Tovább az úton

2013. február 03. 10:00 - mgyuri

A tökéletes hónapzárás sajnos nem sikerült, de a 2013-as év kezdésre semmilyen panaszunk sem lehet.

Itt a lehetőség, folytatni kell a megkezdett utat, néhány finomhangolást kell csak eszközölni, és a február még szebb lehet, mint a január volt!

 

A tökéletes hónapzárás sajnos nem sikerült, de a 2013-as év kezdésre semmilyen panaszunk sem lehet.

Itt a lehetőség, folytatni kell a megkezdett utat, néhány finomhangolást kell csak eszközölni, és a február még szebb lehet, mint a január volt!

 

Érdekes, nem csak a Stoke City-t ejtette ki a csapat a múlt szombaton, hanem vasárnap a Liverpool is manchesteri játékos közreműködésével búcsúzott a kupából, Wabara elképesztő fejese is kellett az Oldham továbbjutásához, azaz a 'pool beégéséhez..

A Liverpool ezzel egy kellemetlen idegenbeli sorozatot kezdett el, a kupa ciki után mentek Londonba leikszelni, most pedig irány az Ethiad.

A téli átigazolási szezonban eltapsoltak úgy húsz millió fontot, két fiatalra. A Chelsea-től jött Daniel Sturridge (ebből a transzferből úgy két misi a City-né landolt, mint nevelési díj), a másik az egykoron csodagyereknek tartott fiatal brazil, Coutinho az Interből (egyből megkapta a tízes mezt, mi a szösz?!).

Így az elmúlt két idényben több mint százmillió eurós mínuszban van az átigazolási mérlegük, de nem baj, ők egy tradicionális nagycsapat, nem egy zsoldos brigád.

A brazil mellett egy komolyabb sérültjük egy van, Martin Kelly, de igazán ő sem fog hiányozni, Johnson kezd általában a védelem jobb szélén.

Idegenben kétszer nyertek a szezonban, ezen a statisztikán ma sem fognak javítani.

A fifás előrejátszás megint reális eredményt hozott:

Kezdjük a lényeggel, a január nagyon parádésra sikeredett, sajnos a legutóbbi pont nem, de nem lehet minden meccset megnyerni.

Hart pazar rekordot állított be kedden, a QPR elleni meccse volt a 150. Premier League találkozója, és a 100. zsinórban.

A januári menetelésben nem csak Hartot, hanem az egész csapatot lehet dicsérni, a teljes védelem előtt le a kalappal, most már 9 órája és 15 perce nem sikerült az ellenfeleknek gólt szerezni, ilyen utoljára 1999-ben történt meg a csapattal, de ugye ekkor még nem a Premier League-ben. Ezt ma feltehetőleg Suárez megtöri, de ez a meccs meglesz.

Különleges helyzetben van a csapat, sem előre (van x pontja a mu-nak, na és, még rohadtul nincs vége. nem lesz bajnok idén bajnok a City. na és, aki emiatt picsog, tényleg csak két éve nézi a csapatot) sem hátra (Benítez és gárdája tesz róla, hogy tisztes távolból szemléljék a seggünket) nem kell egyelőre figyelni, nincs más dolog, mint tovább csiszolni az idén látott játékstílust.

Ehhez persze Yayára is szükség lenne, de a Touré testvérek tovább süttetik a hasukat az afrikai nyárban, leégésről szó sincs, simán továbbmentek a csoportból, ma játszanak Nigéria ellen, adja az ég, hogy kiessenek.

Hiányzik Kompany is, nem mondhatnám, hogy tufa a többi középső védő, de a kapitány játékintelligenciája magasan a többiek előtt jár, már hátul elkezdi építeni a támadásokat.

A január megmutatta, jó úton jár a gárda, de a tökéletességhez a csatársornak egy kicsit jobban oda kellene tennie magát, hogy tényleg minden tökéletes legyen. Carlos Téveznek hiába van tizenhárom gólpassza, amivel kiemelkedik a Premier League-ből, de meccseket (gólokkal nem dönt el mostanában). Ez elmondható Agüeróról is, Kun mióta bejelentette válását, egy fokozattal kisebben pörög.

A hét legfontosabb történése Balotelli (erről hosszabban is megemlékezünk, off course) távozása.

Nem lepett meg senkit, gondolom. Az új vezetőségnek elég volt ránéznie a pályán nyújtott teljesítményére, majd a fizetéspapírjára, hogy ne csak szimplán elgondolkozzanak a Milan ajánlatán (ráadásul Mancini óvó keze sem fedte már az ifjú olaszt), hanem el is fogadták.

Nem csak Balotelli vételára a nyereség, hanem a bérköltségét sem kell állni (a télen elengedett Gunnar Nielsen, Michael Johnson és Mario fizetésével több, mint fél millió font lesz megspórolva havonta) ez beleillik a nyáron már elkezdett sorba, de Jong, Adam Johnson és Adebayor fizetése magasabb, mint az idén igazoltaké.

Mario helyére nem vettek senkit az első csapathoz, ott van Guidetti, most bizonyíthat (végre!).

Ellenben a tarcsiba megint jött néhány szép reményű fiatalember. A svájci u-18-as válogatott jobbszélső, Daniel Lema Traba Bázelből érkezett, a védekező középpályás, Seko Fofana, a francia u-18-as csapat tagja az FC Lorient-et hagyta ott.

Két ghánai fiatalnak megszerezte a játékjogát a csapat, de egyelőre maradnak csapatuknál, és csak később költöznek Manchesterbe. Az egyikük bal bekk, Dominic Oduro, ő jövő nyárig marad az Aarhus-ban, Godsway Donyoh pedig csatár, ő decemberig erősíti még a Djurgardens-t.

Ma remélem Naszta visszatér a védelembe, így Garcia visszamehet a helyére, Milner ki a szélre (nem túl hatékony, ha a Barry-Milner játszik középen), Agüero és Nasri pedig a kispadra. Nyerő felállás.

A héten már Maicon is edzett, így már csak Richards-ra kell még egy kicsit várnunk.

Kezdés: 17:00, tv: digi kettő, stream: errefelé.

Tavaly januárban nagyon sima volt a manchesteri meccs, jó lenne reprodukálni:

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr295656570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

297074 2013.02.03. 11:30:07

Na, a net spend a Liverpoolnak is csak 75 milla mínusz volt, bár az elmúlt két szezont nézve ez valóban rosszabb még nálunk is (mi kb. 60 milla mínuszban zártunk így, előtte volt persze 3 durva év). Én nem hiszem, hogy Nasta és Lescott kezdene, bár valóban jól hangzana egy Barry-Milner-Garcia középpálya ma, még ha kicsit lassúcska is, de Mancininek nem szokása két ballábas középső védővel játszani - sőt, még azt sem nagyon szereti, ha Kolo játszik Vinny mellett, mint két jobblábas. Meglátjuk. De szerintem benne van, hogy azonos kezdő lesz a legutóbivval, max helyet követel magának Edin és Nasta. Guidetti amúgy megint betalált EDS meccsen...

297074 2013.02.03. 16:04:54

TEAM NEWS: Hart, Zabaleta (C), Nastasic, Lescott, Clichy, Milner, Garcia, Barry, Silva, Dzeko, Aguero #cityvliverpool #mcfc Hohó, és mégis kiállunk Lescottal és Nastával, kicsit félek, ilyen max a Ligakupában volt egyszer, leszámítva azt, mikor Lescott bejárkált az utolsó percekre. Kíváncsi leszek erre, a többi nyilván rendben van...

339432 2013.02.03. 17:01:47

[DefinitelyMaybe](#1077254): Megvan rá az esély, Nigéria félidőben vezet, reméljük így is marad :)

339432 2013.02.03. 17:02:51

[DefinitelyMaybe](#1077254): ezt nem az itteni írásodra, de érted :D

339432 2013.02.03. 17:23:55

De szép gól volt :)

297074 2013.02.03. 17:54:36

[boldfalcon](#1077406): És nyert Nigéria! Mi viszont kurva szarok vagyunk, kelleni is fog Yaya, de Kompany is kéne, mert Lescott és Garcia botrány, igen szarban vannak ettől a letámadástól. A gólunk szép volt, de sok ilyen akciót nem mutattunk sajnos. A bíró azért megbaszhatja, Agger simán elvitte Džeko lábát, és még ő kap sárgát...

297074 2013.02.03. 19:01:03

Ebben bizony ma nem volt több, köszönjük Reinának, hogy megadta az esélyt az x-re. Kellett ez a Yaya+Kolo kiesés, mint a só, bár a háromvedőre átállás tetszett, valamivel biztosabbak lettünk hátul, de szinte csak Agüero jelentett ma veszélyt az ellenfélre, az meg úgy nagyon kevés. Mondjuk, hogy ezek is miért ellenünk lövik a bombagólokat, a Traffordon meg lefeküdnek az ősi riválisnak... Ehhez képest mindig úgy mennek, mintha ez lenne életük meccse - na jó, Reinát nem számolva. :D

296258 2013.02.03. 19:15:14

[DefinitelyMaybe](#1077711) Mancini jól nyúlt a meccsbe, sajna a csapat ma rosszabb volt, mint szokott. két szar felszabadítás, két kapott gól. bosszantó, de legalább Yaya jön vissza

336740 2013.02.03. 20:04:36

ez nagyon gyenge volt a Citytől jó napot kifogó, amúgy közepes Poolt sikerült úgy beállítani, mint vmi zseniális csapatot szinte és ezt megcsináltuk ősszel is ellenük, de legalább idegenben Milneren kívül mki szar volt középpálya közepe, a Barry-Garcia duóval értéktelen, egyszerűen ha már olyan mélyen játszottak, és a támadásokat nem segítették, mert nem tudják, nincs hozzá sebességük, akkor a távoli lövéseket blokkolhatták volna, de még a közelben sem voltak kb. 5 pont hátrányból csináltunk 9 pontot sztem ha a végére 10 pontos hátrányban zárunk a MU-hoz képest, azt Mancini nem fogja túlélni

296258 2013.02.03. 20:31:32

[inside](#1077880) nálam Barry - Zabaleta - Milner - Džeko - Agüero voltak akik jóra teljesítettek, a többiek sajna nem. két alap ember hiányát most nem viselte el a csapat. Mancini? szerintem nem áll ki a rúdja, a vezetőség idén egyértelműen az ffp-nek való megfelelést tűzte a ki a célul, és a bajnokcsapat nem hogy erősödött, hanem gyengült, ezt nem hiszem, hogy a menedzser nyakába varrják. rá kell feküdni a kupára, és az ezüstérem, az fa kupa, meg a comm. shield hármassal nem lehetne kudarcnak nevezni az idényt, egy sínre tett gazdálkodással.

336740 2013.02.03. 20:52:38

[mgyuri](#1077953): hát 50 millát csak elköltött Mancini, az örök sérült Rodwellre és a totál lassú Garciára, még szerencse hogy Nastasic nagyon tehetséges, különben a semmire költöttünk volna 50 millát (ja meg Sinclair, akit talán gyűlöl Mancini, annyira nem favorizálja, max 3 percekre meccs végén, azt is havonta egyszer) nyáron sztem nagy költekezés lesz, igaz komolyabb vezéráldozatokkal, mert van pár játékos aki nagy csalódás, nálam ilyen Nasri, Kolarov, de sztem Tevez is menni fog, én ugyan nem járatnám le a szerződését hogy ingyen mehessen 2014-(hasonló szituban van Barry és Lescott is, őket max. alacsonyabb fizetéssel tartanám itt, ha elfogadják, jelenlegi bérüket ne kapják már 30 éves kor fölött még 3 évig mikor egyre kevesebbet játszanának köv. években, cserének hasznosak lehetnének...) annyi pénzt nem kapunk értük nyáron amennyiért jöttek, de akik helyükre jönnek nem lesznek olcsók (de a fizetésük tán igen, abban lehet spórolni max.), szóval mindenképpen lesz költekezés, és az ffp-nek az jót nem fog tenni rövidtávon

296258 2013.02.03. 21:23:18

[inside](#1078007) ezek azok az igazolások, aminél a fő szempont az volt, hogy ne legyenek sokkal rosszabbak, de a fizetésük ellenben legyen kevesebb (de Jong-García, AJ-Sinclair), aztán ki lett söpörve a tízezer font feletti fieztésüek közül Weiss és most M. Johno, a nagyobb zsetont hazavivők közül Adebayor, most télen Mario. Naszta nagyjából annyit keres mint Szavics. Rodwell sem lett halálra kényeztetve, Maicon sem kap annyit, mint az Interben fénykorában. Ez is volt Mancio baja, ha rajta múlt volna, de Rossi, Jovetic és hasonló játékosok jöttek volna Igen hallani tisztogatásokról, Kolo, Maicon, Wright szinte biztosan, Nasri és Tévez ha lesz rá vevő. Költekezés ennek a függvényében lesz, de ez sem a tavalyig megszokott módon, hanem max. mínusz 25-30 mihályig.

344478 2013.02.03. 21:43:04

[DefinitelyMaybe](#1077531): A sárgát Dzeko megérdemelte. Miután földre került két kezét a magasba emelve reklamált, majd miután meglátta, hogy nem fújták le, gyökér mód elkezdett fetrengeni. Inkább futott volna hátra védekezni... És ezzel nem azt mondtam, hogy Agger nem volt szabálytalan.

297074 2013.02.03. 21:44:05

[mgyuri](#1078078): Ami engem illet, nagyon adnám jövőre a Kun, Džeko, Cavani és Guidetti támadónégyest, de ahhoz Tévez és Nasrit is 15-20 milláért el kéne passzolni, hogy szóbajöhessen a hatvanmillás Cavani.
süti beállítások módosítása