A győzelemért kapott tálca

2012. augusztus 14. 19:45 - mgyuri

Elrajtolt a 2012/2013-as szezon, mégpedig a lehető legjobban!

Megvan az első idei trófea, de már a meccs kezdő sípszója előtt foglalkoztatta a szurkolókat egy hír: az első komoly igazolás is megérkezett a keretbe. Mozgalmas volt a vasárnap.

Nos, az első hír ami lázba hozta a szurkolókat, az Jack Rodwell érkezése. A fiatal liverpooli (Everton) nevelésű középpályás jó vételnek tűnik. Én személy szerint jobban örülök neki, mint ha de Rossi érkezett volna. Fiatal, nem volt halál drága. A fizetése nem veri a csillagokat, nem akar rögtön a kezdőbe kerülni, de már van több mint nyolcvan PL meccs a lábában, volt már angol válogatott. Ígéretes a srác, remélem a tavalyi ínsérülése a múlté. Jacknek van ideje tanulni, és lehetőséget is bőven fog kapni az idei 50+ tétmeccs alkalmával. Az már mellékszál, hogy egy hölgyismerősöm felhívta a figyelmemet, hogy ismét egy helyes pasi érkezett a csapathoz, szerinte ez is nagyon fontos, hogy népszerűvé váljon a csapat. Én erre csak pislogtam, de mondta, hogy ezt feltétlen írjam le. Oké, ezen ne múljon.

Isten hozott, Jack!

A meccs ismét a 3:2 bűvöletében telt mint tavaly, de most a gép jól adott. Mancini élesben is tesztelhette az 5-3-2-őt. Jó kis meccs volt.

Hart egy kisebb sérülés miatt nem játszott, visszatért viszont Kompany. Milner volt a jobbszélső, volt egy kis félsz bennem, az Eb-n nem volt valami fényes a teljesítménye szélsőként, de most nagyon jól ment neki. Elől Tévez és Agüero életveszély, ha rendben vannak mind a ketten, akkor megvan a csatársor. Még úgy is, hogy most Kun nem volt kifejezetten elemében.

Az első félidő inkább a Cityé volt, de életveszély nélkül. Ahogy lenni szokott ilyenkor villan az ellenfél. A három védős rendszer gyengéire mutattak rá Torresék. Kompany a félidő előtt öt perccel rossz helyre fejelte ki a labdát, Ramires indította Fernandót, Kolarov és Pantilimon tehetetlen volt. 0:1.

Ivanoics úgy érezte, elég volt neki, szinte rögtön a középkezdés után páros lábbal rácsúszott válogatott társára, Kolarovra. Piros, emberelőny. Yeee.

A szünetben Mancini variált, behozta az eredetileg a kezdőbe nevezett Clichyt Szavics helyett, és indulhatott a harc a trófeáért.

Az egyenlítés hamar meglett, Milner beadását rosszul vágták ki a londoniak az 53. percben, Yaya összeszedte a labdát, és nagyon pontosan lőtte az egyenlítő gólt, tizenhétről. 1:1.

A gépezet beindult, Agüerótól kapott egy labdát Tévez, végigvezette a tizenhatos vonalán, kivárt, és egy bombát akasztott Cechnek. 2:1!

Alig öt percre rá minden eldőlt, ismét egy gyors, szélen vezetett akció. Kolarov labdájába Nasri gyakorlatilag csak beletette a lábát a kapu előtt. 3:1.

Azért nem volt, vége. A 80. percben Pantilimon bénázott Sturridge lövésénél, a kipattant labdát Bertrand belőtte. 3:2.  A gól után volt egy kis harc a labdáért, a román kapus és agólszerző is lapot kapott.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 49. percben akár Kompany is kaphatott volna pirosat Torres feltartásáért, de szerencsére Angliában ilyenért, mint most, inkább sárga jár.

A Chelsea hasonló formát mutatott mint tavaly, nem voltak rosszak, de ahogy emberhátrányban leálltak, az nagyon furcsa volt. A második félidő elején kaphattak volna jó pár gólt. Hazard egyelőre nem bizonyította, hogy megérte volna csatázni érte. Szerintem lesz gondjuk Drogba pótlásával.

Voltak emlékezetes jelenetek. Milner elfutásai, Tévez, ahogy küzdött Luizzal a labdáért, és a földön fekve sem adta fel. Vagy a végén Agüero ajtó-ablak helyzete a végén. Jó kis meccs volt, parádés idénykezdés!

A Charity Shield az a trófea, amit a legyőzött általában elbagatellizál, nem rak bele az évkönyvbe stb. Persze én sem kerültem padlóra tavaly, és most sem ugráltam a plafonig, de jó így startolni. A játékosoknak lökést adhat a siker, jó volt látni ahogy nagy örömmel pózoltak a pajzzsal, és Kolo Touré sem véletlenül őrjöngött, hogy nem játszott, még az emlékplakettjét is a nézők közé dobta. Ez egy igazi focimeccs volt

Megvan, örülünk, egy újabb trófea a vitrinbe, de ami a legfontosabb: vasárnap bajnoki!

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló:

Melyik gól tetszett a legjobban? Szavazz!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr605656461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

339432 2012.08.14. 19:58:41

Szerintem Rodwellért nagyon sok az a 15 millió (+ még megy lé az Evertonnak ha beválik - valami ilyesmit hallottam). Ha beválik, akkor nem szólok semmit. :) Csak már volt egy pár olyan igazolás, hogy megvettük jó drágán, aztán vagy ingyen megy el, vagy potom összegekért. A "Hazard egyelőre nem bizonyította" linket csak én nem értem? :D

296258 2012.08.14. 20:08:50

[boldfalcon](#889489) Rodwell évek alatt, ha minden jól megy nem sokkal lesz több mint 15 millió (mármint font) euróban úgy 20 körül lesz a végösszeg. Ha abból indulunk ki, hogy a de Rossinál és Martineznél 20 millió font volt a beköszönő ár, nem rossz vétel. a Hazard link már jó, a facebook mágikus csodája, hogy elhozott egy vadidegen linket.

339432 2012.08.14. 20:30:29

[mgyuri](#889502): Ha minden jól megy :) Én szurkolok neki, amúgy mi az ő posztja? Középpályán belül, csak hogy tudjam, kit kell kiszorítania a csapatból :D

296258 2012.08.14. 20:36:02

[boldfalcon](#889511) de Jongot vagy Barry-t, neki kéne biztosítania, hogy Yaya tudjon portyázni egy kis reklám http://youtu.be/rQtf4JBa-1E

339432 2012.08.14. 21:25:17

köszi ;)
süti beállítások módosítása