Gyilok szombat

2019. október 02. 15:00 - mgyuri

zuzy.gifOlyan verést kapott a Watford Manchesterben, hogy nem tudom hogy fognak felállni — az edző(vissza)váltás és az Arsenal elleni döntetlen azt hittem, egy pici lendületet ad nekik, szerencsére nem így lett, most már az a kérdés inkább, hogy ekkora pofon után hogy tudnak majd feljebb lépni az utolsó helyről —, de igazából nem is érdekel.

A Premier League időszak kezdete óta nem nyert csapat ennyire bajnokin. Nekik nyolc.

A Watford a Manchester City kedvenc ellenfele.mostanság, ez fix. 2015-ben kerültek fel a piros-sárgák újra a Premier League-be. Azóta 10 meccs, 39 lőtt, 4 kapott gól. 27 pont, egy kupagyőzelem. Gondolom utálják az égszínkék mezt már. Nagyon.

Ritka az ilyen meccs. Nehéz értékelni az ellenfelet, hiszen az ötödik percben nemhogy kiszálltak a meccsből, hanem alig tíz percre rá, már szívük szerint indultak volna haza.

Az egész meccs amúgy is a klubalapítás 125. évfordulójának jegyében telt, ahová lehetett csempésztek egy kis retro hangulatot. Az eredményjelző így nézett ki:

4012.jpg

jól festett

Az a meglepő, hogy Deulofeu háromszor, a végén beállt Gray egyszer megtornáztatta Edersont, legalább ő is hozzátett az egészhez (plusz a 22 jó passza, ennél több átadásra csak öten voltak képesek a túloldalt).

Deulofeu három kaput találó lövésé (és a nagy helyzete még a meccs elején 1:0-nál) azért is megsüvegelendő, mert játékban sokat nem volt. A tizenhárom jó passzából nyolc középkezdés után született. áucs.

deulofeu_1.jpg

Deulofeu kiégette a pálya közepét

Külön kategória volt Foulquier. 33 percet kapott. Van, aki csodálja? Két passza volt, a ezalatt a nemsokkal több mint fél óra alatt (az egész meccs 100%-hoz képest) 0,2%-ban volt nála a labda. A hőtérképe olyan halvány, hogy nyugodtan el lehet dobni az Amazonas medencében, semmi bajt nem okoz. Akár én is lehetettem volna a jobb futó a Watfodban szombaton. Rosszabb nem lettem volna.

A mezőny leggyengébbje Femenía volt (jó, meg szerencsétlen Foster), ennyire nyomorult jobb-bunkót nemigen látni a Premier League-ben.

A City-ben is a szélső védő poszt volt a leggyengébb. De persze bocsánatos bűn. Egyrészt nem volt helyük annyian záporoztak a vendégek kapuja elé, hogy nem fértek oda. Más dolga meg nemigen volt City játékosnak most. A másik, akik játszottak azért. Walker kapta a legtöbb játékpercet a sorstól. Nem volt rossz, de a jelek szerint még a felpörgés időszakát éli. Helyes, találjon is vissza a tavalyi önmagához. Kár, hogy a második félidő elején a távoli lövése nem akadt be.

A túloldalt (végre!) Mendy kezdett. Olyan volt, hogy akár a Watfordba is befért volna, de ne legyünk igazságtalanok, jó volt végre látni kezdőként. Ez a negyvenöt perc tökéletes visszaszoktató félidő volt neki.

fekves.jpeg

Mivel Zincsenko kapott egy kis pihenőt, így a visszaigazolása után először ugorhatott be a mélyvízbe Angeliño. Akart, ment, csinálta. Lelkes volt, nem is csinálta rosszul.

Walkert Cancelo váltotta az 53. percben. Nagy talány a portugál. Oké-oké, 6:0-nál beállni sem leányálom, de egyelőre nincs meg a helye a csapatban az új jobb bekknek. A legtöbb időt a felezővonalnál töltötte, előre nem tudott menni, hátra nem kellett. Egyelőre ennyi, várjuk az igazán jó előadást.

Középen Fernandinho szokja még az új szerepkört, nem mondom hogy nem furcsa ott látni, de azt sem mondom, hogy igazán próbára tették volna a héten a középhátvéd képességeit.

Otamendi most egy igazi harcos volt, elől is. A negyediknél két vendégjátékost pattintott le a tizenhatoson belül és juttatta el a labdát Bernardo elé, az ötödiknél pedig (mindenki legnagyobb meglepetésére) ő érkezett egyedül az ötösön.

Mivel simán belefért (és lehet, hogy szükség lesz még rá). A labdákra nagyon vigyázott, csak egy rossz passza volt, egy szerelést láthattunk tőle. Megizzadnia nem kellett, nem volt hátraszorítva a kapuba.

Rodri is még bőven a betanulási fázisban jár, de két magabiztos meccsel a háta mögött ki lehet jelenteni: egész Fernandinho-s. Sok passz, szinte mind jó passz, a mezőnyben a legtöbbet nála volt a labda, teljesen uralt középpálya. 

A támadóötös olyan teljesítményt pakolt le az asztalra, hogy .... húúú. Na, ez nem mindennapi.

Mindenki 100%-on pörgött, talán csak az öreg Silva 90-et. Neki elnézzük, főleg, hogy az első percben már gólt is szerzett. De Bruyne brutál, percíz passza az ötösre. David érkezik. egy.

ugye_erzed_ezt_a_kint.jpg

Ötödik perc, újabb KDB passz (nyolc kulcspassza volt a meccsen!!), Mahrez meglódul, Foster nagyon rosszul jön ki elé, büntető, Agüero, magabiztos. kettő.

Aztán jött újra Mahrez, újra nem tudták szabályosan megállítani, most szabadrúgás, nem baj, beverte. Tom Cleverley-n megpattant a labda, esélye sem volt Fosternek. három.

A Watford olyan mély kútba esett, hogy komolyan azt hittem, lesz aki elsírja magát. Focizni itt már nem tudtak. Nem is akartak.

Aztán jött a fentebb már taglalt negyedik is ötödik. Kabaré védekezés, mutogatás. NB II. sem, nemhogy PL...

Agüero ha kicsit jobban koncentrál, akkor már a szünetben nyolc. Otamendinek tökéletesen passzolta be a labdát (bár szerintem edzésen nehezebb dolga van), a szünetig pedig volt egy hatalmas helyzete (0:0-nál nem így oldja meg, az tuti) és két kapufája. Hat meccs, nyolc gól, két gólpassz a mérlege idén.

A második félidőre Pep úgy küldte ki a srácokat, hogy azért csináljanak is valamit. Mivel a Watford továbbra sem akart semmit tenni, hogy egy profi focicsapatnak tűnjenek, így csináltak is. 

A hatodiknál én lefújtam volna. Az a balfaszkodás amit a védelmük megint leművelt.. Aláfutás, tötyörgés, röviden kifejelt labda.. Rém kínos volt nézni.

A hetedik sem Sergioé lett, pedig kétszer is nagyon közel volt hozzá megint, hanem a negyedik és a hatodik után újra Bernardo Silva. Az első mesterhármasa. Nem csak a City-ben, hanem a pályafutása alatt. 

A watfordiak helyében korbáccsal a kézben vártam volna a játékosokat. Minden védő a labdát bámulja, senki nem törődik Silvával, a fentebb már emlegetett Femenía elszáll a francba, Bernardonak arra is volt ideje, hogy lekezelje a labdát az ötösön belül. Vicc.

A 65. percben két kis szánalmas bohóc felugrik Agüeroval fejelni, így nem marad senki Mahrezre, aki a simán a felső lécre fejeli a labdát.

A végső döfést De Bruyne vitte be. A védők olyan állapotban voltak, hogy az üzemorvos tuti nem adott volna alkalmasságit a szombati teljesítmény alapján. Nyolc.

Az ember furcsa, marad benne hiányérzet. Miért volt ilyen szar a Watford? Két gólt miért nem maradt meg a Norwich ellen? Miért nem tíz? 

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Amit nagyon lehet sajnálni, hogy Foden beteg volt, így nem kapott szerepet a bajnokin, de kedden már bevehető volt. Jó volt újra akcióban látni Philt. Mindjárt rátérünk a ligakupa-meccsre.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr3015160598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása