Idén előbb jött hozzánk Jézuska

2013. december 24. 11:30 - mgyuri

Idén előbb jött hozzánk Jézuska, már 21-én. Egyébkéntis jók lehettünk, hiszen mostanság (is) remek szórakozást nyújtanak a Manchester City meccsei. Szombaton is sikerült egy emlékezetes mérkőzést produkálni, volt itt minden, ami miatt ezt a játékot nagyon lehet szeretni.

Élmény volt ez. A javából.

Pellegrini meglepett, 4-4-2-ben kezdett a csapat. A kezdőcsapatban több igazán érdekes húzása is volt, pl. az, hogy a jobb oldalon is két olyan játékos kezdett, akik a balon érzik otthon magukat, elől pedig Džeko és Negredo, ez az utóbbi nem jött be a Villa Parkban. A kapuba pedig (végre) visszatért Hart. A kispadra is jutott meglepetés, Guidetti személyében, így Boyatával (baromi nagy szó) két saját nevelésű játékos volt a keretben.

A meccs szép lassan indult, de aztán tíz perc után mozgalmasan folytatódott. A 12. percben Clichy elcsúszott, a többiek sem voltak a helyzet magaslatán, Hartnak kellett védeni.

Egy percre rá Džeko labdáját küldte a felsőlécre Silva. A 21. percben újra David, Sidwell borította fel a tizenhatos előtt, a szabadrúgást most Yaya küldte rá, persze hogy gól. 0:1.

Embertelen nagy löket.

Yaya Fulham A 32. percben Taarabt lövését ütötte ki Hart, a marokkóinak nagy meccse volt ez, simán ő volt a mezőny egyik legjobbja.

Ezután a City percei jöttek, előbb Nasri beadását halászta ki Hughes Negredo (és Silva elől), majd Džeko lövéstét védte Stekelenburg, pár percre ugyanez volt a szitu, akkor Edin nem lőtt, hanem fejelt Nasri szép előreívelése után. A 37. percben kényszerű csere a hazaiaknál, Senderos le, Amorebieta be. A 39. percben Yaya veszít labdát (ez már szokása lesz?!), Demichelis sincs a helyzet magaslatán, Kompany csúszik be az utolsó pillanatban, a szöglet után nagy a káosz, de sikerül felszabadítani.

A szünetre megnyugtató lett az előnyünk (mondjuk az oké, hogy én megnyugodtam, de a csapatnak nem kellett volna ennyire), Silva ívelt be a szélről egy szabadrúgást, Demichelis ráfejelte,  Stekelenburg rosszul ütötte ki, Kompany elé került a labda, aki közelről bevágta. 0:2.

Fulham v Manchester City

A második félidő elején Kolarov beadásába teszi bele a lábát Silva, de újabb gól nincs, ellenben jön egy kis meglepetés. David Silva vesztett labdát a hazai tizenhatosnál, és egyszerűen  senki sem hitte el, hogy baj lehet. Taarabt levágta élete sprintjét, esett-kelt mindenki, a szoló végén tálalt Richardson-nak, 1:2.

Aztán az 57. percben Sidwell fejel, nagy helyzet volt.

Pellegrini nem sokkal később váltott, tudta, hogy nem megy ez ma így, Džeko le, Navas be. Állt is át a gárda 4-2-3-1-re. Rá két percre Jesús ajtó-ablak helyzetben hibázik.

A 69. perc eseményeire nincsenek szavak. Kompany mozdulata tökéletesen olyan, amit szilveszterkor előszeretettel mutogatni szoktak. A 2:2 a derült égből jött. Vinny-t, tuti zavarta, hogy a szemhéja percek óta vérzik (nem is értem miért nem kért ápolást). Ha akarná sem tudná reprodukálni a mozdulatot.

A 75. percben jött Milner Nasri helyett. Összeállt az ideális középpálya, a védők előtt Yaya és Fernandinho, egy sorral előrébb Navas, Silva és Milner, elől Negredo. A szélsők előtt megnyílt a tér, ehhez mondjuk kellett az  is, hogy az egyenlítésük előtt Meulensteen is váltott, ők 4-3-3-ról, 4-4-2-re.

Pellegrini húzott jobban, idén nagyon hamar eljött hozzánk Jézuska. Silva kiugratásával Navas robogott el, remek köténygólt lőtt. 2:3.

Meulensteen ismét vált, vissza a 4-3-3-ra, Bent érkezik, Karagounis le, erre még jobban megzavarodhattak, mert megkapták a kegyelemdöfést. A 83. percben Negredo a jobb oldalról tekert be egy labdát, Milner a balszélről behúzódott középre, nem követte le senki, tök egyedül lőhetett a kapus mellett gólt. 2:4.

A végére még Pellegrini behozta Silva helyére Garcíát, nem is lett baj.

Nem játszott jól a csapat, nem is vártam, hogy reprodukálják az Arsenal ellenit, de persze megnyugtató, hogy most már akár hibákkal is tudunk győzni, idegenben is.

Többen futottak gyengébb meccset, főleg a védelem. Clichy nem jobb védő, Kolarov pedig nem a szezon legjobbját játszotta. Hartnak sok dolga nem volt, de mégis kapott két gólt. Jó lenne, ha végre egy olyan meccs, ahol pontokat érő védései vannak, helyrekapná az önbizalmát.

Kompany és Demichelis nagyon felemás produkciót hozott le, Vinny öngólja históriás könyvbe való, de ott a gólja és a rengeteg szerelése. Martín nem egyszer volt bizonytalan, de adott egy kvázi gólpasszt és mellette eszetlen sokszor (tizennégyszer) tisztázott veszélyes szituációban.

Fernandinho is rég volt ennyire halvány, Nasrinak nem ízlett a jobbszél. Džeko és Negredo együtt nem ment sokra, az igaz mondjuk, ha Edin csak egy ziccert értékesít, nincs miről beszélni, Álvaro pedig zseniális gólpasszával sok mindent feledtetett.

Ilyen sorozat közben nem várom el, hogy minden meccsen 100%-on pörögjön a gárda, nem is lehet, de jó hogy itt jött ki ez a 'rosszabb' forma, nem pedig karácsonykor, a Liverpool ellen. Az kemény lesz, ott kell egy olyan, mint az Arsenal ellen.

A mérkőzés jegyzőkönyve és az összefoglaló:

[vimeo  82493191 w=650]

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr7312477859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kid21_ 2013.12.24. 14:07:00

http://youtu.be/OCCpnvZv7PY Még 2 nap! Fuck yeah! :P

matthew95 2013.12.25. 20:20:00

Sokgólos szoros meccsre számítok. Véleményem szerint kikapunk 3/4-2-re, de remélem nem lesz igazam. Ami tény, hogy azért, Zabaleta, Nastasic, Agüero kiválásával hatalmasat gyengültök ti is. van egy olyan érzésem, hogy ha nyertek akkor is szoros meccs lesz. Győzzön a jobb, és jó meccsnézést holnapra! YNWA

mgyuri 2013.12.25. 21:57:00

igen lehet, hogy a hazai pálya miatt felénk dől a mérleg, de kb. erre mondják, hogy három esély :) bízom a srácokban, csak nem tart örökké a Suárez mágia

Kid21_ 2013.12.25. 22:42:00

azért azt jó látni, hogy a pool sem remekel idegenben :)) amúgy kíváncsi leszek, hogy Rodgers milyen taktikát eszel ki a meccsre... kétlem, hogy leparkoltatja a buszt... :)

Kid21_ 2013.12.26. 00:21:00

A mai Telegraph címlap. WTF? Spanyolországban nem volt magányos? :D

mgyuri 2013.12.26. 10:38:00

biztos rossz neki, de itt nem nagyon van ideje búslakodni

matthew95 2013.12.26. 17:16:00

Remélem is, mert busszal tuti kikapnánk! Szerintem nektek megyünk a szokásos 433-al aztán lesz, ami lesz.
süti beállítások módosítása