Halványkékek

2012. március 09. 17:00 - mgyuri

A lehető legrosszabb arányú egygólos vereséget mért a Sporting Lisszabon tegnap a Manchester City az Európa Ligában, a legjobb nyolc közé kerülésért lejátszott meccsén.

A portugálok nagyon akartak, az angolok sokkal kevésbé. Semmi sincs veszve, de ez nagyon halvány volt!

A meccs előtt kiderült, Micah Richards nem tudja vállalni a játékot, és mivel Zabaleta megsérült így kényszermegoldáshoz folyamodott Mancini. Nem a Pablo sérülése után csereként jól teljesítő Kolo került a jobb bekk pozíciójába hanem a bal lábas Clichy, az idősebbik Touré Lescott helyett a védelem közepén kezdett.

A szerelésében is változtatott a csapat, az első számú szereléshez megszokott világoskék sportszár helyett a harmadik számú mezhez járót kapták meg a srácok.

Az első percektől támadólag lépett fel a Sporting, a City játékosai meg inkább a keménységükkel vétették észre magukat, mégis manchesteri volt az első akit le kellett cserélni. Nem összecsapás, hanem egy rossz lépés áldozata lett Kompany, akit le is kellett cserélni, a 12. percben jött Lescott. A kapitány várhatóan két hétig lesz harcképtelen.

Az első komolyabb City helyzet a csere után volt, Kolo fejesét Rui Patrício bravúrral hárította lábbal.

A szünetig még jött egy Barry által mellétekert lövés, és egy hárított Agüreo fejes. Nem sok...

A második félidő egy Silva lövéssel indul, majd Nigel dejongolja le egyszerre a chilei Fernádezt és Kolot, szép teljesítmény, de a sértett sajna által elvégzett szabadrúgást Hart csak kiütni tudta, pont Xandao elé, a lövése elakadt Joeyban, de nemrégen igazolt brazilhoz jutott a labda újfent, aki sarokkal gólt szerzett... 1:0. Ez szép volt...

Rögtön a középkezdés után Agüero kevergetett a tizenhatoson belül, de nagyon egyedül volt, a lövése gyengére sikeredett.

Mancini váltott, Barry helyett jött Nasri, majd nemsokkal ezután Kolarov lőtt éppencsak mellé a tizenhatoson kívülről.

A 63. percben Hart ziccert hárít. A 71.-ben Balotelli jön a láthatatlan ember szerepében tetszelgő Džeko helyére, majd Pereira büntetőterületen belüli kezezését ítéli vétlennek Carlos Velasco Carballo sorporttárs.

A 73. perceben Silva lő éppenhogy mellé Balotelli beadása után. Mario beadása a gól után a meccs második komolyan értékelhető jelenete. Pár perc múlva újra ez a páros próbálkozik, ismételten eredménytelenül...

A 86. percben újra ők, csak fordított a szereposztás: Silva szögletét a felső lécre fejelte Mario a tizenegyespontról.

A 90. percben Kun még oldalba talál egy portugál védőt, tegnap csak ennyire telt...

Ez kevés volt, a Sporting beleadott mindent ebbe a meccsbe a City korántsem. A visszavágó jövőhét csütörtök lesz, mivel a Chelsea elleni hazai bajnokit eltolták két nappal (21-én szerdán lesz megtartva, 20:45-től, a londoni kékek FA kupa kötelezettsége miatt), tehát nem kell rápihennie senkinek sem a hétvégére, akkor be kell darálni a zöld-fehéreket, nem jelenthetnek akadályt!

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

A párharc még távolról sincs veszve, de a Swansea elleni meccsen. Apropó Swansea, ha azt szeretnéd, hogy heinrich erről a meccsről készítsen minden igény kielégítő elemzést, akkor szavazz a meccsre: itt.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr885656338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336477 2012.03.09. 18:57:15

Vinny kiesése most nagyobb gond, mint az, hogy kikaptunk. Bízzunk benne, hogy a Chelsea elleni meccsen már tud játszani, de van egy olyan érzésem, hogy már a vasárnapi meccsen is emlegetni fogjuk... Amúgy jövő héten röhögve tovább lehet jutni. Nem mutatott annyit ez a SPC, mint mondjuk az OT-n a Bilbao, hogy reszketve kelljen várnunk a visszavágót. Ha vannak gyenge teljesítmények, akkor legalább az ilyen meccseken jöjjenek ki, ne a PL-ben. Szerintem annyira nem is érdekelte a srácokat a meccs, legalábbis az a több tucat tengerparti kép, amit az elmúlt napokban posztoltak twitteren nem arra enged következtetni, hogy csak a meccs járt a fejükben... Dzekóval valamit csinálni kell, mert ha így folytatja, akkor "torresi" mélységekbe kerül. Tévezt én már bedobnám pár percre Walesben, annyit fog csinálni, mint a bosnyák tegnap. Kolarovot meg el kell adni nyáron. Tragédia, hogy bekk létére mennyire nem tud védekezni.

296258 2012.03.09. 19:36:58

[Kid21](#740510): én mindhárom balkánit eladnám, mehet Hargo és Pizza is. a PL meccsen Mario behúz egy gólt, és azzal lesz 2:1 ide.

336477 2012.03.09. 20:05:16

[mgyuri](#740537): Hargo menni is fog, Jacko meg ősszel azért letett az asztalra egy tucat gólt. Nálam ő az, aki 1-1 meccsen szinte teljesen eltűnik, csak vergődik, de valahogy mindig összehoz egy gólt, lásd a 'pool ellen a ligakupában vagy @latics januárban. Szerencsére Kun és Mario is elég termékeny, így korrekten eloszlanak a gólok hármójuk között. Szavicsban meg van potenciál, csak tapija nincs elég még. Érik nála egy kölcsönadás nyáron. Bár tartom továbbra is, hogy van annyira jó, mint a "gyökkettővel" sprintelő Kolo. :D Pizarrót meg teljesen felesleges lenne megtartani, mehet vissza Rómába. Inkább nézném már helyette Suárezt. Ja, és nagyon remélem, hogy nem megyünk rá RvP-re a nyáron...

297074 2012.03.10. 12:26:25

[Kid21](#740558): Az a baj ezzel, hogy nem tudom, mennyire szerencsés egyből változtatni, csak mert kicsit baj van. Bár néha egyenesen sajnálom szegény Edint, és egész sokat emlegetik vele a Bayernt mostanság (bár ott van a falábú Gomez), lehet, hogy igencsak feldobná, ha visszatérhetne a BuLiba. Én valamiért mégis itt tartanám. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy ha csinálnánk nyáron a keretben egy Cavani-Džeko cserét, akkor javulna a helyzet csatárok terén úgy jó 30%-kal (ha ezt ki lehet így fejezni, más nem jutott eszembe. :DD) A kérdés, hogy megéri minden évben más és másokat kipróbálni, ha egyvalaki "nem jött be"? Ez is annyira relatív, mert Džekonak igenis voltak komoly meccsei, és a gól is egész gyakran benne van, sokszor meg is lövi. Tegnapelőtt okádék volt sajnos. Engem Pizarro egyáltalán nem zavarna itt jövőre, elég jó kis backup, és olcsón megszerezhetnénk, jövőre ő lehetne a Vieiránk, akit a végére igencsak megszerettünk, pedig...persze nem történik semmi, ha nem marad, de én megkedveltem, ügyesen mozgatja az akciókat. Kolarov ugyanez az eset, mint a Džeko-féle, de még inkább kicsiben. A balbekk egy "kevésbé fontos" poszt, ráadásul eloszlatnak kb. fele-fele arányban a meccsek Clichyvel, aki egyáltalán nem vallott szégyent, sőt szerény véleményen szerint a liga legjobb balhátvédje (ha ő adna be olyan hatékonysággal, mint Kolarov, aranylabdás is lehetne :D), Kolarovot meg láttuk, mekkora előny lehet mondjuk kiscsapatok ellen otthon, egyenesen hasznosabb az aktív támadójátékával, mint a biztosabb Clichy. Szóval megint, ahogy Pizarronál, nálam nem akkora szükséglet itt valami cserét végrehajtani, persze sírni sem sírnék, vannak borzasztó pillanatai a szerbnek. Viszont való igaz, nyugodtabb lennék, ha egy "fiatalabb Pizarro" jönne majd lassacskán, elképzelni egy Yaya-lábbal kurva jó CM-Silva tengelyt egészen elborzasztó lehet majd egy ellenfélnek. Barry se lesz már fiatalabb, Milner még nem idős, idővel szerintem ő lesz a mi új Barrynk, de pl. egy Javi Martinez mekkora lenne már - gondoljuk csak el, egyszerre lépne előre a CB és CM állományunk is, Kolo is mehetne isten hírével a PSG-be, ha a testvére se bánná.
süti beállítások módosítása