Minden szinten közel az arany?

2014. május 01. 15:00 - mgyuri

eds Az 'A' csapatról tudjuk, saját kezében a sorsa, három győztes meccs és bajnok. De velük foglalkozunk eleget, ma ránézünk az utánpótlásra.

Az U-18-as csapat már bajnok a csoportjában, az U-21-es gárda meg ma az Etihadban játszik a Chelsea korosztályos csapatával a döntőbe kerülésért.

Manchester lesz Anglia futballfővárosa? 

Az utánpótlásra nagyon nagy hangsúlyt fektet a klub, az eredményekben is kezd már tükröződni, a világ minden táján keresik a megfigyelők a tehetségeket, ősszel pedig nyílik Európa egyik legszínvonalasabb edzőközpontja, a kilátás több mint szép.

Az U-18 tehát már bajnok, a gárdát az a Jason Wilcox vezeti, akire a '95-ös bajnok Blackburn, majd a '00-ás évek elején az uefa kupa és BL elődöntőt is megjárt Leeds bal széléről emlékezhetünk (nem mellesleg háromszor volt angol váltogatott).

A csapat legjobbjai az angol korosztályos válogatott (nigériai-angol kettős állampolgár) középső védő Tosin Adarabioyo, a wales-i U-19-es válogatott kapus Billy O'Brien, az angol U-17-es csapatban négy meccsen négy gólt szerző középpályás tehetség (angol-ghánai kettős állampolgár) Denzeil Boadu, és a francia csatárreménység Thierry Ambrose voltak.

A gárda magabiztosan nyerte meg az U-18-as bajnokság északi csoportját, áprilisban gólt sem kaptak, pedig a Wolves-al (3:0), a Norwich-al (3:0) és a Chelsea-vel (4:0) is idegeben játszottak, csak a West Ham-et fogadták otthon, de ők sem úszták meg, 3:0-ra kaptak ki. A meccs összefoglalója:

[youtube http://youtu.be/-g3pkPi4YFo w=750]

Az U-21-es (EDS) és az U-18-as (Academy) csapatból is többen is szerepeltek az uefa által az U-19-es korosztálynak kiírt 'Youth League'-ben, itt negyeddöntőig jutottak a srácok, a Benficától kaptak ki 2:1-re (a portugálok az elődöntőben a Real Madridot verték 4:0-ra, a döntőben viszont a Barcelonától kaptak ki 3:0-ra).

Az U-21-es csapatnak is van esélye a bajnoki címre, a kiírás szerint itt döntőt játszanak az aranyért, ma este a Chelsea lesz az ellenfél. A londoniak számítanak az esélyesebbnek, az EDS előtt végeztek hat ponttal a bajnokságban (a Liverpool a második és a mu a harmadik, ez a négy csapat küzd egymással az aranyéremért, a kicsi rags holnap játszik Liverpoolban), de a formájuk is sokkal jobb, az utóbbi tíz meccsükbe egy vereség és két döntetlen fért bele, míg nálunk áprilisban négy meccsen csak négy pont termett.

Az ászaik a holland ifi válogatott középhátvéd Nathan Aké, a két angol középpályás Lewis Baker és John Swift, és a skót-szomáliai (skót válogatott) csatár Islam Feruz.

Nálunk több ász is ki van kölcsönözve. Eirik Johansen a Sandefjord Fotball-nál van, Karim Rekik a PSV védelmének az oszlopa. George Evans a harmadik ligás Crewe Alexandra-ban nyomott le több mint húsz meccset, Emyr Huws és Albert Rusnák a Birmingham City-t próbálják megmenteni a Championship-ből való kieséstől, Huws kezdőként, Rusnák a padról beszállva.

Velük erősebb lenne a csapat, de így is maradt jó játékos. Messze a legjobb a kapitány, Marcos Lopes, még mindig csak 18 éves. Jordi Hiwula a legeredményesebb csatár, párjával Devante Cole-al halálosak.

A francia középpályás Seko Fofana nagyon nagy nyereségünk lehet még, a gólpasszokra az osztrák Sinan Bytyqi-től lehet számítani a bal szélről. Az ír Ian Lawlor jó kis kapus lesz, nekem pedig George Glendon játéka tetszik a középpályán.

Vissza kell térni a március végéhez, amikor egy héten belül tizenkettőt vágtak. Itt az egyik tucat:

[youtube http://youtu.be/SjUkYaCWiAs w=750]

Az edzőjük az a Patrick Vieira, akit nem kell különösebben senkinek sem bemutatni. 2011-ben a kupagyőzelem után vonult vissza, de maradt a klubnál,  az íróasztalát tavaly hagyta ott az EDS kispadjáért, nem titkolt cél, hogy három év múlva ő váltsa Pellegrinit a felnőtt csapat élén.

Bár a Chelsea van jobb formában, de mi vagyunk otthon, ez az egy meccs dönt a döntőbe kerülésről, megcsináljátok!

A meccset a sky sport közvetíti, érdemes lesz megnézni! Legutóbb januárban írtunk az utánpótlásról, negyed év után is úgy tűnik, hogy a jövőnk tényleg elkezdődött!

Jó lenne ha a 'percek miatt' nem saját nevelésű és a tényleg az akadémián nevelkedett Richards mellett pár év múlva Rekik, Guidetti, Lopes, Huws, Hiwula, Fofana... is az első keret tagja lenne.

C'mon City!

Kezdés: 20:15, stream: itt

[youtube  http://youtu.be/EQ6LdckY8BM w=750]

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr7912477977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Archiez 2014.05.01. 15:27:00

Ezekszerint várhatóan lesz stream a meccsről, igaz?

Archiez 2014.05.01. 15:36:00

Oké, bocs, nem láttam a cikk utolsó mondatát! :D Zsír, akkor ezt megnézem!

mgyuri 2014.05.01. 15:39:00

aham, sky sports 1, ez az állandó acestream://1b7cf0dc8a8ec69bbbc2536877c7c8d1d2a0e671 a fenti linken este lehet válogatni

mgyuri 2014.05.01. 21:09:00

jobb ez a Chelsea, de egy kis szerencsével (vagy tudatosabb támadásépítéssel) simán lehetne 1:1

mgyuri 2014.05.01. 22:07:00

jöhet a hosszabbítás, Ambrose jól megcsinálta Ntcham-nek

mgyuri 2014.05.01. 22:58:00

kár érte. büntetőpárbajban mindig szar kiesni
süti beállítások módosítása