Birminghamben a kilencedikért

2014. december 26. 09:45 - mgyuri

boxingday1Idén is elérkeztünk a szezon egyik legizgalmasabb szakaszához, amikor is a világ futballszerető társadalma bezabálva, egy emberként ül le a tévék elé karácsony második napján, hogy végre a sokadik töltött káposzta után okot adjon egy minden évben felmerülő szezonális vitatémára a családtagjaival: Muszáj ilyenkor is focit nézni? Igen.

Ezúttal Nyugat-Birminghambe vesszük az irányt, ahol azzal a West Bromwich Albionnal találkozunk, amelyik a legutolsó kilenc tétmeccséből hatot zakózott és igen közeli ismeretségbe került a kieső zóna rémével. Legutóbb például 2-0-ás előnyről voltak képesek elbukni a QPR ellen a Loftus Roadon, ami jól mutatja, hogy mentális problémák is súlythatják Alan Irwine, minőségét tekintve gyenge középszerűnek mondható csapatát.

Ami minket illet, a szezonkezdeti nehézségek után úgy tűnik, hogy a sorozatos sérüléshullámok ellenére magunkra találtunk és önbizalommal telve állhatunk bele az ünnepi mókuskerékbe. Az oroszok elleni novemberi Bl-betli óta nem kaptunk ki, sőt, az idén is menetrendszerűen sokat savazott védelem is megbízhatóan áll a lábán: a legutolsó hat tétmeccsen mindössze egy kapott gólt tudunk összeszámolni. Igaz, támadók hiányában most nem fossuk a gólokat, de kit érdekel, ha sorozatban daráljuk be a kötelező győzelmeket. Külön kiemelendő az összeállt Mangala-Demichelis belső védő kettős, amely az apróbb hibák ellenére abszolút megbízhatóan és hatásosan működik a nemrég 2019-ig hosszabbító Hart előtt.

Épkézláb csatár híján, most is a középpályásoknak kell majd eldöntenie a meccset. Ezen a poszton szerencsére elég szépen el vagyunk látva jobbnál jobb formában lévő játékosokkal, így nem mondok újdonságot azzal, hogy nagy valószínűséggel a Yaya, Silva, Nasri hármason múlik, hogy hány góllal állítjuk be a klubrekordnak számító 9 zsinórban megszerzett győzelmet.

wbavscit-567x410Hamis kilencesként - Pozo betegsége miatt - nagy valószínűséggel megint Milner fog robotolni Lescotték között, akinek azért annyira nem ment olyan jól ez a szerepkör a Crystal Palace ellen. A fáradhatatlan Jimmy egyébként a kapus posztot leszámítva a pálya minden területén megfordult már nálunk. Nagy kérdés, hogy ezt, illetve a kapott játékidőt figyelembe véve mennyire van megelégedve a helyzetével közvetlenül a szerződéshosszabbítás előtt...

Lampard lízingelése viszont úgy tűnik, hogy biztosan tovább nyúlik (Kaldún valószínűleg szolidan leszól New Yorkba Reynának, hogy Frank pár hetet késni fog...) mivel a pletykák szerint mindkét fél efelé hajlik szerencsére. Azt hiszem abban mindenki egyetért, hogy a szezon igazolására mindenképp szüksége van a csapatnak, főleg annak a fényében is, hogy Yayát az FA Kupameccs után egy hónapig nélkülözni vagyunk kénytelenek.

Legutóbb egy 5 gólos meccsen sikerült győzni a Hawthorns-on:

http://vimeo.com/81085647

Élőben sem a mait, sem pedig a vasárnapit nem adja a DIGI, viszont mindkét este felvételről megtekintheti a csatornán az, aki nem nézte streamen.

A mai meccset Clattenburg sporttárs vezeti, kezdési idő 16h.

Hír még: januárban egy 5 napos pofavizitre repül a brigád Abu-Dzabiba Őfelségéhez, februárban pedig megint Barcelonába utazunk,

[polldaddy poll=8545749]

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr1112478039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Definitely Maybe 2014.12.26. 11:44:00

Remek poszt. :D Amugy Soriano a NYCFC-nek is a CEO-ja, Reyna meg ugye az, mint nekunk Txiki, igy szerintem eleg, ha Ferrannak eleg markans velemenye van a dologrol, a ket DoF meg megerti szepen. :D Nem ertem, mi ez a sok feszko amugy, hogy igy meg ugy serulne ezzel az MLS erdeke; nyilvan ez most kurva arrogansan hangzik, de az a sok fan, aki hirtelen elokerult a New Yorknal, nem is drukkolhatna az uj csapatanak, ha nincs a City Football Group, mert meg sem alakulnak meg... Kurva sok elonyuk fog meg szarmazni az egyuttmukodesbol a jovoben. Ez a rinya, ami most megy, ezt nem is tudom hova tenni. Marciusban kezdodik a szezonjuk, addig meg ugyis a CFA-nel edzenek, csakugy, mint a nagy tezsvir. Legrosszabb esetben is kihagyna 2 honapot, ami kicsit talan kinos, el kell fogadniuk. Addig nem sirt a szajuk, amig tudtak, hogy Lampard tovabbra is az egyik legnehezebb bajnoksagban, a vilag legjobb jatekosaival marad edzesben, es jatszik majd rendszeresen (meg ha 20-30 perceket is). Eleg gyanus, hogy a NYCFC forumon (mert felkerestem egy ilyet a neten) a sok drukkernek van egy "regebbi" csapata is, velhetoen a PL-bol, velhetoen valameyik eros klub, amely nem a City. :D Most meg orulnek, hogy vegre lesz egy jo helyi klub, de a Cityt mar most ruhellik... Ami miatt hibaztathato a klub az egeszben az az, hogy hogyan volt lekommunikalva az egesz. Oke, hogy elveszitjuk Yayat magunk sem tudjuk, mennyi idore, de azert az elkepeszto, hogy egy rohadt kozlemeny nem jelent meg a temaban a hivatalos oldalon. Bar a media vergodese vicces a temaban, de akkor is.

Definitely Maybe 2014.12.26. 11:46:00

Ja, es azt csiripeltek, hogy Barker lehet, hogy cserepadon lesz ma. Az tuti, hogy nemcsak Ambrose, de o is fent edzett a tobbiekkel. Nagy csalodas lenne, ha o sem kapna meg soha az eselyt fent, az ifiknel mar Robben-szinten nyomja, es ez nem vicc. Talan a video is epp amiatt tegnap keso este kerult ki: http://www.youtube.com/watch?v=wFd0FhFQ9AY

Kid21_ 2014.12.26. 12:15:00

valahogy egy mézesmadzagnak érzem ezeket az időről-időre az arcunkba belengetett srácokat. biztos tehetségesek, de ha az eredménykényszer miatt nem kapják meg a lehetőséget, hanem csak dobálják ide-oda őket az alsóbb ligákban kölcsönben, hiú ábránd marad, hogy Micah után elsőként végre megragadjon valamelyik kölök. az arab rezsim több mint 6 éve tart és azóta egy fiatalt sem sikerült beépíteni a saját utánpótlásunkból, Pellegrini is asszem a legelső interjúban megemlíti, hogy bátran nyúl (anno talán Isco meg Cazorla is nála mutatkozott be?!) a fiatalokhoz, ehhez képest a másfél év alatt egy Pozót tudott csak felhozni, kényszerből. :D de ez egy kicsit összetettebb téma szerintem, mert ha körülnézünk, a többi angol csapatnál (kivétel talán a soton, pool) is ez a helyzet: jórészt csak érett külföldi játékosokat vásárolnak.

Definitely Maybe 2014.12.26. 13:23:00

En abban bizom, hogy az FFP miatt par even belul tenyleg meglesznek az elso fecskek; meg akkor is, ha ezek azok lesznek, akik amugy kulfoldiek, es 16 evesen kerultek az akademiara (Lopes, Denayer, Pozo). Meghozza azert, mert rohamosan oregszunk, es ilyen Milner-, Navas-fele jatekosokat (persze a legtobb PL-klub mit nem adna ertuk, de egyik sem egy Silva, vagy akar Nasri az utobbi idokbol), akik kis tulzassal amolyan joiparosok, nem lenne lehetetlenseg hazon belul potolni. De hogy meglesz-e a kurazsi a vezetesben, afelol nekem is komoly ketelyeim vannak. Pedig sokkal okosabb lenne igy cselekedni, es nagy penzekert vasarolni egy 'uj Silva'-t, 'uj Yaya'-t, semmint venni egy nyar alatt 2-3 tamado kozepallyast 20-30 millakert, kozben meg max annyival jobbak Lopeseknel, hogy instant hozzak a stabil teljesitmenyt. De Barker tenyleg tul szep lenne, hogy igaz legyen, 11 eves kora ota itt van. Pedig minden meccsen a legjobbak kozott van, amikor Vieiranal jatszik, vagy akar az angol U19-ben. :(

Kid21_ 2014.12.26. 13:35:00

igen, az ffp miatt, meg az új campus miatt is szerintem, mert muszáj lesz felmutatni a közvéleménynek, h milyen ügyes gyerekek nevelődtek a hipermodern akadémián. pláne majd mikor Vieira átveszi Pelle helyét, tuti lesz kísérletezgetés :) Lopesben én is reménykedem, csaknem dobjuk ki az ablakon aprópénzért úgy, mint idén Huwst.

Definitely Maybe 2014.12.26. 15:02:00

TEAM NEWS @MCFC: Hart, Sagna, Mangala, Demichelis, Clichy, Fernando, Toure (C), Navas, Silva, Nasri, Milner. #mcfc SUBS NEWS @MCFC: Caballero, Boyata, Zabaleta, Fernandinho, Kolarov, Lampard, Jovetic. #mcfc Akkor ennyit Barkerrol. :D De legalabb Jovetic felepult.

Kid21_ 2014.12.26. 16:53:00

valami ilyesmit vártam, nah. :P Silva teljesen elfejteti velünk, hogy csatár nélkül játszunk, iszonyat zseni. viszont nekem úgy tűnik, hogy Berahino szándékosan Mangala mellől akar kapura törni minden egyes alkalommal. #bigsamknows

boldfalcon 2015.01.01. 21:03:42

Boldog új évet mindenkinek! Hogyan lehet ezt a legjobban megünnepelni? Egy chelsea ötössel :D Ha nem szórakozunk el annyi helyzetet, akkor holtverseny nélküli első hellyel indítjuk 2015-öt... Ja és Disqus hova tűnt?
süti beállítások módosítása