak el eddig, lőttek 26 gólt a bajnokságban, egyedül az ukrajnai vereség nem illik a képbe.

Érdekes egy meccs lesz, egy győzelemmel már biztosan a tizenhatban lenne a csapat.

Most jön a szezon legnehezebb mérkőzése?

manchester city stoke premier league összefoglaló

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr713004410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása