A mai menü: egy szelet kemény nápolyi

2011. november 22. 18:30 - mgyuri

Ismét teljes sebességre kell, hogy kapcsoljon a csapat.

A szombati Newcastle elleni bajnoki után már Olaszországban vannak a srácok, hogy a nehéznek ígérkező bajnokok Ligája meccsen mérkőzzenek meg a Napoli gárdájával.

Szombaton a két (addig) veretlen csapat csapott össze. A City nem volt csúcsformában, de sikerült! Reméljük ma este is összejön Nápolyban, de addig is kanyarodjunk vissza egy kicsit Angliába a bajnoki meccsre, kezdve a szokásos öltözőfolyosó videóval:

A meccsen nem kezdett (bár ez biztos véletlen) a héten új szerződést kapó két játékos (Johnson és Zabaleta), viszont ott volt a csapatban az aki még várja, hogy új kontraktust ajánljanak neki (de Jong), de ez egyelőre nem történt meg.

A meccs két legfontosabb jelenete az első félidő utolsó öt percében zajlott le.

Az első Balotelli pimasz tizenegyese volt. Ez volt Mario nyolcadik gólja a legutóbbi kilenc tétmeccsén! Eszméletlen egy fickó, Mancini sem mehetett el a büntetője mellett szó nélkül, és persze atyai szerepét ismét kihangsúlyozta honfitársa pályafutásában: „Lehetetlen, hogy Mario büntetőt hibázzon. Nem tudom miért. Nagyon jó lő, fontos játékosa a csapatnak. Nagyszerű futballista, és egyre jobbá válik. Megpróbálom mindenben támogatni, mert nem akarom, hogy eltékozolja a tehetségét!

A másik pedig Richards remek gólja volt! Úgy látszik a jobboldali védő minden idényben tartogat számunka egy remek gólt, csakúgy mint a tavalyi legszebb gólok közé bekerült Stoke elleni találata. Micah gólja volt a 9000. találat a Premier Leagueben, amelyet angol játékos szerzett.

A szünetben érdekes dolog borzolta az Etihad Stadion közönségét, nem volt a büfében sültkrumpli! Ez, aki járt Angliában tudja mekkora érvágás a helyieknek, ha nincs fish&chips, hasábburgonya köretnek egy szaftos húshoz, vagy szimplán egy kis chips rágcsálni. Sokan a rengeteg vendégszurkolókra sejtették a rejtélyes krumplihiány hátterében, de kiderült, az ok, hogy miért nem sütöttek elég rágcsálnivalót a büfések, nagyon prózai volt: abban a kerületben ahol a stadion van meghibásodás miatt szünetelt a gázszolgáltatás.

Apropó vendégszurkolók. Nagyon nagy számban érkeztek a (szombatig) szárnyaló szarkák drukkerei, és miattuk átalakították a vendégszektor megszokott rendjét (kevesebb elválasztó sor, több biztonsági ember) az Etihadban. Ennek következtében ezen a meccsen megdőlt a stadion látogatottsági rekordja (47.408 fő). De volt ennek hátulütője is, a magpiez fanok nehezen viselték a vereséget, görögtüzeket dobáltak a hazaiak közé, akiknek nem kellett több és azonnal felsorakoztak a vendégszektor mellé egy kis verbális párbajra. Szokatlan lelátói élet a Premier Leagueben

A gólszerzők mellett Nasri játéka volt még kulcsfontosságú, 30 passzából 28 el is jutott a címzettig, a labda amúgy is a Citynél volt (64-36) ahogy ezt megszokhattuk, és a középpályások sem herdálták el (ahogy azt már megszokhattuk), többet lőtt kapura a Manchester, és több lövése is találta el a kapu felületét mint a vendégeknek.

Sokat lehet köszönni a Newcastle védelmének, de a Manchester játékosai is mindent megtettek, össze is jött a sima győzelem.

A City szépen döntögeti (vagy állítja be) több angol bajnoki rekordot: ez a meccs volt zsinórban a tizennegyedik bajnokija a Citynek amikor sikerült több mint egy gólt elérnie! Negyvennégy éve egy csapat sem tudott ennyi gólt szerezni (42) tizenkét forduló alatt. Ennyi pontot (34) senki sem szerzett tizenkét forduló alatt, még a veretlenül bajnok 03/04-es Arsenal sem! A City az egyetlen csapat a bajnokságban, amely tavaly december óta veretlen hazai pályán... És még sorolhatnánk!

Mancini reálisan értékelte a meccset: „A mai meccs nagyon nehéz volt, mivel a Newcastle egy erős csapat, ráadásul jól is játszott. A nemzetközi szünet utáni első meccs mindig nagyon nehéz. Sokat birtokoltuk a labdát, szereztünk három gólt, de szerencsénk is volt.”

A találkozó jegyzőkönyve.

Ismét szavazhattok a facebook oldalunkon, hogy melyik gól tetszett a legjobban.

A mai meccs biztosan nehezebb lesz mint a szombati volt. A csoport első, és utolsó helyezettjével nem érdemes foglalkozni, a BL-ben tökéletesen impotens Villarreal esélytelen nemhogy a győzelemre, hanem a pontszerzésre is Münchenben.

Az "A" csoport közepén tanyázó két csapat meccse viszont garantáltan a legérdekesebb összecsapás lesz ma este! Ennek fényében érthetetlen, hogy az országos tv csatorna miért nem ezt a meccset választotta...

Az első meccs óta sok minden történt, reméljük nem fog hiányozni az akkor elvesztett két pont. A csapat a Napoli előtt van, az a legkevesebb, hogy a mai meccs után is ott marad!

Silva viszont igencsak továbbtekintett a ma esti meccsnél: „Minden esélyünk megvan arra, hogy jól szerepeljünk a BL-ben, ahol mi is a végső győzelemre törekszünk! Miért ne nyerhetne a Manchester City? Nem hinném, hogy ez a kérdés nálunk ne merülhetne fel!

Mancini a tegnapi sajtótájékoztatón a volt Napoli istenség vejével (Agüero) vett részt. A olasz nem kötődik a Napolihoz, de a városhoz igen, édesanyja révén vannak nápolyi felmenői, és a felesége is a Vezúv lába alatti városból származik. A meccsről ezt mondta:

A gárda jó formában van. Minden meccs nehéz, és szinte minden harmadik napon játszunk, ami nagyon fárasztó. A Napoli ellen azonban más lesz, mivel nekik ez az utolsó esélyük. Nehéz összecsapásra számítok. Tovább akarunk jutni, és ehhez arra van szükség, hogy megnyerjük a mérkőzést. Utána már bármi megtörténhet. Jó csapat a miénk, sokat fejlődhetünk, de most csak a Napoli elleni találkozóra gondolunk."

Reméljük szurkolói atrocitásokról nem kell ma beszámolni, sajnos a Napoli ultrák nem éppen vendégszeretőek, erről a bajorok is tudnának idén mesélni... Mindenesetre, hogy ne legyen baj a City vezetői azt kérték az Olaszországba látogató szurkolóktól, hogy a városban ne menjenek City sálban, vagy mezben, biztos ami biztos...

A Napoli kezdeti lendülete, egy kicsit megtorpant, a legutóbbi három meccsüket nem tudták megnyerni. Persze ez nem jelent semmit, de jó lenne, ha nem kellene számolgatni, és már a mai győzelemmel meglenne a továbbjutás. A döntetlen sem lenne éppenséggel rossz eredmény, de akkor is...

A nápolyiaknál egyedül Marco Donadel nem bevethető, míg a Citynél csak BL-re nem nevezett Owen Hargreaves-re nem lehet számítani.

A meccset a digi sport közvetíti, stream itt lesz.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr435656174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336477 2011.11.22. 20:14:45

Erősen x gyanús meccsnek tűnik nekem, bár egy vékony győzelemmel jó lenne befogni a sok ellendrukker pofáját. Cityyyyy!!!

335913 2011.11.22. 20:25:56

sorsszerű lenne Balotelli góljával nyerni szóval legyen így:)

336477 2011.11.22. 22:43:14

Na szóval. Teljesen megérdemelten *optunk ki, a Napoli a saját játékával vert meg. A gyors, látványos kontrákkal egyszerűen nem tudunk mit csinálni. Yaya és de Jong néha csak nyomozta a labdát középen, elől Jacko nulla volt. Lehet imádkozni a végén...

296258 2011.11.22. 22:48:36

[Kid21](#607347) reálisan nézve vége a BL kirándulásnak, irány az EL. a két szélső védő volt ma szerintem a leggyengébb. ez van nyert a jobb.

336477 2011.11.22. 22:53:06

...és még örülhetünk, hogy ennyivel megúsztuk, lehetett volna nagyobb verés is.
süti beállítások módosítása