Jó kis siker a szünet elé

2013. október 09. 21:30 - mgyuri

Sikerült sima győzelmet aratni az Everton ellen, nagyon kellett ez a siker a két vereség után.

Maga a meccs nem volt eszetlen magas színvonalú, de annál izgalmasabbra (pláne az első félidő) sikeredett. Jó, hogy ilyen élményekkel mehetünk a két hetes szünetre.

Sikerült sima győzelmet aratni az Everton ellen, nagyon kellett ez a siker a két vereség után.

Maga a meccs nem volt eszetlen magas színvonalú, de annál izgalmasabbra (pláne az első félidő) sikeredett. Jó, hogy ilyen élményekkel mehetünk a két hetes szünetre.

Pellegrini ahogy várni lehetett rotált, hat helyen változtatott a Bayern elleni meccshez képest. A legnagyobb öröm, hogy Silva végre visszatért a kezdőcsapatba.

A félidő rögtön mozgalmasan indult, itt és ott is események a kapuk előtt. Yaya helyezte, majd Kolarov szabadrúgása elől, Ferdandhinho mentés hátul.

A 14. perctől felpörögtek az események, előbb szinte a teljes támadószekció részvételével nagyon nagy játékot mutatott be a csapat, de alig egy percre rá Hart alig bírta kiütni a labdát Lukaku elől.

A 16. percben újra a belga kavargatott, most eredményesebben. Egyedül lépett ki, egy laza csellel megetette Lescott-ot, lőtt, 0:1.

Még mielőtt felfogtuk volna mi van (a játékosok és a szurkolók egyaránt), szinte a középkezdés után Yaya labdájával Negredo futott be a tizenhatoson belülre, Howard csak belekapni tudott, 1:1.

22. perc, egy pazar kombó, remek összjáték. Silva és Milner varázslatába beleér egy védő, a labda a kapufát megcsípve megy ki.

A 23. percben Kompany nem bír Lukakuval, sárga. Eszetlen a srác, nem is értem miért nem a Chelsea-ben játszik, mondjuk nekem csak jó.

26. perc, remek szabadrúgáskombó végén nem lett gól, Agüero éppen nem talált be.

34. perc, Kompany megsérült, megint. Le is kellett hozni, Nasztaszics váltotta. Két bal lábas középső így a pályán, Lescott lépett át Vinny helyére, így Naszta került szembe Lukakuval. A 43. perc meg is esett az első vitatható csörtéjük, Matija a tizenhatoson belül kitette a karját, Romelu rögtön elesett persze, a tizi elmaradt.

Mielőtt vége lett volna a félidőnek Negredo és Coleman összekapott egy Nasztaszicsékhoz hasonló eseten, szerencsére a játék nem állt meg, a labda hamar visszakerült a tizenhatoshoz, Silva egy gyors kontra végén kiugratta Agüerót, 2:1.

A szünet előtt még egy kis izgalom, Milner egy becsúszással leterít két vendégjátékost, sárga.

Az újrakezdés után Hart volt a főszerepben, előbb szívbajt hozott mindenkire, mikor elkezdett cselezgetni, majd Miralles lábáról szedte le a labdát.


Az 54. percben Naysmith hátulról rálöki Nasztaszicsra Kolarovot, Aleksnek felszakadt a szemöldöke, amit nem tudtak elállítani, remek. Újabb kényszerű csere. Pompás, jön Clichy.

Nagyjából öt percre a csere után Zabaleta is vérbe borult, neki az orra bánta egy Lukakuval történő összecsapást. Szerencsére Zabman kemény gyerek, egy mezcsere és tamponálás után visszatért, hogy két perc múlva összehozzon egy tizenegyest. Mármint elől.

Érdekes volt, egy fokkal volt csak durvább, mint Naszaszicséké még az első félidőben, de talán meg lehetett adni, mondjuk Jon Moss érdekes felfogásban vezette a meccset. Volt amikor semmire se adott szabadrúgást sem (ez persze nem mindig baj, nem vagyok híve mikor minden szarért megszakítják a játékot), de volt amikor átesett a ló túloldalára és ha kellett, ha nem, szórta a lapokat.

A büntetőt Aguero pocsékul rúgta, Howard érezte (tudta, Kun általában oda lövi), a kapufára tolta a labdát, de pechjére a kapufáról a fejére pattant vissza, onnan a kapuba, ez így öngól. 3:1.


Innentől kezdve szépen lecsendesedett minden, kisebb helyzetek, oszt' jónapot.

A kényszerű cserék miatt csak Nasri jött be Agüero helyett (így nem láttuk se Džekót, se Navast, most talán jobb is volt így). A meccs legjobbja nem a másfél gólos Kun lett, hanem a visszatérő Silva. Nagyot játszott, hiányoztál Merlin!

Kellett a győzelem, jobb így szünetre menni és a következő négy meccsét idegenben játssza a csapat, kell a lendület. Ha ebből a szériából jól kijövünk, akkor szép két hónap várhat a csapatra, hiszen (jelen állás szerint) Novemberben csak egy idegenbeli mérkőzés vár a srácokra.

A hétvége úgy hozta, hogy három pontra vagyunk az első helytől (mondjuk olyan sűrű a mezőny, hogy a tizenegyediktől is), egyetlen negatívum van mostanság: a sérültek. Demichelis és Rodwell két hét múlva visszatérhetnek, ellenben Vinny egy hónapra odavan, megint...

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr505656715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása