Kiizzadt siker

2011. november 09. 14:30 - mgyuri

Angry BobbyA két hetes szünet előtt sikerült (ha nem is könnyedén) győzni a Queens Park Rangers otthonában!

Eddig a bajnokságban csak két londoni kiscsapatellen ment nehezen a Citynek. Most a Fulham után a QPR sem adta könnyen a bőrét, de a nehézségek ellenére most megvan a három pont! Az előző szezonban az ilyen feladványokat sokszor nem tudta megoldani a csapat, most viszont igen. Ennyivel előrébb vannak a fiúk tavalyhoz képest, és ez nagyon fontos, hiszen a bajnoki címért folytatott harcban szükség van minden egyes pontra!

Meglepetésre a kezdőben kapott helyett Silva, akinek szerencsére, a Villarreal elleni meccsen szerzett húzódása nem bizonyult súlyosnak. Változtatások viszont voltak az előző meccshez képest: a szélső védőknél (Richards-Zabaleta, Clichy-Kolarov), és a csatár poszton (Balotelli-Džeko) nem meglepő a variálás, de a Nigel de Jong - Gareth Barry csere egy kicsit az, itt valószínűleg a rotáció az egyetlen magyarázat. Az Agüero-Nasri vátás teljesen érthető, míg az eltiltott Kompany helyén a BL meccsen meggyőző teljesítményt nyújtó Szavics kezdett. A City mezében kétszázadik tétmeccsén is túl lévő Richards kapta meg a kapitányi karszalagot, aki remek védőteljesítménye mellett a gólpasszok adásában is jeleskedik, tíz meccsen négyszer hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait.

Meglepetésre a Silváék ellenek készülő angol válogatott keretbe nem kapott meghívót Micah, ellenben Hart, Barry, Johnson, Milner és Lescott igen. Richards a twitter oldalán fejezte ki elégedetlenségét a dologgal kapcsolatban.

City!

Bár a meccs egy kaput elkerülő Barry lövéssel indult, a félidő elején nem volt túl magabiztos a csapat. A védelem többször is hibázott, és QPR játékosait sokszor csak szabálytalanul tudták megállítani.

A 28. percben meg is lett a baj. Egy Joey Barton szabadrúgás után Jay Bothroyd fejelt a kapuba. 1:0.

Ez a gól a védelemé volt egyértelműen! Már akkor látszott, hogy baj lesz mikor Richards elkezdett vitatkozni Lescottal közvetlenül a pontrúgás előtt. Mire eldöntötték ki-kit fog, már jött is a beadás, Richards nem ért oda Bothroydhoz, Szavics rosszul ugrott fel, kettejük között az egyszeres válogatott csatár zavartalanul fejelt a hálóba... Ennyire ne legyünk már amatőrök! Az még csak a ráadás, hogy Lescott az első félidőben csak csúszkált a pályán a rosszul megválasztott stoplis miatt, cipőt is kellett cserélnie.

Nem állt le a gól után sem a QPR! Egy a tizenhatosuknál megszerzett labdát Gabbidon passzolta a bal szélen játszó Wright-Philipsnek. Shauney megiramodott, lőni nem tudott, de Mackie igen, Hart csak öklözni tudott, a kipattanót Helguson fejelte rá, Joey nagy bravúrral védett, de az izlandi már lesen volt.

A City legnagyobb helyzete az volt, mikor Agüero közeli lövését védte lábbal Kenny.

A 40. percben Džeko eladta a labdát, és az ebből kialakult kontratámadás végén Bothroyd éppencsak melléfejelt, a játékszer kívülről súrolta a kapufát.

Aztán felébredt a City! A 43. percben Milner ugratta ki Džeko, a bosnyák balról betört a tizenhatoson belülre, elszlalomozott a védők mellett és a hálóba lőtt! 1:1!

A félidő végén volt még egy nagy helyzet: Agüero húsz méterről lőtt a kapufa tövére.

Silva

A második félidő hazai helyzettel indult. Wright-Philips indult meg ismét, a védők megállították, de estében Joey Bartonhoz tudta passzolni a labdát, aki rá is küldte. Hart ismét nagyot védett.

Aztán ismét a City percei jöttek! A QPR vesztett labdát a Manchester térfelén, a pár passzból felépített támadás végén Džeko passzából Silva lőtt gólt! 1:2!

Pár percre rá ismét jöhetett volna a vendéggól, de Džeko lövését Kenny hárította., majd Agüero lőtt kevéssel mellé.

De ahogy lenni szokott feljöttek a hazaiak, előbb Mackie került helyzetbe, majd a 69. percben Bothroyd passzából, egy védelmi kihagyás után Helguson fejelt nagy erővel gólt. 2:2.

Persze ezzel sem volt vége, a City nem adta fel! A 74. percben Kolarov zseniális passza után Yaya Touré egy felhőfejessel megszerezte a győztes gólt. 2:3!

A QPR nem adta fel mentek előre, de csak egy Helguson kapufára futotta az erejükből.

A Chelsea után a Cityt nem tudták meglepni a QPR, de az látszik, hogy a parkőröksok csapatnak fognak még idén kellemetlen perceket okozni a Luftus Roadon.

A bajnokságban egy meccsen talán még nem hibázott ennyit a csapat, de nagy akarással megszerezték a három pontot. Ez a legfőbb előrelépés az előző szezonhoz képest, megnyerik ezeket a meccseket amelyeket eddig jó esetben csak döntetlenre hoztak. Ez meg kell mondjam: tetszik! Nagyon is.

A győzelemmel elégedett volt Mancini is: „Amikor háromnaponta lépsz pályára, minden mérkőzés nehézzé válhat. A QPR nagyon jól játszott, végül azonban nagyon fontos győzelmet arattunk. Az elmúlt két hétben hat igen nehéz meccset játszottunk, és mindig győztünk. Fontos volt, hogy ötpontos előnnyel mehessünk a válogatott szünetre.

Jöhet a két hetes szünet, utána meg a hónap egyetlen hazai meccse, a szintén veretlen Newcastle csapatával.

A meccs összefoglalója:

Ismét lehet szavazni, hogy melyik gól tetszett a legjobban, itt a facebookon. Szintén ott, még mindig lehet voksolni az október hónap legjobbjára.

A találkozó jegyzőkönyve.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr255656159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chiedis 2011.11.10. 10:45:24

Minket sem a QPR lepett meg, hanem az a gusztustalan csalás (2009 óta ilyen nem volt), ami a UTD verésetek után alakult ki. Nem tom melyik menkeszteri csapat küldött bundát a bírónak... 9 sárga, 2 piros lap, 2 be nem fújt 11-es, és egy kamu 11-es befújása a QPR-nek. Ja és ezek után Terry csatárt játszott, egy védő maradt hátul, és 9 emberrel beszorítottuk ezeket a nulákat. Remélem kiesnek

299929 2011.11.10. 20:48:45

nem tudom ti hogy vagytok vele de én nagyon nem vagyok megelégedve ezzel a szivacs gyerekkel értem én hogy még csak tehetség de akkor nem játsszon még a PLben és főleg ne kezdőként... még akkor se ha nem lenne egy Toure még aki miatta padozik menjen el kölcsönbe valami kiscsapathoz vagy legyen a tartalékok között inkább

336477 2011.11.10. 22:01:21

[Zsoltti](#599009): azért a villarreal ellen nagyon jól játszott.. jó lesz ő, csak még hiányzik róla pár kiló izom, meg vagy fél száz bajnoki tapi :)
süti beállítások módosítása