Kemény dió: feltörve

2011. december 19. 23:15 - mgyuri

Pacsi!Az idény eddigi talán legkeményebb ellenfele volt hazai pályán a Manchester Citynek az Arsenal, és egyben a legizgalmasabb meccset is hozta ez a találkozó az idényben.

Elismerés jár a csapatnak, sőt, mind a kettőnek!

Mancini stílusos ember, ha már Clichy nem tudott pályára lépni, csak megoldotta, hogy két volt Arsenal játékos is bekerüljön a kezdőcsapatba, így Nasri és Kolo Touré is kezdett volt csapata ellen.

Jól kezdte a meccset a City, Samir Nasri főszereplésével rögtön az első percekben két lehetőség is adódott, elöbb Djourou szerelte a tizenhatoson belül, majd úgy adott be egy szabadrúgásból, hogy Micah Richards elől Szczesny alig tudott menteni.

Majd Agüero percei jöttek, előbb a lengyel halóőr szedte le a lábáról a labdát, majd a 9. percben a meccs legnagyobb helyzeteként Zabaleta labdáját lőtte fölé. Volt ideje megnézni, átvenni a lasztit, de nagy gólt akart a léc alá bombázni. Fölément... Ez ziccer volt.

A 11. percben Nasri labdáját Silva lőtte rá, de a szélről érkezett lövést Szczesny könnyedén fogta.

Az első komoly Arsenal helyzet a 17. percben született meg, Gervinho lövését védte Hart. A szöglet utáni kipattanót Ramsey szúrta rá, ezt is kipaskolta Joey, majd az újabb sarokrúgás után könnyedén szedte le Vermaelen fejesét. Ezek az Arsenal, és Hart percei voltak.

Joey

A 24. percben Mario varázsolt. Richards adta be a labdát, egy Arsenalos belefejelt, a lehulló labdát Balotelli vette át két védő között, háttal a kapunak, a maga elé lakott játékszert már nem tudta irányítani, és az elakadt Szczesnyben.

A 35. percben van Persie lőtte rá a tizenhatos vonaláról, de a bevetődő Richards, a kapu elé bepattanó labdát pedig Kolo Touré piszkálta el bravúrral Ramsey elől.

A 41. percben a Silvától kapott labdával elkzdett sprintelni a tizenhatos előtt, de mire bért a büntetőterületre túl hosszan szöktette a magát, és a kapus könnyen hárított. Majd nemsokra rá Balotelli elől tisztázott a tizenhatoson kívül Szczesny.

A második félidő félidő elején Barry kemény odalépése után le kell cserélni Djourout, jött a fiatal Miquel.

Az 53. percben végre jött a gól! Kompany szerzett labdát a saját tizenhatosa előtt, a labdát Barrynek adta, Gareth passzolt Nasrinak, Samir szöktette a bal szélen egyedül felfutó Balotellit, Mario behúzott, becsapta Songot, rátűzte a labdát, az kijött a kapusról, Vermaelen még mentett a fejelni akaró Nasri elől, de ugyanő akarta Silvat is megakadályozni a gólszerzésben. Esélye sem volt... 1:0!

Az 54. percben Walcott tornáztatta meg Hartot a tizenhatoson kívülről, majd Joey nem tudott védeni van Persie emelésénél, de hál' istennek a holland lesen állt.

A 62. percben Nasri táncolt az Arsenal védők között, de annyian vették körbe, hogy leadta a labdát Agüeronak, és Kun alig lőtt mellé.

A 63. percben Balotelli alig maradt le Nasri labdájáról a kapu torkában. Alig egy percre rá a túloldalt van Persie lövését védte Hart.

A meccs egyik legérdekesebb jelenete a 66. percben zajlott le, amikor Silva ívelt kapura egy szabadrúgást közel harminc méterről, Szczesny lehúzta, majd kiadta védőinek a labdát, ekkor tűnt fel a semmiből Zabaleta, megszerezte a bőrt, majd tizenhétről rázúzta, irgalmatlan nagy kapufa, mindenki csak leste. Zabman nagyon megérdemelte volna a gólt!

Egy percre rá újabb Hart bravúr, Walcott fejesét védi, de kár volt tornáznia, les.

A meccs végéig egy egy inkább kisebb, mint nagyobb helyzet itt is, ott is, majd a 90. perc után két nagy Vermaelen lehetőség, de Hart megint a helyén!

A lényeg

Az Arsenal a legkeményebb dió volt mostanság, de sikerült feltörni! Megszakadt az ágyúsok veretlenségi sorozata Manchesterben, és hosszú idő után végre nem kapott gólt Hart a bajnokságban. Kellett ez a győzelem, szép munka volt!

Tizenhat forduló alatt kerek ötven gólt lőtt a csapat, közel ötven éve nem termelt ilyen mennyiségű találatot angol csapat, és negyvenegy pontnál járnak, ennél többet csak két csapat szerzett 1888 óta ennyi forduló alatt!

Az év utolsó nehéz meccsén is túl van a csapat, az Arsenal néhány héten belül újra két vállra fektetve. Szerencsére (hacsak a balsors utunkba nem veti őket az FA kupában) áprilisig nem kell velük játszani, és nem kell a megvadult kutyaként acsarkodó szurkolóikat hallgatni...

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló:

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr115656222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

344242 2011.12.20. 11:42:24

jól játszottunk megérdemelt győzelem volt nasri is k jó

299929 2011.12.20. 18:02:07

a helyzetkihasználás elég bántó volt

299929 2011.12.20. 18:04:07

kicsit más de mindkét csapatnak köze van hozzá állitólag Mancini télen 30 milliót adna Hazardért akit az Arsenal már régóta akar kicsit az az érzésem hogy csak azért hogy az Arsenal még véletlenül se erősödjön

336740 2011.12.21. 14:15:31

nem veszünk támadót télen sztem, így is telített a csapatrész ha pletykákat nézzük akkor persze jön, meg De Rossi, Cahill, Cronaldo és a többiek:) Stoke meccstől tartok, baromira odateszik magukat, és hát a helyzetek tényleg elpocsékoltuk az Arsenal ellen, félek nem is lesz ennyi helyzet a Stoke ellen
süti beállítások módosítása