Venni, vagy nem venni: az itt a kérdés.

2012. július 30. 22:25 - Kiddo21

Miközben a csapat a távoli keleten haknizik készül fel a következő szezon kihívásaira, addig a klubvezetés sem tétlenkedik és javában tárgyal a lehetséges érkezőkkel kapcsolatban.

Persze idén nyáron már nincs az a hatalmas pezsgés a csapat körül, mint mondjuk az elmúlt három évben, de abban biztosak lehetünk, hogy most is kerül 1-2 "nagyobb hal" Mancini bevásárlókocsijába, a legfrissebb hírek szerint két héten belül akár. A kiszemelt játékosok személyét nagyjából már mindenki kívülről fújja, de érdemes egy kicsit összefoglalni az elmúlt hetek pletykáit a piacon, hátha véletlenül eltrafáljuk valamelyik célpontot.

A totális No. 1.-t gyakorlatilag fél éve kerülgetjük. Mellettünk eddig két másik klub (MU, Juventus) verseng(ett) Robin van Persie kegyeiért, ám a legfrissebb hírek szerint az olaszok a múlt héten kiszálltak a "versenyből", így Manchester városának valamelyik kirakatcsapata lehet az egyik befutó végül. Az állítólag 20 millió fontra beárazott hollandért a három klub a pletykák szerint korábban már tett egy egyaránt 15 millió fontos ajánlatot, amit azonban a londoniak elutasítottak. Ennek némileg ellentmond, hogy Wenger a DailyFail hasábjain kategorikusan kijelentette, hogy még nem kaptak semmilyen ajánlatot van Persie-ért és különben is, "hagyják békén ezzel a témával".

Ha ajánlat nem is volt, az szinte bizonyos, hogy némi eszmecsere lehetett a színfalak mögött a City és Arsenal képviselői közt, már csak azért is, mert a múlt héten a két csapat Pekingben egy edzőmeccs keretében találkozott egymással és "teljesen véletlenül" akár össze is futhattak a tárgyalópartnerek... Korábban egyébként szárnyra keltek olyan híresztelések is, hogy házon belül kisebb nézeteltérés támadt Mancini és a klub átigazolásaiért felelős Brian Marwood között a dolgok lassúsága miatt, ám ezt cáfolták később.

Mancini (lassan beteges) vágyódása van Persie-ért egyébként lehet hamarosan véget ér, ugyanis úgy hírlik, hogy a United lépéselőnyben van velünk szemben, akik készek megadni neki a heti 220 ezer fontos fizetést is.

De vajon miért ragaszkodik ennyire Mancini van Persie-ért? Jó, nyilván egy klasszis csatárról van szó, aki tavaly gólkirály tudott lenni, de gólkirályunk nekünk is van (Tévez), sőt ott van még egy 30 gólos Agüerónk, egy 19 gólos Dzekónk és egy 17 gólos Balotellink is, és akkor a sorban ott van még ötödiknek egy John Guidetti is, aki 20 évesen 30 meccsen 23 gólt hintett tavaly a holland bajnokságban... Szinte feleslegesnek tűnik idehozni tehát egy már közel sem ifjú van Persie-t, aki korántsem biztos, hogy legalább megtudja közelíteni azt a teljesítményt egy másik csapatban, más társakkal, más taktikával, mint a legutóbbi szezonban, ahol az Arsenal támadójátéka gyakorlatilag teljesen ráépült. Persze ha Mancini el tudja adni Dzekót (aki nem utazott el a csapattal Ázsiába) a Milannak, akkor változhat a szitu, de a fenti névsor tükrében még így sem lenne égető szükségünk rá...

Mancio másik rögeszméje az a Daniele De Rossi, akit már a télen többször összeboronáltak velünk. Van Persie-hez hasonlóan a 78-szoros olasz válogatott középpályás megszerzése is hasonló kételyeket vet fel: már 29 éves és a középpályán is van már egy rakás, minőséginek nevezhető játékosunk. Februárban 2017-ig hosszabbította meg a szerződését De Rossi a Romával, és nagyjából azonos árszinten (20-25 millió font) mozog, mint Robin van Persie. Az olasz érkezése feltehetőleg előrevetíti de Jong távozását (a jövőjével kapcsolatban kitérő választ adott nemrég egy helyi lapnak), aki továbbra sem hosszabbította még meg a jövőre lejáró szerződését. Amúgy itt-ott már lehetett olvasni, hogy 23.5 millió fontot ajánlottunk a Romának a napokban.

Ezen a poszton egyébként lassan beérni látszik az ifjú elefántcsontparti Abdul Razak, aki már tavaly télen bemutatkozott a felnőttek között, a legutóbbi szezonban pedig két Championship gárdánál (Portsmouth, Brighton) is szerepelt kölcsönben.

Sajnos a mi szempontunkból egyre kevesebb hír érkezik Javi Martínez felől, pedig (szerintem) a spanyol tehetség megszerzése hatalmas telitalálat lehetne. Fiatal, labdabiztos és ami a legfontosabb: jelentősen stabilizálná a tavaly olykor gyenge lábakon álló védelmet, továbbá szűrő középpályásként is simán megállná a helyét, ergo De Rossi-t felesleges is lenne megvenni akár. Kompany és Lescott mögött/mellett ugyanis nincs olyan megbízható középső védőnk, aki akár maradéktalanul tudná pótolni őket. Szavics rengeteg hibával játszik, Kolo (igazán elsózhatnánk már Törökországba...) gyorsasága pedig egy lajháréval vetekszik. Martínez mellett egyébként több helyen is szóba hoztak minket a két liverpooli bekkel, Martin Skrtellel és Daniel Aggerrel. Igen csekély a valószínűsége viszont, hogy valamelyik is hajlandó lenne felvenni a Manchester City kék mezét, persze nyilván van az a pénz...

A hátországból Mancini esetleg hozzá tudna nyúlni a belga Dedryck Boyatához vagy a holland (de tunéziai felmenőkkel rendelkező) Karim Rekikhez. Előbbi 21 éves és tavaly a Boltonban játszott kölcsönben, míg utóbbi szintén a Portsmouth-nál volt kölcsönjátékos és 17 éves kora ellenére már a holland U-19-es válogatott csapatkapitánya.

Ami a bevételi oldalt jelenti, nos itt sincs számottevő változás. Lassan pedig illene valamit lépni, mert állítólag az "előbb eladunk, aztán vásárolunk"-elvet követjük a nyáron. Hughes még megmaradt sarát továbbra sem tudjuk ellapátolni: Bridge újfent csak kölcsönben ment el, Santa Cruz és Adebayor ügye pedig továbbra is patthelyzetben van (nyugodtan jelezzétek, ha tévedek), plusz ott van még Weiss is, akit a kölcsönszerződések helyett most már nagyon szeretnénk pénzért eladni végre.

Röviden tehát ennyi lenne. Aki esetleg olvasott, hallott olyan infóról amit valamilyen malőr folytán elfelejtettem beleírni a posztba, ne hezitáljon és ossza meg velünk bátran.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr985656439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

339432 2012.07.30. 22:44:24

Adebayort nem vette meg végleg a spurs? NSO-n 7.600.000 eurót írnak, transfermarkton ugyanakkor még nálunk van. Hivataloson meg Loannak van feltüntetve Santa Cruzzal együtt :D Már nem tudom kinek higgyek :)

336477 2012.07.30. 23:09:42

[boldfalcon](#881454): Ha jól tudom, Ade fizetésén egyezkednek még. A vételár kábé stimmelni fog.

344242 2012.07.31. 00:39:20

én szerintem csak j .martinez ,gaston ramirez ,és esetleg de rossi vagy agger , ti mit gondoltok deniss suarez-rol ? tegnap szerintem nagyon jól játszott ,szerintem egy két éven belül kezdő lehet ,razak se rossz

296258 2012.07.31. 17:18:34

[boldfalcon](#881454): Ade még van, RSC már játszott Slaybridge ellen, ahogy ma is fog gondolom az Oldham ellen a tarcsiban, a hivatalos oldalt nem updatelték. Adebayort Villás akarja meg Bilic is. Londonban nagyobb presztízs, Moszkvában több pénz várja, ez a togói dilemmája. @herceges: Suáerez, Rekik, Razak jó kis játékosok lesznek, már most látszik. amúgy abszolút nem bánnám, ha nem jönne senki, minden áron nem kell, meg kicsit zavarba jönnének a shoping city-zők :D

336477 2012.07.31. 18:39:52

[mgyuri](#881829): Én azért bízok benne, hogy legalább egy középhátvédet hoznak a védelembe, egyedül ott "vékony a jég" egy picit. :)

296258 2012.07.31. 20:01:22

[Kid21](#881873) : pedig a centerhalf kb. az utolsó Mancini Mikulásnak írt listáján, de mostanság nagyon Aggerről szól a brit sajtó
süti beállítások módosítása