Minden jó, ha jó a vége

2011. május 22. 21:30 - Kiddo21

A harmadik helyen zárta a 2010/2011-es Premier League szezont a Manchester City, miután az utolsó fordulóban a Reebok Stadionban 2-0-ra legyőzte a Bolton csapatát.

Ezzel a győzelemmel eldőlt, hogy a nyár végén nem kell BL-selejtezőt játszania Mancini legényeinek, hanem automatikus résztvevői az ősszel induló csoportkör küzdelmeinek.

A nem túl izgalmas mérkőzésen vendég oldalról az első félidőben Lescott, a másodikban pedig a csereként beálló Džeko volt eredményes. A győzelem egy percig sem forgott veszélyben, bár Hart kapuja előtt többször is gólszerzési lehetőséghez juthattak volna Davies-ék. Az előzetes kezdő tizenegyen Mancini kénytelen volt változtatni, mert a bemelegítés során Richards megsérült, a helyén így az egész meccsen fejkötésben játszó Zabaleta kezdett. A mérkőzés folyamán egyébként több gólt is szerezhettek volna a kékek, de Barry fejese, valamint Yaya Touré és Silva lövései egyaránt nem értek célba, maradt tehát a sima 0-2.

Mancini a meccset követően a következőket mondta: "Nagyon fontos volt, hogy a harmadik helyen végezzünk. Ahogy peregtek a hetek, úgy volt egyre nehezebb odaérni a dobogóra, de az utolsó két mérkőzés előtt már kézzelfogható közelségbe került. Nem mintha nem érdemeltük volna meg a harmadik helyet, de véleményem szerint a másodikat kellett volna megszereznünk, mert nagyon sok olyan meccs volt a szezonban ahol győzelmet érdemeltünk volta."

Az olasz kitért a következő szezonra is. Arra a kérdésre, hogy megcélozzák-e a bajnoki címet jövőre, így válaszolt: "Azt hiszem nagyon fontos lenne, mert csak így fejlődhetünk napról napra. Tavaly ötödikek lettünk, idén csak azért lettünk harmadikok mert a Chelsea több gólt szerzett. Egyre jobbak és jobbak akarunk lenni."

A szezonnak tehát vége és sikerült véghez vinni azt, amit a szezon elején elterveztek Manciniék. Le a kalappal előttük, mert bizony volt olyan periódusa az idénynek amikor igen távolinak tűnt a bronzérem.

Volt idő mikor nem számítottunk sikeres idényzárásra, de összejött, CSAPAT volt a City, így nagybetűkkel. Gratulálunk!

Az első hatban végzett csapatok közül furcsamód csak a két manchesteri lehet elégedett: az ezüstérmes Chelsea-t beértük pontban, csak a gólarányuk jobb. Nem nyertek semmit, Ancelotti már repült is. Az Arsenal néhány hete még bajnokságot akart nyerni, most a dobogóra sem fértek fel. A Tottenham szurkolók a BL után visszaesésnek érzik az Európa Ligát. A Liverpool az utolsó két meccsén kikapott, így tönkretették a jó tavaszi teljesítményüket, és az EL-t érő helyezés sem lett meg.

A City teljesítményét ellenben egy rossz szó sem érheti! Az, amit az utolsó két hónapban -a két liverpooli vereséget leszámítva- nyújtottak a srácok, nincs jobb szó: fenomenális! A legutóbbi négy meccsre meg egyszerűen nincsenek is szavak: hét rúgott, nulla kapott gól! Kupagyőzelem, bronzérem! Ez azt is jelenti, egy újabb benyelt gól nélkül zárt Hart meccs volt a boltoni, idén huszonkilencedik.

Lescott kedd után vasárnap is betalált, bár az vicces volt ahogyan a kapuba jutott a labda, mintha külön gyakorolták volna Vincenttel. Jó, hogy Joleont is lehetett ünnepeli, a Kompany-Lescott páros a legjobb belsővédő kettős lett az egész Premier League-ben.

Džeko góljának is örülök, így ő is teljesen más szájízzel mehet a nyári szünetre, remélem a jövő idény róla is fog szólni!

Reece Wabara is nagy élménnyel gazdagodott, debütálhatott a csapatban.

Csak egy Tévez gól hiányzott, de nincs baj: így is gólkirály lett!

Mancini szavai a meccs után:

Fantasztikus idényen vagyunk túl, szeretnék köszönetet mondani minden játékosomnak. Ez azonban még csak a kezdet! Úgy hiszem, Carlos maradni fog a következő idényben is.

Van még min javítanunk, új játékosokra is szükségünk van, ami teljesen természetes, ha olyanok akarunk lenni, mint a többi nagy csapat. A futballban elkölthetsz rengeteg pénzt, de így sem biztos, hogy győztes leszel. Azonban ha nem költesz, nem nyersz

A tegnap este a szezonzáró banketté volt, a házon belüli díjak kiosztásával, a mai pedig az utcabálé, és az ünneplésé a City of Manchesterben. Ha el nem keveredünk a forgatagban, ezekről is külön posztban számolunk be.

A találkozó jegyzőkönyve.

Az idényzáró meccs összefoglalója:

A poszt Kiddo21 és mgyuri írása.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr985655846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

340168 2011.05.23. 05:57:14

£500 millióért szinte lopás volt.
süti beállítások módosítása