A gyenge, a gyökér és a győzelem

2012. január 23. 13:30 - mgyuri

Szédületes meccs (na jó, inkább csak a második félidő) volt ez a Spurs elleni!

Megvan a győzelem, hiába volt az egyik játékos gyenge, a másik pedig gyökér. A gép (bíró) visszapörgetett  egy kicsit abból amit az elmúlt hetekben elvett.

A döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de kit érdekel?! Nagyon kellett a három pont! A City szurkerek örülhetnek, a Yid Army meg lógathatja az orrát!

Mancini (meglepetésre) nem rotált túl sokat a hétfői csapathoz képest, csak Richards váltotta a kezdőben Zabaletát, látszik, hogy most öt nap volt a pihenésre.

Az első percekben kb. nem történt semmi, volt egy Agüero lövés oszt' jónapot. Aztán Clichy irigyelte meg a wigani Figueroát, és kézzel kapott le egy Spurs indítást.

Az első nagy helyzet a 19. percben alakul ki, de Silva beadását Agüreo nem tudja jól ellőni a jól helyezkedő védő a sután elékavarodó Džeko miatt.

A 26. percben Kun cselezgetett szinte véget nem érően, a tizenhatoson belül leadja nagy nehezen Silvának, aki nem találja el jól a lasztit, és csúnyán mellé lövi.

A 30. percben Richards szerez ellenállhatatlanul labdát, a felfutás után bead, de Agüero lövését a veterán Friedel lábbal hárítja.

Aztán volt két T'ham helyzet, de előbb Szavics, majd Barry blokkol.

Nem túl élvezetesen zárul az első játékrész.

A második félidő elején rohamoz a City. A játékosok körbeadogatják a londoni kaput, Richards lódul meg a büntetőterület jobb oldalán, a beadása Assou-Ekotto könyökében akad el. Felemelhette volna egy kicsit jobban a mancsát, tuti tizenegyes lett volna...

Az 50. perc tájékán a saját meccsére váró ágyús fan haverom megjegyzi, ez egy egygólos meccs...

Csodálatos gól

Nem lett az! Az 55. percben Silva ugratja ki remek ütemben Nasrit, aki szenzációs gólt lőtt! 1:0!

Aztán pörög tovább a gép! Három percre rá Silva badását mentik szögletre, Nasri sarokrúgását Džeko csúsztatja tovább simán King mellett, Lescott pedig furcsa mozdulattal (sarkazni akart?) besodorja a hálóba a labdát! 2:0! Most ez a világ legszebb gólja!

Szinte rögtön a gól után Szavics úgy gondolja, hogy ez nem fair, és egy szimpla, előrevágott labdába a montenegrói olyan bénán fejelt bele (mit akart? félpályáról hazaadni?), hogy pont Defoe elé pattant, a csatár köszönte szépen, elgyalogolt a kifutó Hart mellett, 2:1.

Nem áll le a meccs, újabb egy perc múltán Džeko akar egy óriási gólt lőni, de 11 méterről a kapu felé bombáz.

Nem így tesz Bale, aki Lennon passzát védhetetlenül ragasztja fel tizennyolcról Hart kapujába, melegszik a pite. 2:2...

A gól után Džeko helyére jön Balotelli, és a nem sokat mutató van der Vaart helyett Jake Livermore (wtf?).

A 74. percben Clichynek kell csukafejessel mentenie a tizenhatoson belül. A szöglet utáni kavarodásban Lescott kioszt egy olyan maflást könyökkel Kaboulnak, ami után senki sem csodálkozna, ha lapot kapna (bármilyen színűt..).

Balotelli a 79. perceben egy szimpla szabálytalanságért kapott sárgát, öt percre rá egy nem hétköznapiért semmit. Fogta magát, és esés közben egyszerűen pofán akarta taposni Parkert. Hirtelen lefőtt a kávé, edzésen is előfordult már, de ez nem volt semmi... Annyi legalább volt benne, hogy mikor elszállt a vörös köd odament a földön fekvő áldozathoz, és többször is bocsánatot kért, de remélem ez nem lesz elég az FA-nak! A saját, és a klub érdekében is el kéne töltenie néhány hetet a Bastilleban ücsörögve, és házon belül is le gombolni róla egy millió fontot büntetésképp...

A 91. percben a védelem odaszavicsol egy labdát a Spursnek, a megszerzett zsákmánnyal Bale iramodik meg, de hál' istennek Defoe lekési a csatlakozást, a laszti meg elszáll a szélben. Huh.

Már lassan kezdtünk örülni az egy pontnak amikor a 94. percben Clichy vaktában felküldött egy labdát, Balotelli elindult a kapu felé, King utána, de csak szabálytalanul tudta megállítani. Örülök, hogy meggyógyult!

Mario állt a labda mögé, és a megszokott magabiztossággal értékesítette. Ha a taplóságát nem is tudta feledtetni, legalább halványított valamit rajta. 3:2! És vége! Nagy meccs volt!

A vén rozmár bosszankodhat, de nekünk megvan az okunk az örömre! Igaz, nem lett egy 5:1, de ez a három pont is ugyanannyit ér!

Szavics nem való egyelőre egy top Premier League csapatba, ez sajnos tény, nagyon jó képességei vannak, de nem lehet éles szituációkban ilyeneket hibázni! Amúgy meg nem tudom mi volt Mancinivel, egyet cserélt csak, ilyet sohasem csinált még. Beteg?

Silva szállítja a gólpasszokat. Milner növesztett még egy tüdőt, hihetetlenül fontos tagja a csapatnak. Micah megállíthatatlan. Nasri egyre inkább beleérik a társaságba. Mario? Nos, ő Mario...

A meccs jegyzőkönyve, és egy hosszú összefoglaló:

 

Szavazd meg facebook oldalunkon, hogy a meccs melyik jelenete tetszett a legjobban.

Elindult Twitter oldalunk is, ha használod az alkalmazást, kövess minket ott is!

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr405656283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336477 2012.01.23. 14:12:12

Én nem is nagyon értettem nyáron, hogy minek igazoltuk le Szavicsot, hiszen Kolo, Onuoha és Boyata személyében korrekt backupjaink voltak. Tehetséges a srác, meg igyekszik látszik rajta, de iszonyat rutintalan még és hiányzik róla pár kiló izom (bár félév alatt tettek rá rendesen), hogy megtudja állni a helyét a PL-ben. A Latics szintű meccseket úgy-ahogy abszolválja, de egy pool vagy spurs ellen már kijönnek a hiányosságai. A toffees ellen már visszatér Vinny, úgyhogy nem sokat kell ezen rágódni. :) Balotellit meg el kell tiltani, nincs mese. Bár azért kijár neki a dicséret, hogy a 95. percben volt annyira tökös és elvállalta a tizit egy ilyen kiélezett meccsen, de egy ilyen mozdulatra viszont nincs bocsánat. A hülyeségei miatt meccsek úszhatnak el, lásd tavaly a Kijev elleni EL-visszavágót... Habár már jószerivel mindenki elkönyvelte, hogy kiestünk a ligakupából, én azért bízom benne, hogy kierőszakoljuk a döntőbejutást szerdán. Dzekóval remélem addig csinálnak valamit Platt-ék, mert a srác enyhén szólva is padlón van. Agüerót például remekül semlegesíti mostanság. :P

297074 2012.01.23. 14:28:43

http://i.minus.com/iXPifFVsseHKP.gif akkor megint egy gif, csak hogy mindenről legyen :D itt szerintem túlzás lett volna a piros, a labdához akart férkőzni, kitette a karját, csúnya volt így is, egy sárga simán járt volna utólag, de ezt az esetet látta Webb is (asszem), és helyesen továbbengedte, mert egész veszélyes támadása volt a Spursnek...azért nem egy Rooney-féle "belebaszok könyékkel, csakmer" Balo egy gyík, pedig idén milyen jól viselkedett összeségében (minden téren). :D

336958 2012.01.23. 16:13:50

ellenünk az ilyen könyökösök nem faultok, Evra vs.Richards, Huth vs. Balotelli, a Rooney/Gerrard trademark könyökösökhöz meg nem is lehet hasonlítani Balo meg nem akarta pofán taposni Parkert, ez hülyeség, tény hátrarúgott/lépett, nem foglalkozott azzal hogy hol van Parker, bár nem is láthatta háttal állva neki és a labdát figyelve, Modric is meglöki pont ott Arryban nem csalódtam, rögtön az ellenfél játékosának eltiltásáért lobbizott, gyönyörűen kiegészítve a Fergie-től eltanult "he's done it before" szöveget, hogy hasson a még el sem kezdődő FA eljárásra esetleg mindezt azután, hogy napokig Mancinit ekézte az imaginary card-tól kezdve minden mással Arry, Arry, cheating on public revenue, you've done it before (no you can't take vaseline to prison:D) Balo ha kap 4 meccset megérdemli, bár megúsztak egyértelműbb taposást is, Arry tudhatná Huddlestone-tól

336958 2012.01.23. 16:24:25

tunnel cam állat, Natalie Pike zseniális, Kompany arca mint mindig most is elmond mindent, ahogy sétál befelé no meg Gallasék ahogy kifelé, take it!:D Nasrit lekapcsolta rögtön a Doping Control bácsi, túl jó volt? nem volt rossz az biztos elképesztő mennyi ember van, aki az ajtókat nyitják, zárják, de az a City öltöző előtti falon lévő tűzpiros fali telefon nagyon bántja a szemem, minden kék, de az a telefon piros speed dial Khaldoon-hoz vagy mi a szösz

297074 2012.01.23. 16:59:17

http://www.youtube.com/watch?v=NcF0XTy3V1w he's done it before :D

335913 2012.01.23. 18:53:51

én ahogy nagyobb a tét úgy leszek egyre inkább paranoiás, most ha esetleg Kompany visszatér és belefut egy rossz szabálytalanságba, akkor már egyből 5 meccset kap elvileg a 2 pirosa miatt, de minimum 4et, nem tudom mi a pontos szabály azt viszont már nehezen viselné el a védelem idén [Kid21](#677982): Onuohaval egyáltalán nem számolt Mancini már tavaly sem, számolt volna viszont Boatenggel, aki nem volt rossz és ha nem sérült annyit még akár kezdő helyet is kiharcolhatott volna Boateng helyett jött Savic sztem, aki idősebb és erősebbnek tűnt Boyatanál és ha más nem volt neki 1-2 lejátszott szezonja a szerb ligában meg pár BL meccs + válogatott meccs Boyata Bolton-os kölcsöne nem alakul sztem túl fényesen idén (sajnos) Balotellibe nekem az a félelmetes továbbra is, hogy mennyire jó csatár tudna lenni, és mennyire simán tudna 20-25+ gólos szezonokat hozni, ha csak a játékra figyelne feleannyit nem kell erőlködnie 1-1 helyzetért vagy gólért mint Dzekónak vagy Agüerónak, egyszerűen képességekben minden adott nála kezdetekhez képest sokat fejlődött, edzéseken is tuti jól tolja, meg 1.5 év alatt meg is kellett hogy edződjön, a magatartása/fegyelme ami hátráltatja már csak nagy teszt Mancininak is, mert brutál gólvágót lehet belőle faragni, de vért kell izzadni vele

335913 2012.01.23. 19:22:14

@"rock 'n' roll man city": Rosie47 sztori meg van?:D ilyen névre nyitott monacói bankszámlát Redknapp, erre ment a pénz, ma kezdődött a tárgyalás, twitteren olvasgattam róla Rosie a kutyájának a neve és 47-ben született, mármint Redknapp, óriási:D lesz ez még jobb is sztem, naponta folytatódik a tárgyalás 2 hétig megdagonyázzák Redknappet, ha másra nem, talán arra jó lesz, hogy kevesebb kedve legyen a pénzügyekről csámcsogni, bár ő komoly expert ebben, semmi kétség:) meccsre visszatérve Bale góljánál Barry maradt le, ő ott lehetett volna közelebb is Balehez, Milner már bent volt, Barry pedig szintén befelé ment, pedig ott már kevésbé volt szükség rá pár centi és Hart kiüti Savic hibái mellett még Dzekót kell említeni, 2-1-nél gyönyörűen be lett játszva neki, egy olyan klasszisnak mint ő abból legalább kaput kell találni ha gólt nem is tud rúgni, de csúnyán fölé vágta az pont olyan szitu volt, hogy 2-1, hirtelen ismét meccsben vannak, be kellett volna rúgni és 3-1

342483 2012.01.23. 19:59:06

Emberek! Mario-t igy kell elfogadni, ahogy van. Az eletben nem fog megvaltozni. Ganai szulok gyermeke (tul sok emberi vonasa nincs), aki Palermoban not fel; ami szinten feler egy Afrikaval. Megis mit vartok tole? A fejemet teszem ra, hogy soha a budos eletben nem lesz szabadkomuves nagymester:D

336477 2012.01.23. 20:06:06

4 meccsre meszelte el az FA... http://goo.gl/qn4ao

344612 2012.01.23. 20:13:46

balo is megmarad a középszerű játékosok szintjén ezt most megmondom. Ekkora egy gyökeret nem nagyon láttam még, de legalább a citynél otthon érezheti magát, mert vannak hasonló mentalitású és agyi kapacitású pajtásai akikkel elvan :D Lescott, Yaya Túró, Kompany, Richards...szép kis társaság:)

297074 2012.01.23. 20:28:42

[supreme](#678499): Jó sok focit nézhetsz. [Kid21](#678490): Nem egészen értem, miért nem elégednek meg a három meccsel, szinte mindenki mindig annyit kap, de hát csak Balot okolhatjuk a történtekért. Teljesítményileg most ez nem akkora elvárás, de elég gáz, hogy maradt megint 2 helyre a kezdőben 2 ember. Mondjuk ez AJ előtt megnyitja az utat, és akkor szerintem lesz, hogy csak egy csatár lesz a pályán. Fellebbezni, remélem, nem akarunk. Akkor elvileg szépen letöltene egy meccset a Liverpool ellen, nem?

336477 2012.01.23. 20:42:23

[DefinitelyMaybe](#678517): Jah + Everton, Fulham, Villa.

338742 2012.01.23. 21:22:44

Vicc hogy véditek azt a nyomorult Mario-t szerintem tüntessük is ki a hülyeségeiért.....Persze nem direkt rúgott hátra és még után össze is esett...Nyomorult mint az egész zsoldos úgymond"csapat" bár itt nincs klub hűség csak a jó kis pénzekért van együtt ez a csürhe.....Nem is értem hogy tud valaki ezeknek szurkolni.No mind1 ti dolgotok. :D

336477 2012.01.23. 21:41:10

[MuAdams](#678583): Te vagy egy vicc öcsém, szövegértelmezésből megbuktált újfent. Pff...

296258 2012.01.23. 22:03:20

[MuAdams](#678583): ki védi és hol? zsoldos csapat mi, ne viccelődj már ezzel a mai fociban, legutóbbi City-uniteden mennyi saját nevelésű játékost nevezett a kezdőbe Ferguson? kettőt? és még ezzel is a premier league élvonalában van. az ÖSSZES csapat zsoldos, és összevásárolt, ha tetszik, ha nem, ez a mai foci... "Nem is értem hogy tud valaki ezeknek szurkolni" kiknek, mindenkinek megtetszik valami a csapatában, neked is más, nekem is. gondolom a fröcsögésen kívül normális választ nem adsz, ha igen, akkor szívesen látunk

336958 2012.01.24. 09:59:05

@crazyhorse: gondoltam hogy Arry ártatlan, az a rohadt kutya költötte el a pénzt http://labatlan.hu/content/money%20dog.jpg MuAdamset ne bántsátok, kellenek önkéntesek az agyátültetés tudományának fejlődéséhez az Fa kiszabta a 4 meccset, nyomjad Edin most aztán kell kellenek a gólok érdemes megjegyezni hogy ugyanez az FA fellebbezett az Uefánál hogy Rooney 3 meccses eltiltása csak 2 meccs legyen:DDDD

336740 2012.01.24. 13:26:02

Pool ellen nem kell pihentetni, hétvégén nincs meccs, Pool nem kapott még ki otthon idén asszem, szóval meglepetés a City továbbjutás teljesen, ha csak 1-1 lett volna a hazai meccs már tök más, de 0-1-ről Anfielden csak egy gyenge napot szörnyű Pool ellen mehetünk tovább vagy iszonyatos mák kell a Citynek bajnokságban Everton, Fulham, Villa, ezek azért tipikusan a közép/alsóház azon meccsei, amin nem lehet biztosra menni, főleg hogy 2 is idegenben lesz, bármi lehetséges itt a 9 pont túl optimista, a 0-3 pont túl pesszimista, de a 4-5-6-7 pontból bármi lehet szinte 3 meccsből együtt (8 pont nem lehet:D) kicsit több pihenőidő van a meccsek között ez kedvezhet Balo eltiltása okán is, aki viszont így tuti megkapja majd a EL meccseket pár hét múlva amiben tavaly sem volt sok köszönet a részéről...

297074 2012.01.25. 17:18:12

http://www.guardian.co.uk/football/blog/2012/jan/25/mario-balotelli-appeal-fa-frivolity
süti beállítások módosítása