Belendülünk

2013. július 07. 19:00 - mgyuri

Belendülünk, mármint nem mi, hanem a csapat.

Megkezdődött a felkészülés az új szezonra (a héten egy statisztikahalmazzal le is zártuk az előzőt), egy hét múlva már pályán is a fiúk, végigpörgetjük mi történt eddig a nyáron, illetve azt, mi vár a csapatra.

Vannak új játékosok, új menedzser edző, jönnek a meccsek. Indulhat a 2013/2014-es szezon.

Vannak új játékosok, új menedzser edző, jönnek a meccsek. Indulhat a 2013/2014-es szezon.

Mancini el. Még mindig furcsa. Beletört a bicskája az olasznak az új menedzsmentbe, Sorianoval sem jött ki, de Txiki Begiristain érkezése tette be a kaput neki végleg. A félelmeink beigazolódtak, sajnos már télen váltani kellett volna. Mancini így sem húzhatta ki a végig, de a Kidd-el lejátszott utolsó két bajnoki nem volt sokkal üdítőbb, mint egy diszkrét fing a langymeleg nyári estében.

Nem lettem soha Mancini odaadó híve, de a City egyik legsikeresebb menedzsere volt, nem ilyen csúnya véget érdemelt volna. Kár. De ez a múlt, hiszen itt az új boss.

Pellegrini már Manchesterben, az első napja alaposan dokumentálva:

Elsőre nagyon jó választásnak tűnik a chilei, alap, ahogy a kék pulcsijában körbejárja új birodalmát. Nagyon szimpi a bácsi, én nagyon sokat várok tőle.

Néhány helyen lehetett olyat hallani, hogy Txikiék első jelöltje Guardiola lett volna Mancini pótlására. Nem tudom, mondjuk nem a bánat könnyei áztatták az arcom mikor kiderült, hogy Pep Münchenbe szerződik. Úgy érzem, nem jártunk rosszul. Pelle, the man!

bazz, még van utánam két szabad hely...

Több mint egy hónap jut most a felkészülésre (hosszabb pihenője már csak a Konföderációs kupán járt két spanyolnak van). Két éve egy jó hangulatú (és eredményes) alapozáson vett részt a gárda (nagyrészt az USÁ-ban), ahol az egész keret együtt tudott dolgozni. A tavalyi gyengébb szereplésnek (többek között) az volt az oka, hogy a csapat nagy része még pihent az Eb után, amikor a csapat Ausztriában megkezdte az edzőtábort, sőt még utána is olyan játékosokat néztünk az ázsiai haknin is, akik az év során még a kispad közelébe sem jutottak.

A világkörüli turné most sem marad el, de legalább együtt lesz a csapat. Most nézzük sorra, merre is járnak a következő egy hónapban.

Az idény végeztével jártak már nyugaton (csak be kellett zsúfolni valahogy egy amerikai túrát a keleti előtt), a Chelsea elleni két meccs inkább szólt a bizniszről, meg a bajnoki hajrá feledtetéséről.

...és a legidiótább mascott díját nyeri...

Szóval az első meccs pont egy hét múlva lesz (14-én), a Nelson Madela nevével fémjelzett jótékonysági tornán Dél-Afrikában, a helyi SuperSport United ellen Pretoriában (15:00-kor), majd az AmaZulu FC jön 18-án, csütörtökön Durbanban este nyolckor.

Afrikából irány Ázsia, itt a Barclays Asia Trophy keretén belül kerül megrendezésre Hong Kongban a South China elleni helyosztó (24-e, szerda, 14:30). A döntő és a bronzmeccs szombaton lesz (27-e 13:30 és 14:30) a másik ág (a Spurs-Sunderland páros) győztesével (vagy vesztesével).

A következő minitorna (az Audi Kupa) két nap alatt lesz lezavarva, július 31-én és augusztus 1-én. Az első meccs szerdán 18:15-kor lesz a müncheni Allianz Arénában, a döntő és a vigasz meccs csütörtökön lesz 18:15-kor és 20:30-kor a Bayern-Sao Paulo párharc valamelyik tagjával.

Az utolsó (eddig ismert) felkészülési meccs Finnországban lesz, az Arsenal ellen (a gúnárokkal tavaly Pekingben volt egy sima nyári randi) az Olimpiai Stadionban augusztus 10-én 17:00-kor.

A bajnokság pedig rá egy hétre már kezdődik is.

A nyári szezon nem telhet el átigazolások és átigazolási pletykák nélkül. Nézzük mi volt eddig. Az andalúziai dombitibi és a donyecki mágus már leigazolva, a mérnök úr átvette a kormányrudat.

Santa Cruz (a hírek szerint Bologna), Bridge (Reading) és Kolo (Liverpool) ingyen távozott (de a fizetésükön sporól nagyjából évi 15 millió fontot a költségvetés), Tévezért a Juventus összességében kb. 13 millió fontot penget ki, de a nagy okosság itt az évente megspórolt 10 millió (plusz prémium) fontos fizetése.

Egyelőre ennyi, de nézzük ki is jöhet/mehet posztonként.

spanyol, 27 éves, tuti befutó

Kapusok: Pantilimon sírt, hogy védene rendszeresen, a Fiorentina merült fel nála, mint lehetséges célállomás. Hart helye atombiztos, Wright pedig maradna a csere cseréjének.

Védők: Lescottnál felmerült, hogy visszamegy az Evertonba, Richards-t és Kolarovot csábítaná az Inter (Alekset a Juventus is). Az érkezési oldalon sokáig tartotta magát az a bizarr pletyka, hogy Pellegrini ismét szívesen dolgozna együtt Pepével. A másik akiről szó van (bár ő Kolarov távozásakor jöhet képbe) a román válogatott Stefan Radu.

Középpályások: Itt inkább túlkínálat van (de még így is jöhetett volna Pellegrini kis kedvence, Isco, de ő inkább Madridba szerződött), ezért nem meglepő, ha ezen a poszton inkább távozók lehetnek, mint újabb érkezők. Nasrira nem a jelek szerint nem csap le sem a PSG sem a Monaco, és egyelőre Milner és Barry Birminghambe való visszaköltözése sincs napirenden.

Csatárok: Cavaniért nem hajlandó egy nagyobb vagyont kiadni a board, Lewandowski Klopp szerint a Bayernre vár, így két támadó van még porondon, a római Pablo Osvaldo és a sevillai Álvaro Negredo.

Zlatan 2.0?

De a csapat nem csak az "A" keretből áll, így nem csoda, hogy folytatóik az u-19-es keret telepumpálása is. Három (3, igen három !!44!) spanyolt sikerült ide is behúzni, a bal szélső José Angeliño (16 éves) a Deportivo de La Coruñából, a jobb-bekk (u-16-os válogatott) Pablo Maffeo (15 éves) az Espanyolból és a támadó középpályás Manu García (15 éves) a Sporting Gijón-ból.

Jött azért nem csak spanyol is, a francia u-16-os válogatott középpályás, Thierry Ambrose (16 éves) az Auxerre-ből és a Wenger óvodából is sikerült lenyúlni egy középpályást, az angol u-16-os válogatott Denzeil Boadu-t (16 éves).

A legnagyobb fogásnak tartott csatár viszont csak januárban csatlakozik a kerethez, a svéd (az új Ibrahimovicnak kikiáltott) Zackarias Faour (15 éves) személyében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr585656632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása