A múlthét legfontosabb meccsei

2019. szeptember 19. 13:30 - mgyuri

Múlthéten három érdekes, más-más szempontból fontos meccset rendeztek szerdán és csütörtökön (kettőt szerdán, egyet csütörtökön). Mind a három a szombati bajnoki elé került, minden szempontból.

maxresdefault.jpg

A Manchester City történelmének talán legcsodálatosabb kapitányától búcsúzott Manchester. Az U-21-es csapat pedig kupameccset játszott szerda este a közeli Rochedale-ben. A lányok pedig Luganoban oktattak.

Az egykori (borzasztó) nevén Johnstone's Paint Trophy, a mostani nevén (még borzasztóbb) leasing.com Trophy, na, szóval az EFL Trophy (harmadik, negyedik ligás csapatok és kiemelt akadémiák indulnak el a sorozatban, a legutóbbi döntő elég karaj volt) első csoportmeccsére a League One csapat, Rochdale otthonában látogattak a fiúk. A csoportban ott van még a harmadik ligás Bolton és a negyedik vonalból a  Bradford City. 

inrochdale.jpg

Meglepően simán hozta a meccset a 'tarcsi', főleg úgy, hogy a bajnokságban öt meccs után három vereség, egy döntetlen és egy győzelem a mérleg..

Ebből a csapatból tegnap heten ott voltak a Doneckben a 3:1-re megnyert Youth League meccsen.

A lányok nagyon jól indították a szezont. Két győzelem, ebből az egyik derbi volt! Manchester City - Manchester United az Etihadban, több mint harmincezer néző előtt!

1:0-ás hazai siker. A körítés, a meccs, igazi promója volt a női ligának.

Ezt követe a svájci kirándulás, Bajnokok Ligája a legjobb 32 között. Ha nem lenne szexista kijelentés, akkor azt írnám: felmosták a padlót a csajok a Luganóval. 


A múlt hét fénypontja: 51.602. Tekintélyes mennyiségű ember. Ennyi polgár gondolta úgy, hogy el akar búcsúzni a kapitánytól, és nem mellékesen a támogatni Tackle4MCR-t, a Kompany és manchesteri polgármester, Andy Burnham nevével fémjelzett hajléktalanokat segítő alapítványt.

A másik oldalon ilyen neveket láthattunk Edwin van der Sar, Shay Given, Gary Neville, Ashley Cole, Jamie Carragher, Paul Scholes, Nicky Butt, Michael Carrick, Ryan Giggs, Rafael Van Der Vaart, Mikel Arteta, Patrick Vieira, Robbie Keane, Robin Van Persie, Tim Cahill és Darius Vassell. A vezetőjük Roberto Martinez volt, a segítője Thierry Henry.

a_great_cause.jpg

A City 'all star'  kapujában a jó Hart állt. Kolo Touré, Micah Richards, Zabaleta a védelemben. Nasri, de Jong, Ireland, Didi Hamann a középpályán.  A támadó szekció tagjai pedig Martin Petrov, Craig Bellamy, Shaun Wright-Phillips és Benjani voltak. Az jelenlegi játékosok közül Agüero és Silva. A City-ben pályára léphetett Vinny öccse, Francois Kompany.

Kolarovot és Dzekót végül még sem engedte el a Róma, Balotelli ott volt Manchesterben, de nem játszott. 

A kezdőcsapatot és a padot látva tényleg olyan volt, mintha megint a 2011/2012-es szezon kezdetén járnánk. A kezdőcsapatot, amelyben pont Kompany nem volt ott. A kezdés előtt gyermekeivel vonult be a pályára, a játékosok sorfalat álltak neki.

Nem jött rendre a sérülése tipikus én, igaz? kérdezte. Hááát, van benne valami. Még egy jó mondata volt, mely szerint a City szerinte olajozottá vált gépezet. Nem lehet nem röhögni ezen. Azt ígérte: Silva búcsúmeccsén a pályán lesz. 

A brüsszeli új élete nem alakul úgy ahogy szeretné, nem bánnám ha nemsokára Pep stábjában látnánk.

benjani.jpg

A meccs meglepően színvonalas volt, tényleg, egy gálaelőadástól valahogy kevesebb focit várna az ember. Martin Petrov úgy szaladt el rögtön kezdés után és verte fel a rövidbe a labdát, mintha nem öt éve fejezte volna be a pályafutását, hanem öt hete. De nem ezért sietett ennyire, mert már csak ennyit bír, az egész meccsen nagyon élt.

A túloldalt van Persie volt elemében, az első félidőben zseniális gólpasszt adott Robbie Keane-nek, majd ő tekert egy nagy gólt a második játékrészben.

A City egyenlíteni tudott a vége előtt, így meglett a barátságos 2:2. Benjani fejelt Ireland szabadrúgása után, Carra csak szerencsétlenkedett a nyomában. A gólöröme a klasszikust idézte.  

Remek meccs volt, jó kis utazás. A Zágráb ellen nem lesznek ennyien a lelátón

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr8215068710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása