Itt a BL-tavasz...

2015. február 24. 16:09 - mgyuri

Dagad a máj, ha Ti is csak alkohollal bírjátok eltűrni a mai meccset, vagy az addig hátralevő órákat.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=34n_WziRZ2w w=750]

Tavaly többé-kevésbé elégedettek voltunk (lásd poszt és a kommentek), ebből következik egyenesen az is, hogy idén már merő alibizmus lenne, ha egy hasonló kiesés végén csak a pozitívumokat keresnénk. Többet várunk egy 4-1-nél, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy továbbjutást - azt pedig végképp nem, hogy többet is kapunk.

Kategorikusan kijelenteni a szezon ezen részében azt, hogy ez a Barca jobb az akkorinál, vagy ez a City szarabb, mint a tavalyi, lehetetlen. Mégis, ha muszáj lenne bármit is kinyilatkoztatni a két csapat jelenlegi erejéről, akkor alighanem ezt mondanánk. Innen nézve tehát az esélyeink minimálisak.

Suárez és Rakitics számottevő erősítések, akikkel tavaly még nem kellett szembenéznünk, legalábbis nem ebben a kiírásban. Luis Enrique a kezdetleges bénázások után beindította a hengert, amely csak a hétvégi, Málaga elleni meccsen volt működésképtelen, de abból a meccsből kiindulni felesleges. Bár Javi Graciat fel is vehetné az ex-málagai edzőstábunk egy kis brigádmunkára, amíg tart a nyolcaddöntő, elvégre két idei meccsén gólt sem kapott Messiéktől.

[caption id="" align="aligncenter" width="325"] Eleddig leginkább az ilyesmiben jeleskedett Suárez ellenünk[/caption]

A fear-factor azonban méginkább jelen van a tavalyihoz képest, elvégre Messi olyan formában játszik újra, hogy csak azért nem nevezhetjük mindenidőklegjobbformájának, mert valaki, nevezetesen ő, időnként előveszi azért ezt az énjét. Az okosok szerint azonban legutoljára talán 2012 környékén volt ennyire durva, és mi hiszünk nekik, mert amit mostanság látunk tőle, az bármit elhitet velünk. Egyébként a retardáltabbnál retardáltabb szempontokat előtérbe helyező dolgokban megint elöljáró a Manchester Evening News - szerintük ugyanis egy jó teljesítménnyel meggyőzhetnénk Messit a City-projektról. Mekkora marhaság! Hiszen mindenki tudja, hogy az ügy már réges-rég le van zsírozva, és Guardiolával együtt érkezik Leo is.

Neymaron meg látszik, hogy nem egy major liga játékos, se nem egyetemista, ezért fogalma sincs arról, mi az a sophomore slump. Amikor nem épp azon van a hangsúly, hogy vajon ő vagy Suárez a nagyobb köcsög, akkor mindenkit elkápráztat, és most már egyöntetűen bizonyítja, miért várt tőle megváltást még egy ilyen fociilag igencsak jegyzett válogatott, mint a brazil.

Suárezt mondjuk majd védi, akinek arra affinitása van, meg jó-jó, hogy mindig gólpasszt ad, de egyrészt az Éibarnak még Jesús Navas én is adnék egyet (ha Pedro nem baszná el), másrészt meg mit adtak nekünk a rómaiak? Azonban még a Poollal is többnyire olyan simán ette meg őt Kompany ebédre/uzsonnára, hogy kapitányunk nem manapság hozott le ilyen jó teljesítményt. Ma nem feltétlen lesz olyan sok párharcuk, de hátha kicsit nosztalgiázik az öreg Vinny. Persze semmi sem a régi már, hiszen ma legfeljebb vacsora lehetne belőle. Egy gólt egyébként így is összemákolt ellenünk a sok meccsén:

Ami a további esélylatolgatást illeti: nem sok csapattal találkoztunk, ami olyan intenzívbe' nyomja ezt a total voetbalt, mint amennyire a Barca, még ha a jelenlegi Bayern objektív okokból sokkal inkább hasonlít a kétezres évek domináns Barcájára. Az biztató, hogy a Bayern ellen az Allianzban igen nehezen adtuk meg magunkat, és otthon ha elcseszett nagy mákkal is, de győztünk, nem mellesleg Benatia pirosa egy Pellegrini-féle Citytől szokatlannak mondható átívelésből született (Lampard -> Agüero), ezzel átjátszva az extrém mód leszűkített játékterületet.

Szóval valami terv az volt, és biztosan lesz ma is, és valamennyire biztosan racionális is lesz, vagy ha nem, akkor majd megpróbálom kimagyarázni itt a blogon valahogy. Yaya hiányában és főleg az ellenfél által képviselt szintet mérlegelve, talán most sem igyekszünk majd labdát tartani, valószínűleg nem is lennénk erre képesek, még ha akarnánk is. Sajnálatos esemény Yaya eltiltása, aki bár a BL-ben sokszor csak masszív fospermet, a Fernando/dinho duót inkább tartogatnám nehéz idegenbeli európai túrákra, lásd Roma away.

A két brazil tilitolija nem sok középpályát bont majd meg, és az optimális az lenne, ha minél kevesebbet kéne néznünk főleg Fernandót, ahogy birtokolja a játékszert. Ennélfogva a lehető leggyorsabb módon kéne eljuttatni a labdát Silvának, Nasrinak, Navasnak (Milnernek) és Agüeronak, akiktől így a szokásosnál is több üresbe mozgás kell majd, logikus módon szokásosnál is több üres területen. Fernando és Fernandinho pedig szépen szerezzenek labdákat, erre egyértelműen nagyobb esélyük is van, mint bármelyikőjüknek Yayával. Persze fennáll a veszélye annak, hogy hamarabb szereznek egy pirosat, mint labdát (most nem lököm ki megint EZT a képet).

Látva persze a hétvégi meccsünket és az ihletett Džekót, aki amúgy kimondottan fasza csere volt tavaly a Nou Campban, nem vetném el teljesen a kétcsatáros felállást sem, de azért ennyire bátor (naiv, vakmerő?) Pellegrinire nem számítok. Az ugyan igaz, hogy meglepően nagy energiával és letámadással és visszalépésekkel operált a 'Castle ellen mind Agüero, úgy Edin, de kettejük kezdetése azt jelentené, hogy a Navas-Milner-Nasri trióból csak egy lépne pályára, no de akkor ki a tököm felügyelné Alves és Alba állandó felfutásait? Személy szerint azt gondolom, hogy Navas bármennyire is szenvedett az utóbbi hónapokban, az ilyen meccseken nagy kincs lehet a kontráknál és Alba levédekezésénél.

Nasrit ilyen formában talán vétek lenne kihagyni, de Dani Alves fog még neki kellemetlen perceket okozni. Innen nézve Milnert ésszerűbb felküldeni, a kérdés a kompromisszum megtalálása. Egy komoly játszotárs a Yaya-Nasri-Silva háromszögből kapásból kiesett - lehet, hogy akkor nincs értelme erőltetni Nasrit sem? Másfelől meg, okos döntés ennyit veszíteni a kreativitásból egy hazai BL-knockout meccsen? Nemsokára kiderül, meccs után meg aztán kurvára, és akkor már mindenkinek egyértelmű lesz, hogy éppen az ellenkezőjét kellett volna csinálni.

Milner keveset edzett az elmúlt héten, ez megkönnyítheti a döntéshozók életét; szerintem a Nándi, Nándinnyó - Nasri, Silva, Navas - Agüero konfiguráció lenne az optimális a feng sui szellemében.

[caption id="" align="aligncenter" width="417"]             Mindenesetre a Mundo Deportivo ilyesmit prognosztizál[/caption]

Demichelis tavaly bűnbaknak lett kikiáltva, pedig Kompany helyezkedése volt a kulcs a piros lapban (a tizenegyesben meg a bírói tévedés), erről nagyon sokan megfeledkeztek. Demichelis tüzet oltott, kétségkívül elég szarul, de akkor is. Mangala egyre inkább épül be, de nem bízom még benne annyira, hogy egy ekkora meccsen kezdjen. Én maradnék Micho mellett, de ez megint abszolút fifti-fifti. Kompany közben elkezdett videoanalízíssel foglalkozni a jobb védekezés reményében, heti rendszerrel.

Az biztos, hogy nagyon együtt kell működniük, és nem lehet olyan amatőr hibával gyakorlatilag eldönteni a továbbjutás sorsát, mint tavaly. Mangala ugyan nagyszerű a fizikai párharcokban, de lecselezni valószínűleg könnyebb, mint Demichelist, és főleg nem rendelkezik akkora rutinnal, és egyszerűen még mindig túl nyers a játéka. A másik oldalon ott van, hogy európai kupatapasztalata van bőven neki is, ráadásul Rómában pazar meccset hozott le - csakhogy ott Demichelis is, de Komps meg tuti nem lesz csere, még jelenlegi formájában sem.

Clichy kezdetése teljesen egyértelműnek tűnik, és azért Zabaleta kimaradása is meglepő lenne, noha Hazard ellen elég nagyot húzott Pellegrini, amikor is Sagnát nevezte.

[caption id="" align="aligncenter" width="231"] Luis Enrique élvezi a manchesteri időjárást[/caption]

A hazánkban is sokat ragozott Barca-expert Graham Huntert is megkérdezték a meccsről, érdemes elolvasni. Szó van benne arról, amit a nagypofájú Nasri is hangoztat napok óta, tehát hogy továbbra is tanulunk stb, és most már jóval bátrabban, tapasztaltabban várjuk az összecsapást. Amíg ezt nem látjuk viszont a pályán, addig ez bullshit, de az látszik, hogy Pellegrini hisz ebben. Ha ezt a hitet, hogy okosabbak, szebbek stb. vagyunk ma már, mint tavaly ilyenkor, képes volt átültetni a játékosai fejébe, onnantól kezdve ez már nem csak színtiszta bullshit.

A végére közérdekű közlemény: ne feledjétek, hogy az Eurosport közvetíti a City - Schalke U19-es BL meccsét, ahol is egymeccses a forduló, így egy győzelemmel máris nyolc közé jutna a csapat. Nemrég elég simán nyertek ellenük a srácok egy másik torna keretében, most ugyan ingadozik a forma, de hazai pályán a szép kis akadémián ez egy nagyon jó lehetőség továbbjutni. Streameket találhattok: ITT.

A nagyok meccsét a Sport 1 közvetíti, streameket ugyanúgy találtok a fent linkelt oldalon.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr3012478051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kid21_ 2015.02.24. 19:36:00

itt az ideje szétrúgni a kerti törpék seggét végre. Bonyt kezdetném, talán ki tudná kaparni a gesztenyét Kunnak. CTID!

Kid21_ 2015.02.24. 19:36:00

Pelle nem hallgatott rám. btw Dinyó a padon, wtf?? TEAM NEWS @MCFC: Hart, Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Clichy, Fernando, Milner, Nasri, Silva, Dzeko, Aguero #MCFCB

Definitely Maybe 2015.02.24. 19:40:00

Fernandinhora en is ezt mondom. Mi a fasz ez?!?!?! Milner+Fernando CM duo mar vegul is a Boro ellen is zsenialisan mukodott... Navast is jatszattam volna, Dzekot ugy speciel annyira nem banom, de ez igy akkor is egy szar.

mgyuri 2015.02.24. 19:44:00

izé, naszóval nehéz mit mondani. egy óra azt meglessük mi lesz

mgyuri 2015.02.24. 19:45:00

A piros-kékek:Ter Stegen, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Iniesta, Busquets, Rakitic, Neymar, Suarez, Messi a padjuk: Bravo, Xavi, Pedro, Rafinha, Sergi Roberto, Adriano, Mathieu

mgyuri 2015.02.24. 19:50:00

képen is:

Kid21_ 2015.02.24. 19:50:00

Milner szerepére igen kíváncsi leszek. Mindenesetre több mint aggasztó, h a szezonban eddig a leggyengébb teljesítményt nyújtó középpályás lesz az egyetlen klasszik szűrő. :D

Definitely Maybe 2015.02.24. 19:53:00

Lehet, hogy meglatta a fenyt Pellegrini. Vagy Fernandinho nem teljesen fitt, maskulonben ebbe nehez belelatni.

mgyuri 2015.02.24. 19:57:00

nem hülye az öreg persze, de akkor is. mondjuk a Fernandinho, Lampard, Navas, Bony négyes akár még jól is beszállhat. kíváncsi vagyok

Definitely Maybe 2015.02.24. 20:06:00

Remenykedjunk. Csak nehogy mar a 30. percben kelljen beszallniuk. :)

mgyuri 2015.02.24. 21:21:00

baszod, remélem megtetted ez a 30. percet :D

Kid21_ 2015.02.24. 21:34:00

ma estére akkor ennyi: '4 words to describe the first half: Fifty shades of shite'

mgyuri 2015.02.24. 21:42:00

everyday is silent and grey a bl-ben.

boldfalcon 2015.02.24. 22:19:00

...and red... #shit

Kid21_ 2015.02.24. 22:41:00

nice job mérnök úr

mgyuri 2015.02.24. 22:41:00

azért egyszer csak utolérjük őket

mgyuri 2015.02.24. 22:42:00

nem tom mért kell befosni, tényleg nem

Kid21_ 2015.02.24. 22:44:00

valami lehet Fernando szerződésében, különben elképzelni sem tudom, h miért erőlteti ennyire a csávót

mgyuri 2015.02.24. 22:45:00

ennyi erővel Javi is maradhatott volna, ingyé

Kid21_ 2015.02.24. 22:55:00

azóta a 68-as fener elleni párharc óta valami teszkós guttmann-rontás van a klubon a bl-ben szerintem :)

Definitely Maybe 2015.02.24. 23:03:00

Nem, sot meg a net is kiesett, de vegul is cserelni nem csereltunk akkor. :D
süti beállítások módosítása