Az idény City játékosa: Vincent Kompany

2011. június 09. 20:35 - Kiddo21

Nem kellett sokat töprengeni azon, hogy kit is illessen meg ez az elismerés. A korábban még szűrő középpályásként vásárolt belgát ma már a Premier League egyik legjobb védőjeként tartják számon.

Évről-évre egyre jobb teljesítményt nyújt, mostanra pedig a hátsó alakzat vezére, több meccsen is viselte a csapatkapitányi karszalagot. Megint díjaztunk.

Nem kellett sokat töprengeni azon, hogy kit is illessen meg ez az elismerés. A korábban még szűrő középpályásként vásárolt belgát ma már a Premier League egyik legjobb védőjeként tartják számon. Évről-évre egyre jobb teljesítményt nyújt, mostanra pedig a hátsó alakzat vezére, több meccsen is viselte a csapatkapitányi karszalagot. Megint díjaztunk.

Vincent Jean Mpoy Kompany még 2008. nyarán érkezett Hamburgból 7 millió fontért, mára pedig már megsokszorozta értékét, ugyanis az egyik legnagyobb, a játékospiaccal foglalkozó portál, a transfermarkt.de már 18 millió fontra taksálja a belga vételárát. A City védelmének lelke, vezetésével a kékeké volt idén az egyik legjobb védelem a Premier League-ben.

Fizikailag teljesen kiteljesedett, kiválóan fedezi a labdát és magassága ellenére sem mondható lassúnak. Mind a földön, mind pedig a levegőben rendkívül nehéz megverni, az esetek jelentős többségében gyors és ami fontos jó döntéseket hoz. A pályán és azon kívül is meghatározó tagja a csapatnak, szívvel-lélekkel hajtja, buzdítja társait minden mérkőzésen.

A Daily Mail statisztikája szerint Kompany blokkolta a negyedik legtöbb lövést, hatodik helyen végzett a labdaszerzők listáján és a PL védői közül Ő adta a harmadik legtöbb sikeres passzt az idényben. Nem csoda hát, hogy Vidics mögött Vinny lett a második legjobb bekk a Premier League hivatalos honlapján.

Hátvéd létére egyáltalán nem nevezhető durva játékosnak: a három versenysorozatban (Premier League, Európa Liga és FA Kupa) lejátszott 50 meccsén egyetlen egyszer sem állították ki, sárga lapot is csak kilenc alkalommal mutattak fel neki. Ez nagyban hozzájárult ahhoz is, hogy jelöljék egy olyan díjra, ahol az év sportembere címét nyerheti el. A The Northern Sports Awards gálán Kompany olyan sportolókkal került egy lapra mint a Bolton csapatkapitánya, Kevin Nolan vagy a kerékpározó Mark Cavendish. Szavazni ITT lehet Vinny-re.

A még mindig csak 25 esztendős Kompany számára a határ a csillagos ég. Amennyiben a fejlődése töretlen marad, generációjának legjobb védőjévé nőheti ki magát.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr375655882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338932 2011.06.09. 21:03:13

A digisporton Bánki József egész évben azt hangoztatta, hogy nincs tőle elájulva. De szó szerint többször is ezt mondta rá. Nem is értettem. Aztán itt van az eredmény. Ő is ezért kapja a pénzét, hogy ilyen jól ért a játékosokhoz. :D Am a cikkhez annyit, hogy megérdemelte Kompany, de én Silvának adtam volna. Ő volt a mi fazonszabászunk. Még az elején nem annyira, de aztán számomra egyértelműen.

338932 2011.06.09. 21:08:30

Még annyit, hogy nefelejtsük el azóta hátvéd mióta Mancini az edző. Hughesnál padozott.

herceges 2011.06.10. 00:46:43

hát igen Kompany megérdemelte tényleg nagyon jól játszott.

336740 2011.06.10. 02:29:47

magasan a legjobb nálam is, igazi vezér hátul, teszi a dolgát szép kussban, nem panaszkodik, csak dolgozik, dolgozik, dolgozik ilyen ember és ilyen játékos kellene még 2-3 a csapatba, és nem lenne gondunk örülök, hogy megkapta a díjat, ahogy az év csapatába is bekerült PL szinten, mert amúgy nem sok dicséretet kap,pl. Vermaelen tavalyi szezonja agyon volt dicsérve hogy mekkora fogás, pedig Kompany sztem jobb mint ő vagy korábban Skrtel-nek is nagyobb volt a hype-ja, amikor jól ment neki, de ez legyen a legnagyobb baj, hogy jövőre is ilyen jó lesz, de kevés dicséretet kap:) Tevez mostani nyilatkozatai után nálam alapból Kompanyé a csapatkapitányi karszalag, jobb esetben ez nem is lesz kérdés jövőre, ha marad Carlitos ha nem... Kompany stabilitása nélkül fele ilyen jó szezonunk nem lett volna talán Silva is ott volt a tűzhöz közel, nagy szezont futott ő is, ráadásul első angliai idényében, egy nagyon más bajnokságban mint a spanyol, de Kompany jobb volt idén, már amennyire 2 külön posztot össze lehet hasonlítani viszont Silvának nyáron a kapura lövéseket kell gyakorolnia:D, mert nincs az a ziccer, amit ne tudna kihagyni, ennyi választja el Messitől, hogy a rohadt bogyót beküldje 5 méterről, 10 méterről, 15 méterről vagy 20 méterről 2-ből 1-szer:D de persze ha a jövőre magára találó Dzeko-val rúgat 20 gólt, úgy is jó:)

299929 2011.06.10. 02:53:17

szerintem is bőven Kompany volt a legjobb de szerintem Yaya lenne a második és Hart a harmadik Tevez meg inkább menjen ha ennyire nem jó neki vagy maradjon és fogja be a száját utána csak döntse el végre
süti beállítások módosítása