Hattyúvadászat

2011. augusztus 15. 17:00 - mgyuri

Az első bajnoki forduló utolsó összecsapásán pályára lép a Manchester City is az Etihad stadionban, a Swansea City gárdája ellen.

Ideális ellenfélnek tűnik kezdetnek az első Premier League meccsére készülő walesi csapat, hazai pályán.

Bár egy klasszikust idézve: "annyit megérne a hazai pontvesztés, hogy Mancinit lecseréljék".

Ami biztos: a szimpatikus kis csapatnak fog szurkolni a fél világ ma este. Az egész keretük nagyjából annyit ér mint David Silva egymaga, és a Reading elleni play-off meccsen (ami izgalmasabbra sikeredett mint a két nappal előtte ugyanott lejátszott BL döntő...) is rengeteg szimpatizánst szerzett magának a Swansea.

Az edzőjük a tehetséges fiatal Brendan Rodgers, aki egy sérülés miatt hamar befejezni kényszerült labdarúgó pályafutását, és 22 évesen kezdett el dolgozni volt klubja, a Reading utánpótláscsapatainál. Innen hívta el 2004-ben José Mourinho a Chelsea U-18-as csapatához, majd két évvel később a tartalékok irányítását vette át. A Swansea előtt két felnőtt csapatot irányított, egy-egy idény erejéig a Reading és a Watford gárdáját. Rodgers az esélytelenek nyugalmával készül a meccsre.

A walesiek megpróbáltak erősíteni az új szezonra, a legnagyobb fogásnak a másfél millió fontért igazolt hétszeres holland válogatott kapus Michel Vorm, az egykoron legtehetségesebb angol szélsőnek tartott Wayne Routledge, és az előző szezonban (a másodosztályban) 24 gólig jutó Danny Graham tűnik.

A tavalyi keretükből fiataljaik, az U21-es válogatott támadó Scott Sinclair, a jobb szélső Nathan Dyer, és a saját nevelésű középpályás Joe Allen jelenthet segítséget a bennmaradásért folytatott harcukban.

Sergio és Mario

A Citynek több mint egy hete volt készülnie, finomítani a  taktikán a Community Shield meccs után remélhetőleg ez látszani is fog a csapat játékán!

Sérült nincs, az összes játékos Mancini rendelkezésére áll.

Sergio Agüero a kispadon kezd, talán ma már látjuk játszani is.

Carlos Tévez (az esélye annak, hogy marad egyre nagyobb) mellett Kolo Touré is megkezdte a csapattal az edzéseket, leghamarabb szeptember 10.-én a Wigan ellen léphet pályára.

Mancini sajtótájékoztatója a meccsről:

Fontos lenne egy imponáló kezdés, hiszen a közvetlen vetélytársak (Arsenal, L'pool, ManUtd, Chelsea) összesen hat pontot szereztek, és két gólt lőttek (plusz egy öngól).

A lehetséges kezdőcsapatok:

 

A meccset a digisport  közvetíti, stream itt található.

Hasonló eredménnyel elégedett lennék mint az 1981. november 21-én lejátszott bajnokin, ahol Dennis Tueart és Kevin Reeves 2-2 góljával lettek levadászva a hattyúk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr815656003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336477 2011.08.15. 17:07:23

Nem lesz egyszerű, szerintem a Swansea bunkerfocit fog játszani. Amíg meg nem törjük őket, nagyon nehéz lesz... Minél előbb el kell dönteni a meccset.

280520 2011.08.15. 19:17:35

A szezon legnagyobb erősítése egy mancini menesztés lenne.

336740 2011.08.15. 19:21:24

én kitartok Mancio mellett még, ez a szezon majd pálcát tör felette végleg hisz vagy nyer 1 nagy trófeát, és elkussoltatja a kritikusokat, vagy simán megbukik:) a sok edzőcsere visszavetheti a csapatot, úgyhogy drukkolok az olasznak, hogy ne kelljen megint edzőt váltan, aki megint behozza majd a saját igazolásait, és megint nem érik össze a csapat (lásd jelenlegi Juventus) be kell darálni az újoncokat, nem igazán bunkeres csapat a Swansea, ügyes focit játszotta, igaz a Championship volt tavaly Dzeko, Balo góljaival 2-0 ide

336740 2011.08.15. 19:36:03

Kolo sztem azért nem tér vissza még, nehezen hiszem hogy bármilyen meccsfitnesze is van 6 hónapja semmit nem játszott, sztem csak a Liga-kupában raknám be, meg csereként párszor először

norvég halász 2011.08.15. 20:56:44

Nem értem, hogy mi ez a nagy divat, hogy Mancio-t le kell váltani. Kihozta a Citehből a maximumot (Bl-indulás+ ha lehet valamilyen trófea). Szerzett három bajnoki címet, négy olasz kupát három csapattal, két olasz szuperkupát, tehát azt is tudja, hogyan kell nyerni. Én személy szerint a MU-t és a Chelsea-t erősebbnek érzem még, de ebben a szezonban is egy nagyot léphet előre a City, a nyakára mászhat a két riválisnak. Biztos dobogó, harc a bajnoki elsőségért, a Bl-ben és az FA-kupában pedig eljutni ameddig lehet. Ez lehet egy korrekt cél. Kérdés, hogy az arab tulaj nem érzi-e úgy, hogy ő már megvette a Bl-serleget is, pedig erről Abramovics tudna mesélni, hogy néha még a PL-serleget sem lehet csak úgy lóvéval megszerezni. Aki meg az ellenállhatatlan szép focit hajkurássza, nos Barcából egy van, ellenpéldának pedig ott van az Arsenal, ők jobbára meghalnak a szépségben évek óta. Summázva, személy szerint nem érzem, hogy gond lenne az olasz mesterrel.

296258 2011.08.15. 21:28:40

@norvég halász nem új divat, kb. 2009 decembere óta tart... három olasz bajoki cím? kizárt Juve, majd pontlevonással sújtott Milan. kvázi ellenfél nélküli bajnoki címek. már az nagyon furcsa, ha egy edzőt zsinórban nyert bajnoki címek után elzavarnak... a Citynél való munkája sem fáklyás menet, elköltött rengeteg pénzt, nem erősítve a csapatot, hanem csak lecserélve, tovább növelve a City iránti irigységet, és unszimpátiát. nem preferálja a helyi kötődésű kedvenceket, a csapat játéka sokszor unalmas. a taktikája unalmas, és nem megfelelő a nagycsapatok ellen. a tavalyi szezonban az FA kupa győzelem nem feltétlenül az ő érdeme, ha az elődöntő úgy sül el mint a charity shield meccs, vagy az Arsenal nem kezd negatív ámokfutásba, ma semmilyen komolyabb eredményről nem beszélhetnénk.

norvég halász 2011.08.15. 21:37:10

[mgyuri](#461751): Be lettek húzva azok a bajnoki címek? Be. Furcsa, hogy elküldték, valóban, Fergie-t huszonsok éve nem küldik el, valóban furcsa. Mourinhot is elküldték például a Chelseatől. Lecserélte a csapatot. Miért, ha adott volt rá a lehetőség, miért ne tette volna? Mourinho is vitte azokat akik neki kellettek, Allegri is a Milanhoz, sorolhatnám napestig. Nem mindenki elégedett azzal a kerettel amit alapból kap. Az FA-kupás mondataidba pedig annyi a ha, hogy ez csak blabla. Kupát nyert? Igen. Konklúzió, én így látom, te másképp, ennyi. OFF: Nem lehetne a szinekkel variálni a kommenteknél valamit, eléggé zavaróan összefolynak az írások.

296258 2011.08.15. 22:00:28

@norvég halász másképp látjuk, és örülnék, ha Neked lenne igazad, tényleg. a szín egyelőre marad, mert a posztokon is belül változna, ezt nem akarom. még megnézzük, hogy lehet megoldani.

296258 2011.08.15. 22:32:22

Atyaég! A harmadik gól! Kun, hogy játszik?! Nagy király lesz!!

336740 2011.08.15. 22:40:47

Agüero nagy franc:)) 5-6 góllal is nyerhettünk volna ma, elégedett vagyok teljes mértékben azért a clean sheet meg lehet még, nem basszuk el:) (én Manciniról már leírtam a véleményemet, ebben az évben eldől hogy idevaló vagy sem a játék képe egy dolog, az eredmény egy másik, a MU pl. csomó szar 1-0-val megpattanós gólokkal nyert bajnokságot 3 éve asszem, nem sírtak sokat miatta persze ilyen játéknál a nyomás nagyobb az edzőn, hisz eredmény nélkül nehezebb lenyelni ezt a fajta játékot, de amíg van eredmény, addig nincs gond, edzői felelősség ez a tavalyi Fa-kupa + 3. hely sztem nagyon jó a sok vásárláshoz képest, nem is volt összeszokva a csapat Chelsea is cserélgeti az edzőket, van hogy hogy szépen játszanak, de nincs eredmény van hogy szarul nyomják de van eredmény, mindig nem lehet váltani)

norvég halász 2011.08.15. 22:45:00

Talán csak az utóbbi percek jó játéka mondatja velem, de lehet, hogy David Silva Agüero személyében kapott egy olyan társat, aki nagyban feljavíthatja a spanyol játékmester teljesítményét. A jó teljesítményeiből klasszis produkciók lehetnek. Előrejátékban a Swansea eddig semmit sem mutatott, Dobie a házimanó megpattanója volt az egyedüli amikor Hart pulzusa emelkedett. Innentől kezdve csak nehezebb ellenfelek jönnek.

336740 2011.08.15. 22:58:04

sztem a háttér színe a gond, mert nem fehér, így kicsit olyan mintha piros felületen lila betűk lennének, olvasható, de zavaró is egyben bár meg nem tudom mondani, hogy ez szürke háttér vagy világoskék:) más blogoknál szürke a háttér és feketék a betűk, arra át lehetne váltani sztem mint pl. ez: http://utwenger.blog.nepsport.hu/archives/2011/08/15/Cesc_Blues/

336477 2011.08.15. 23:10:19

Azért középen még mindig túl statikusak vagyunk... Ettől függetlenül jobban nem is lehetett volna kezdeni. :)

herceges 2011.08.15. 23:23:57

hát aguero nagyon bekezdett remélem itt fojtatja ahol most abbahagyta
süti beállítások módosítása