Bosszú?

2014. március 09. 12:00 - mgyuri

Wigan homeNem gondoltam volna, de ebben a szezonban másodszor is összefutunk a Wigan-nel, de csak itt vannak megint.

Tavaly elorozták előlünk  a trófeát, ma csak statiszták lesznek, ígérem.

Manchester City - Wigan Athletic a legjobb négy közé jutásért az FA kupában.

A ligakupában már szeptemberben ellátogattak az Etihadba, nem tették zsebre azt a verést. Bosszú lesz ma? Nem, egy újabb rövid kitérő az Arsenal-Manchester City (elő?)döntő elé.

A Wigan szurkereknek tényleg csak vigaszdíj volt a kupagyőzelem, ebben a szezonban a Championship-ben erőlködnek, a feljutásra van esélyük, két meccsel kevesebbet játszottak, mint a play-off-ot érő (a hatodik)  helyen álló Reading, de csak a rosszabb gólarányuk miatt hetedikek. Jó formában vannak, a legutóbbi öt meccsüket megnyerték. A kupában az MK Dons-t másodjára tudták csak kiütni, a tizenhat közé jutásért a Crystal Palace-t és a Cardiff City-t is kiverték.

Az Európa-ligában elindulhattak a kupagyőzelem után, de sokra nem mentek, csak a Maribort verték meg a csoportjukban.

Idén a legjobbjuk talán, a középhátvéd Leon Barnett. A mai csapatból feltehetőleg kimarad a legeredményesebb játékosuk, a mu-tól kölcsönkapott Nick Powell, de a kispadra talán odafér. Három sérültjük van, Shaun Maloney, Gary Caldwell és Ben Watson.

Azért van jó is a Wigan vendégszereplésében, egy régi ismerőst mindig remek látni!

Nálunk nem sok idő volt ünnepelni a ligakupasikert, a keret nagyobbik része válogatott meghívót kapott a hétre. Hart nem kapott gólt a Wembley-ben a dánoktól (Milner a 88. percben állt be az 1:0-re megnyert meccsen).

Pantilimon sem kapott gólt (a második negyvenöt percben védett) az argentinok ellen Bukarestben. Zabaleta végig játszott, Agüero az 57. percben állt be.

Kolarov (idén szokásos) gólpasszal vette ki a részét a szerbek Írországi 2:1-es győzelméből.

Deschamps nem hívta meg a francia csapatba sem Nasrit, sem Clichy-t, de azért volt City játékos a francia-holland (2:0) meccsen, mégpedig Karim Rekik személyében. A fiatal védő (még mindig csak 19) a PSV-ben nyújtott teljesítményével érdemelte ki van Gaal behívóját, remélem ősztől átveszi Lescott szerepét a keretben.

Egy másik fiatal 'elsőbálozónak' is örülhettünk, a Birmingham City-ben remeklő Emyr Huws-t rögtön a kezdőbe jelölte Chris Coleman a walesiek Izland elleni meccsén (3:1).

Fernandinho is igényt tart egy helyre a brazilok vb keretében, ezt egy bombagóllal nyomatékosította a dél-afrikaiak ellen 6:0-ra megnyert.

Kompany és Yaya Touré hazája egymással meccselt Brüsszelben, Vinny végigjátszotta, Yaya-t (ő egy gólpassznak örülhetett) az utolsó percekben lehozták.

A spanyolok 1:0-ra gyűrték le az olaszokat, Silva a szünetben állt be, Negredo végig a padon maradt.

Džeko volt az egyetlen, akinek nem jól sült el a hétközi meccs, Bosznia otthon kapott ki 2:0-ra Egyiptomtól.

Joveticsnek és Nasztaszicsnak még kell egy hét a visszatéréshez, már csak az a kérdés, hol van Rodwell?! Ő és Lopes remélem kap legalább egy félidőt Pellegrinitől.

kezdés: 17:05, vezeti: Anthony Taylor, tv: sport1, stream: itt

Szeptemberben ötöt kaptak, ma elég lesz három is.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr6012477933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mgyuri 2014.03.09. 16:11:00

A kezdők: Pantilimon - Richards, Demichelis, Lescott, Clichy - Navas, Yaya, García, Nasri - Negredo, Agüero

mgyuri 2014.03.09. 16:28:00

A cserék: Hart, Kolarov, Kompany, Rodwell, Milner, Silva, Džeko

Mozuto 2014.03.09. 16:39:00

Richards (Y)

mgyuri 2014.03.09. 17:04:00

Ha ma továbbjutunk, akkor a döntőbe jutásért az Arsenal lesz az ellenfél...

boldfalcon 2014.03.09. 17:35:00

Akartam írni, hogy akkor könnyű lesz megnyerni a döntőt, de Demichelis megint összehozott egy gólt az ellennek...

boldfalcon 2014.03.09. 18:04:00

Másik 3 meccsen a hazai csapatok a 68. percben gólt lőttek. Nekünk sem kéne kimaradni a sorból. :-)

boldfalcon 2014.03.09. 18:33:00

Mit mondtam? :DDDD

boldfalcon 2014.03.09. 19:03:00

Ezt mostanában miért csináljuk? Valami nagyon nem megy, sürgősen ki kéne találni, hogy micsoda, mert a bajnokságot is baszhatjuk lassan.

mgyuri 2014.03.09. 19:15:00

a csatárok elfáradtak, amíg nem pörögnek fel, baj is lesz a bajnoksághoz csoda kell. a Chelsea-nek már csak két rangadója lesz, abból is csak a 'pool idegenben. nekünk meg egyelőre a pontazonossághoz szükséges három meccsünk sincs meg
süti beállítások módosítása