A harmadik egy héten belül

2011. október 31. 14:30 - mgyuri

Sikerült egy héten belül megnyerni a harmadik meccsét is a csapatnak.

Egy kicsit nehezebben ment ma, de meglett a három pont, és a Premier League élén magabiztosan áll a Manchester City!

Minden okunk megvan a mosolygásra!

Mit lehet várni egy csapattól amelyet a héten már legázoltunk 5:2-re? Mit lehet várni egy olyantól, ahol elírják a csapatkapitány nevét a mezén? És mit lehet várni a Citytől egy elképesztő sorozat közben, mit kezd egy kiesőjelölttel otthon? Ezek voltak a kérdések a szombati meccs előtt.

A kezdősípszó előtt viszont már volt egy biztos dolog: a Liga Kupában az Arsenalt kapta az aznapi sorsoláson a csapat. Ez persze újabb kérdéseket vetett fel: mit lehet várni november második felében a Citytől? Roppant kemény sorozat lesz az biztos! A veretlen Newcastle otthon, aztán egy nápolyi kirándulás, a Liverpool idegenben, majd jöhet az Emirates-ben az ágyúsok, mindez két hét alatt!

Ha ezt a sorozatot is sikerrel vesz a City akkor... De már kezdődött a Wolves elleni meccs.

Mancini megint húzott néhány váratlant, a szerdai kupameccsen győztes csapatból bennragadt a kezdőben Kolarov, Nasri és Džeko. Így nem láthattuk a derbi két "hősét", a "gólcsapot" megnyitó Balotelli-Milner kettőst, és a bal védő Clichyt.

A Wolves kezdője is eléggé más volt mint szerdán, de ott egy kicsivel több ismerős arc tűnt fel.

Rögtön a második percben egy City helyzet! Egy szöglet után kivágott labda Nasri elé került, aki jó lövést küldött kapura.

A meccs nem volt túl jó ezután (enyhén fogalmazva...) a következő húsz percben egy-egy Džeko helyzet, és egy távoli Agüero löket jelentett valami látványosságot.

Majd a 41. percben Džeko lépett ki de távoli lövését újfent Hennessey kapus hatástalanította.

Küzdelem

A szünetben mielőtt nagyon el kezdtük volna hiányolni Luca Scapuzzit, belegondoltunk, hogy a City a második játékrészben termeli a gólokat (27 gól esett eddig a második félidőben a 36-ból), így nyugodtan dőltünk hátra, és kortyoltunk újra egyet a sörünkből.

A bizodalmunk nem volt hiábavaló! Az 52. percben Agüero rárontott Hennessey-re, a megszerzett labdát Džeko emelte tizennyolcról a kapuba! 1:0!

Edin tíz percre rá sárgát kapott, a finoman sem élete formájában "működő" Sam Attwelltől, és mielőtt "elszállt" volna az agya Mancini "lekapta" a pályáról, és beküldte Adam Johnsont.

A 66. percben David Silva lőtte rá a labdát, és az első félidőben remeklő Hennessey (Hennessy konyak került a kulacsába a szünetben?) újabb hibája után Kolarov passzolt a hálóba! 2:0!

Hét percre rá Hart "megirigyelte" kollégája hibáját, a kipattantóra rárontó csatárt Kompany "darálta" le. A tizi sima ügy, de ha Attwell csak sárgát ad, senki nem szól egy szót sem, de piros lett. Fél után az első...  A büntető értékesítve, a clean sheet ismét oda, tíz ember, 2:1, egy kis izgalom a végére!

De nem lett. Pláne, hogy a 90. percben Balotelli okosan megtartotta a labdát a Wolves tizenhatosa előtt, Yaya Touréhoz hasszolt, ő Adam Johnsonnak adta, aki nem teketóriázott huszonötről egy pontos lövéssel lőtt gól! 3:1!

Adam szerda után ismét bebizonyította, hogy az övénél jobb bal lábat esetleg csak egy igényes foot-job filmben láthatunk!

Egy hét, három meccs 14:3-as gólarány! Ez a meccs lett a legnehezebb a háromból, de nem számít semmi más csak a győzelem!

A bajnokságban eddig tíz meccs alatt, kilenc győzelem, egy döntetlen, 28 pont! Ilyen startja legutóbb a 2005/2006-os idényben volt a Chelseanek, akkor ők bajnokok lettek!

3.6 gólt lő a csapat átlagban a bajnokságban, ilyen jó a meccs/gól aránya utoljára a Citynek tíz meccs után az 1967/1968-as idényben volt. Akkor bajnokok lettek Neil Youngék!

A találkozó jegyzőkönyve.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr495656144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása