Kevin lábai előtt

2017. november 11. 14:30 - mgyuri

Kevinről szól minden mostanság. Ginger Kev lábai előtt hever most már nem csak a City szurkolók, hanem a Premier League többi csapatának rajongói (és az európai ellenfelek szurkerei) is félelemmel vegyes tisztelettel tekintenek rá.

A közelmúltban két magyar sportújságíró igazi, rendes blogger is foglalkozott a csodálatos KDB-vel, a lenyűgöző idei teljesítménye ürügyén, három cikket is ajánlunk ma nektek.

A magyar Goal hasábjain Peet írt csupa szépet és jót Kevinről.

Az első manchesteri szezonjában még Pellegrini volt az edző, nem sikerült neki rosszul sőt, de "Az igazi áttörést a belga számára Pep Guardiola érkezése jelentette. Sokan féltették őt a katalán sikeredzőtől. Guardiola és De Bruyne azonban hamar megtalálta a közös nevezőt."

Pep gondolatai róla:

Mindenre képes. A labda nélkül ő kezd először harcolni, a labdával a lábán pedig mindent lát a pályán. Minden egyes alkalommal a megfelelő pillanatban dönti el, hogy mit akar tenni. Néha egyetlen érintéssel kell megjátszanunk a labdát, néha kontroll alatt kell tartanunk a meccset, és van, hogy agresszívan kell támadnunk a labdát. Ő minden alkalommal meghozza a helyes döntést. Egy különleges és kiemelkedő játékos, az egyik legjobb, akivel dolgoztam.

Peet kitér arra, hogy mennyit fejlődött az előző szezonhoz képest, mennyit? Sokat.

"...míg tavaly egy meccsen átlagosan 50 alkalommal passzolt egy meccsen, ez a szám erre a szezonra 73.5-re nőtt, és ezeknek a sikeressége is 82-ről 85.1 százalékosra ugrott. Valamint majdnem kétszer több hosszú labdát ad, mint tavaly."

A teljes cikk itt található:

Goal Portré: Kevin De Bruyne, a mágikus belga karmester | Goal.com

Ha mindenképp meg kell nevezni egy pontot, amikor Kevin De Bruyne végleg bevéste magát a legtöbb futballszurkoló agyába, akkor vissza kell mennünk egészen 2015 januárjáig. A Wolfsburg a Bundesliga tavaszi szezonjának első meccsén fogadta a Pep Guardiola által vezényelt listavezető Bayern Münchent.

Ha mindenképp meg kell nevezni egy pontot, amikor Kevin De Bruyne végleg bevéste magát a legtöbb futballszurkoló agyába, akkor vissza kell mennünk egészen 2015 januárjáig. A Wolfsburg a Bundesliga tavaszi szezonjának első meccsén fogadta a Pep Guardiola által vezényelt listavezető Bayern Münchent.

Pep Iniestája. Ez előrevetíti, hogy mcdeere sem elmarasztaló cikket jegyez a Leshatáron.

leshatar.jpg

Remélhetőleg már megvettétek az ország legjobb (sajnos csak online elérhető), labdarúgással foglalkozó magazinját, ha nem akkor irány a Digitalstand, itt tudjátok megvenni — többek között — Kevinről is sok jót olvashattok.A cikkben megtudhatjuk, mitől is ennyire jó mind a két lábával a kis vöröses kedvencünk.

Itt sem maradhatunk Guardiola idézet nélkül, azaz: találj egy embert, aki úgy beszél rólad, mint Pep Kevinről:

Olvashatunk a genki évekről, a szárnypróbálgatásokról a válogatottban, majd az első (akkor még sikertelen) angliai próbálkozásról, Mourinhoval való kapcsolatáról.

Majd a wolfsburgi kiteljesedésről. Közben egy kicsit jobban megismerhetjük személyiségét.

Természetesen nagy rész van szentelve a manchesteri karrierjének, annak is, hogy bár Pep tudta, De Bruyne lesz a csapat játékának a kulcsa — szerelme rég fellángolt Kevin iránt, még a Bayern München edzője volt mikor ezt nyilatkozta:

Mégis az a bizonyos 2016-os Belgium-Észtország meccs kellett ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön.

mcdeere a cikk variánsát a Britannián is megjelentette, a netes formátumnak köszönhetően a számos videó gazdagítja az írást.

A teljes cikket itt találjátok:

Guardiola új Iniestája lett a belga csodagyerek, akit Mourinho leselejtezett - Britannia

Egyelőre Kevin De Bruynéről, a Manchester City belga középpályásáról szól az idei szezon a Premier League-ben. Pep Guardiola Manchester City-je utcahosszal vezet a bajnokságban - a megszerezhető 33-ból 31 pontot söpörték be az első tizenegy fordulóban -, a csapat vezére pedig a pufók arcú, vörös hajú belga, akiről ódákat zeng a csapat katalán edzője: "Akármit képes megcsinálni a labdával.

Szóval, olvassatok Kevinről, kerüljetek közelebb hozzá, egy kicsit értsétek meg jobban, mi és miért is van.

Az ember, aki gólpasszai mellett ilyen fontos gólokkal repíti a csapatot:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr2613179692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása