London Cool

2013. április 21. 09:30 - mgyuri

Egy hete a Wembley-ben járt a csapat, de most megint egy vonatút várt a srácokra, hogy Londonba érkezzenek, újabb meccs, nem olyan fontos, de legalább annyira izgalmasnak ígérkezik, mint a Chelsea elleni kupaelődöntő.

London Calling, again.

Egy hete a Wembley-ben járt a csapat, de most megint egy vonatút várt a srácokra, hogy Londonba érkezzenek, újabb meccs, nem olyan fontos, de legalább annyira izgalmasnak ígérkezik, mint a Chelsea elleni kupaelődöntő.

London Calling, again.

London nagyon cool hely, csak ne kéne ennyiszer (kényszerből) odautazni. Kemény lesz a mai meccs, nagyon kemény.

Nem lesz egyszerű, hiába látszik megtorpanni Villas-Boas csapata, március eleje óta két győzelmük van (a Swansea ellen idegenben és egy nagyon fontos derbi siker az Arsenal ellen otthon), két vereségük (a Liverpool ellen idegenben és a Fulham ellen otthon) és egy döntetlenjük az Everton ellenében (2:2) hazai pályán.

Ezek mellet a Basel kiverte őket az El-ből (bazzeg, ezt a csapatot még a Vidi is csapta!), de ez semmit sem jelent, ha olyanjuk van a szart is kiverik bárkiből.

Ez az év Gareth Bale-ről szól, tizenhét gólt vágott a balszél felszántása mellett, nem hiába nagy esélyese az "év játékosa" díjra a bajnokságban. (Ebben a sorozatban szóba sem került City játékos, pedig Zabaleta megérdemelt volna egy megemlítést, ahogyan a fiatalok között Nasztaszics, mindegy.)

A walesi mellett Kompany válogatottbeli társa Jan Vertonghen nyújt klasszis teljesítményt idén a fehéreknél.

Sérültjük van egy pár, a brazil Sandro, Younes Kaboul és William Gallas nem fog játszani, ellenben úgy hírlik Christian Gareth Bale már bevethető lesz ma, de Aaron Lennon vagy Defoe felbukkanására is van esély.

Ha Defoe nem tudja vállalni a játékot, akkor minden valószínűség Adebayor fog kezdeni. Manu nem fut valami nagy szezont, de persze nem lepne meg, ha ma mutatna valami nagyot.

Érdekes szitu lesz a mai abból a szempontból (te jó ég, az Arsenal szurkerek is nekünk fognak ma szorítani), ha sikerül nyerni, akkor a Spurs jó eséllyel a következő idényben sem fog a Bl-ben szerepelni (ez a kellemetlenségek mellet Bale Madridba költözését is meggyorsíthatja), ez piszkosul fájna Tottenham népének.

Nincs mit tenni, bármennyire is rühelljük a gondolatot, el kell menni most is Londonba...

Pénteken töltötte be a 26. életévét Joe Hart, remélem nem csapta magát szét a Birthday Party-n, mert ma is szükség lesz a bravúrjaira érzésem szerint. A Wigan ellen megmutatta, hiába fasza kapus Pantilimon is, neki van helye a City kapujában.

A kupadöntő elérése nem kis örömet jelent, igazság szerint panaszra nincs okunk, lehetett volna jobb idényt futni, de jelen pillanatban ennyire futotta. 68 pontja van a csapatnak, a bajnokcsapatnak hárommal volt több tavaly ilyenkor. A Bl csoportkör fájó volt, de látni, hogy meddig jutott onnan a két nagy rivális kicsit kozmetikáz valamit az összképen.

Újabb meccs jön a héten, a legutóbbi 120 percben (a Chelsea elleni utolsó fél óra és szerdán a komplett meccs a Wigan ellen) nem ment jól a srácoknak, de az a csapat erejét jelzi, hogy még ilyen forma mellett is meglett a kupadöntő és a három pont. Azért persze nem kéne tovább reszkírozni ezt tovább, ma nem csak Téveznek kéne mutatni valamit.

Mancini biztosra akart menni szerdán, és nem nagyon pihentette a csapatát, talán ez is volt oka a halovány produkció oka, most volt három teljes nap a regenerálódásra, kétszer egymás után talán nem lehet így játszani.

A csapatból mindenki teljes értékű edzésmunkát végez, de Silva feltehetőleg nem bír végig egy meccset és kérdéses a szerdán lecserélt Agüero állapota is.

Ha ma a Chelsea pontokat hagy Liverpoolban, akkor gyakorlatilag a mai eredménytől függetlenül elég nyerni jövő héten a West Ham ellen, és akkor a május 11-i kupadöntő után tényleg lezártnak lehet tekinteni a szezont.

Kezdés: 14:30, vezeti: Lee Mason, tv: digi, stream: itt lesz.

Ha Agüero nem tud ma játszani, akkor ismét eljöhet Džeko nagy napja, kétszer lehet ugyanabba a folyóba lépni?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr25656610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása