Ami késik, nem múlik...

2012. április 01. 21:30 - Kiddo21

A szombati, újabb kínkeserves döntetlennel egyre inkább tűnik, hogy ezüsttálcán akarjuk felkínálni az MU-nak a 20. bajnoki címét, amelyet (bár még hét forduló hátravan) a merészebb szurkolói már vígan elkönyveltek napokkal ezelőtt. Fergie fiai előtt így ott a lehetőség, hogy ma a Blackburn otthonában öt pontos előnyre tegyenek szert, amely még mindig nem tűnik egy leküzdhetetlen akadálynak, de azért azt is nehéz elképzelni, hogy kiengedjék a saját kezükből a sorsukat az idény hátralévő rövid részében.

A "rags" tehát lassan, de biztosan egyre közelebb kerül az újabb megdicsőüléshez, ami ha tényleg bekövetkezik, nem lesz mese, emelt fővel le kell majd nyelnünk, de semmiképpen sem kell a kardunkba dőlni miatta.

Természetesen arra azért készüljünk fel, hogy a nyáron még inkább mi leszünk az angol foci lábtörlője, a "legszánalmasabb zsoldoscsapat" (mi pedig a "legszánalmasabb divatdrukkerek"), akik pénzért veszik meg még a bedobásokat is, akik történelem nélkül, undorító játékospolitikával akarnak kupákat, dicsőséget vásárolni egy unatkozó olajsejk felesleges millióin, és akik soha a büdös életben nem fogják még csak megközelíteni sem az "aranyGloryGlory-ával" bevont, hatalmas Manchester United históriának a töredékét sem.

Számos honlap és az ellendrukkerek a ManCity totális bukásaként fogják elkönyvelni azt, ha marad a mostani sorrend a tabellán a szezon végeztével. Már látom is magam előtt a vastagbetűs szalagcímeket: "Fergie elnémította a hangos szomszédot", "A pénz bizony nem boldogít", "Manchesterben továbbra is a United az Úr" etc. Még talán atesz95 is létrehoz ennek örömére egy újabb népsport blogot.

A fantasztikus ősz után pedig kevesen gondoltuk volna, hogy egy ilyen szenvedős és erőlködésekkel teli tavasz vár ránk. Ne felejtsük el azonban, hogy a tavalyi szezonban is bőven kijutott ebből nekünk, gondoljunk csak az ötlettelen és gyáva játékstílusra, amikor 1-1 meccs alkalmával ugyanúgy kapartuk a falat, mint most. Egy évvel ezelőtt ugyanakkor ellentétes utat jártunk be, az idény végére ugyanis valamelyest összekovácsolódott a csapat, ami nemcsak játékban, hanem eredményekben (kupa, bronzérem) is megmutatkozott.

Idén tavasszal azonban valami nagyon elromlott a tökéletesnek vélt gépezetben. Ha krízisről nem is, egy közepesnek nevezhető konzisztens lejtmenetről azért beszélhetünk. Pedig akár ez lehetett volna az a szezon, amelyikben egy igazán nagyot dobbanthatott volna Mancini és a csapat is egyaránt. Mancini edzői kvalitásain amúgy el lehetne időzni (el is fogunk később), hiszen míg itthon elég vegyes a megítélése, odaát azért jóval többen állnak mellette, mint ellene. Arra azonban mérget vehetünk, hogy jó páran az egyik legfőbb okként az ő személyét fogják emlegetni, amennyiben idén nem lesz bajnok a City.

Ha már itt járunk, tegyük is fel rögtön a következő kérdést: mi történik akkor, ha a City végül tényleg elbukja a bajnoki versenyfutást? Az égvilágon semmi.

Az apokalipszis lovasai nem fognak leereszkedni a CoMS gyepére, Tévez nem áll neki Shakespeare-drámákat szavalni és Kiszel Tündét valószínűleg nem akadályozza ez meg abban, hogy jövőre megint piacra dobjon egy roppant izgalmas naptárat magáról és Donatellácskáról.

Mindenesetre sportemberhez méltóan legelőször a következőt fogjuk megtenni: egyszerűen megemeljük virtuális kalapunkat és gratulálni fogunk a Unitednek és annak drukkereinek, bizonyítván, hogy még a "legszánalmasabb" fanok is képesek erre. Pont.

Azonban egy kicsit gondolkodjunk hosszabb távlatokban is, hogy az idény befejezése után azért mégse kelljen eret vágni magunkon a meghasonlástól. Jelenleg Hart 24, Richards 23, AJ 24, Kompany 25, Agüero 23 éves. Sőt, Milner, de Jong, és Silva is még bőven 30 alatt lesz jövőre is. A keretben 30 felett Hargreaves, Pizarro, Barry, Taylor és Kolo van. Na már most, ebből az első kettő minden valószínűség szerint tiplizik a nyáron, Taylor 3. számú kapus, így ő "nem oszt nem szoroz", marad Barry és Kolo (az ő szerződése jövő ilyenkor fog lejárni), akik kiegészítő embereknek jövőre tökéletesen meg fognak felelni.

Lehet tehát itt ekézni összevissza a City (és Mancio) játékospolitikáját, de azt mégsem lehet rásütni, hogy ne a jövőre gondolna. A csapat nagy része mondhatni tökéletes életkorban van, ebből a szempontból nincsenek semmiről sem elkésve, adva van minden, hogy a következő 5-6 évben meghatározó csapat maradjon a Manchester City a PL-ben. Sőt. Ne felejtsük el azt sem, hogy tervben van egy új edzőkomplexum építése, amely ha tényleg elkészül, egy elég széles és biztos alapot fog teremteni az utánpótlás területén a még távolabbi jövőre nézve.

Szóval, gyorsan hessegessük el a harakiri gondolatát, hiszen ami késik, nem múlik. Hosszú ideig még kőkeményen számolni kell majd a Manchester City-vel. Ezen az 1-2 éven már nem múlik semmi, vagy, talán nem is kell már annyit várni?

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr75656374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

297074 2012.04.01. 23:02:45

Hú, nagyon zsír poszt. Made my day, köszi. Pontosan így gondolom. Ne feledjük, hogy idén a United eszeveszett tempóban tolja a ligát, akármennyire is tud gyengélkedni néha a játékuk, ennyi pont nem minden évben jut a bajnoknak.

280520 2012.04.02. 18:14:53

"Lehet tehát itt ekézni összevissza a City (és Mancio) játékospolitikáját, de azt mégsem lehet rásütni, hogy ne a jövőre gondolna." Hogy mi van? Annyi pénzt amit az arabok elköltöttek nem a jövőre, majd egyszer talán sikerül ígéretekre adták. Barcelona, real margit, inter, ac milan, etc. elit társaság egyik tagja, ahova ugye ez a csapat is tartózni akar, sem mondhat ilyet. Nem is szoktak, meg is lincselnék az aktuális vezetőket azonnal. Ezen a szinten most, ma kell a győzelem, a siker. Amire meg is volt a lehetőségünk és az olasznak is minden a rendelkezésére állt, pénz, paripa, játékos, türelem, de az egy szem kivételt leszámítva a kupák elmaradtak. Az "összevissza ekézésről" még csak annyit, ezt a palimadarat nem egy éve ismerjük, te lehet, mert előtt már az Internél is megcsinálta ezt. Miért hozta ide a majmot, amikor milánóban még mourinho alatt, egy nagyon fontos mérkőzésen is (talán bl elődöntő volt) inkább a közönséggel foglalkozott, mint a győzelemmel. Miért hagyta a keretben a nyári felkészülési botránya után? Miért engedhet meg többet, mint a csapat bármelyik játékosának? Komolyan gondolod, hogy a digo az egyetlen, aki ezeket az "eredményeket" és játékot edzőkét biztosítani tudja? Nincs csapategység, sőt nem hogy egymásért, hanem egymás ellen harcolnak, sokszor még a tűz is hiányzik belőlük a mérkőzések elején. A taktikáról, motivációról, kínos és megmagyarázhatatlan cserékről, azok elmaradásáról már nem beszélve. Nekem ennél több kell, neked nem. Ez rendben van így, de ezt te is tartsd tiszteletben.

336477 2012.04.02. 20:13:06

[barkacs](#771728): Már ne is haragudj, de totál mú stílusban fejtetted ki a véleményedet, ők (tisztelet a kivételnek) szoktak ilyen csőlátással gondolkodni. :D De nincs ezzel semmi baj, legalább lesz miről vitázni végre! :) Szóval. Igen, jól írtad, "most, ma kell a győzelem, a siker", de erre igen csekély az esély, sőt, ha ma a rags veri a roverst, akkor tuti bukta lesz. Egyébként közel hasonló véleményen vagyok, mint Te, de ezzel a poszttal eszemben sem volt felmenteni Mancinit a felelősség alól, amelyet itt állítasz, nem is értem hogy hogyan tudtad leszűrni ezt a szövegből. Egyszerűen megpróbáltam a legfőbb pozitívumot kiemelni, mert most semmi értelme nem lenne annak, hogy flagellánsként elkezdjük sanyargatni magunkat... Bizony frankón benne van a keze az egészben, de erre még ki fogunk térni, lesz rá idő bőven. Jah, amúgy persze, pont kerek egy éve ismerem csak Őt. Minek ez a személyeskedés? Pff... A taktikáról: mi a probléma vele? Szerintem abszolút korrekten működött a szezon nagy részében, igaz, most kezdett el akadozni, amikor a legjobban kéne működnie, de még most sem tragédia, a formaingadozások ellenére amúgy melyik csapatnak is van a legjobb gólkülönbsége jelenleg? :) A 4-2-3-1 szerintem nagyon jól ki lett találva erre a keretre. Motivációról: e téren azért kissé nehezebb érvelni, de feltételezem, hogy ezen a szinten nem pusztán a játék öröméért labdázgatnak. A habitusukból adódóan például egy Kompany-n vagy egy Harton igen nehéz lenne számon kérni a motiváció hiányát... A cserékről: azt is jól írtad, hogy voltak kínos, elmaradt cserék, de volt legalább ugyanannyi, ha nem több olyan csere is, ami végül faszán elsült, lásd a mú elleni kupameccset, vagy a két héttel ezelőtti CFC elleni meccset, amelyet az nst-n heinrich is felvázolt a mágnestáblán. A csapategységről: ezt az állításodat kérlek támaszd alá valamivel, mert eléggé légből kapott. Elég csak megnézni néhány Inside City-t, vagy Tunnel Cam-et, ott ezért nem éppen ez jön le... Hogy Balotellit miért hozta "ide"? Jó kérdés, meg kéne őt kérdezni, mindenesetre én sem vagyok oda érte. De elég szépen termelt eddig idén. Érdekes amúgy, az 1-6 alkalmával miért nem kritizáltad, amiért "csak" két gólt szerzett, vagy amikor a spuds elleni hidegvérrel bekúrta a tizit a legvégén? Óriási seggfej valóban, de ezek felett sem szabad elsiklani. Ezt az "elit társaságos" dolgot meg pont telibe tojom, úgy ahogy van. Félreértés ne essék, örülök annak, hogy komolyan számolnak velünk mindenhol, de nekem azzal sem volt különösebb bajom, amikor ténylegesen "alulról szagoltuk" az ibolyát a szaracénok előtt. Lehet szurkolni más csapatnak, amelyik az ő szintjükön van, engem ez nem zavar. :) Amúgy meg 4 év alatt, kizárólag pénzzel szerintem nem lehet megoldani, hogy olyan szinten legyünk mint a Barca, vagy a RM. Szerintem totál jó ütemben fejlődött a csapat, a tavalyi kupa+BL teljesen reális célkitűzés volt, amelyet sikerült is behúzni. Idén úgy tűnik megtorpant a csapat, de egyszerűen nem értem, hogy mi a francért kell rögtön vészharangokat kongatni?! Mancinivel, vagy nélküle, de fogunk bajnokságot nyerni, ezt biztosra veszem. A klub több mint negyven évet várt egy ilyen csapatra, ezt a néhányat meg simán kihúzzuk vele. :) Kicsit hosszúra sikerült, de remélem, hogy Te is tiszteletben tartod az én véleményemet, ahogyan én is a Tiédet. Várunk vissza! Cheers.

340935 2012.04.02. 20:41:07

Hát akkor én nem vagyok merész szurkoló. Ma esti győzelem esetén sem tartom lezártnak a bajnokságot. :) Nagy csata ez fiúk, s a végén az egyik csapat a második helyével közvetlenül az első együttes lesz aki idén vereséget szenvedett a bajnoki címért folyó versenyben. Egyébként szó esett itt a hangos szomszéd szerepéről. Azon már túl vagytok. MU drukkerként be kell valljam, tartottam, tartok tőletek. Nem szégyen ezt elismerni. Definitely: Tegnap írtad hogy Mancini nem mondott olyat amit leírtam. Valahol olvastam, magyar forrásból. Ezek szerint megkérdőjelezhető volt az eredete. GGMU :)

336477 2012.04.02. 20:52:53

[ManUtdpower88](#771857): Hát pedig 7 forduló alatt 5 pontot már nem fogunk ledolgozni, ilyen sorsolás mellett. Vasárnap ráadásul Arsenal, na ott fogjuk megkapni erre a szezonra az utolsó kenetet. De azért hajrá, Blackburn! :P

297074 2012.04.02. 21:00:35

[barkacs](#771728): Te biztos nem egy troll vagy? :) Kid, most már a próbaposzt, amit írnom kéne, tuti - minden elmúlt történés ellenére - egy Mancinit dícsérő írás lesz, mert ez így nem mehet tovább. :D

336477 2012.04.02. 21:07:41

[DefinitelyMaybe](#771883): Hiszem, ha látom! :D :D

280520 2012.04.03. 15:46:02

[Kid21](#771825): "Lehet tehát itt ekézni összevissza a City (és Mancio) játékospolitikáját, de azt mégsem lehet rásütni, hogy ne a jövőre gondolna." Furcsa, hogy pont a stílusról elmélkedsz, miközben ezt te követted el. Vagy tévedek? Ezzel takarózni, meg lottószámokat tippelni kicsit gyermeteg megközelítés. Veled ellentétben azt állítottam, hogy egy ekkora klubnál, nem a jövő számít, hanem a jelen. A siker és a trófeák. Mi volt a „válaszod”, hogy téged az sem érdekelne, ha még mindig a kiesés ellen küzdene a City, mert „telibe tojod„. Ez aztán az érv, meg a stílus, tényleg. A valóság persze egészen más. Balotteli. Jó párszor kifejtettem a majommal kapcsolatos álláspontomat, amit az a néhány gól egyáltalán nem fog elhomályosítani, mert a csapatott sújtó baromságaiból legalább ugyanennyit kapásból feltudok sorolni. Egyébként jó pár kérdést feltettem vele kapcsolatban, azokra nem érkezet válasz. Motiváció. Igen, határozottan Kompanyra, Hartra vagy Zabaletara gondoltam. Taktika, cserék, csapategység. Erről már sokszor volt szó, az aktuális mérkőzéseknél, te úgy látod, hogy az olasz képest ezt a feladatot megoldani, én meg nem. Csapategység. Ez most komoly? Szinte heti rendszerességgel verekszenek össze a játékosok az öltözőben, edzésen és a szabadrúgásokért. Elit társaság. Az elköltött font millióknak köszönhetően bizony a MCity is abba a körbe tartozik, a keretben szereplő játékosok értékét és fizetését tekintve már régóta, az eredményeket és játékot nézve talán hamarosan. Fejlődés. Magad válaszoltad meg, hogy eddig jó ütemben fejlődött a csapat, így van, de a szezon második felében bizony megtorpantak. Hogy ki kongatta a vészharangokat, azt meg csak te tudod. Ami viszont tény, hogy kiestünk minden kupából és a bajnoki cím is egyre messzebbre kerül. Ezzel a kerettel ez édeskevés. Nekem. Persze ahhoz képest, hogy az elmúlt évtizedekben hol voltunk, ez még így is magaslati levegő, a magamfajta általad finoman le divatdrukkerezet hegylakónak.

280520 2012.04.03. 15:46:41

[DefinitelyMaybe](#771883): Igazad van, az vagyok. Te pedig nem nyaltál be tövig, egyáltalán nem és még vicces is voltál. Grat.

297074 2012.04.03. 17:38:17

[barkacs](#772711): Köszi. Amúgy akkor Te most mit is szeretnél? Kibaszni a fél csapatot, és kezdeni újból az egészet? Ha Nálad abban nyilvánul meg a csapategység, hogy néha Balotelli odakúr valakinek edzésen, akkor...nemár, ez Blikk szint. Ha nem lenne együtt az egész bagázs, akkor liverpooli, arsenali szintet ütnék most meg, nem rekordőszeket produkálnánk. A cserékben idén meg kb. pont annyira ász (és mákos) Mancini, hogy azzal előhozakodni már végképp arra vall, hogy tényleg csak szivatni jársz ide minket.

336477 2012.04.03. 17:43:22

[barkacs](#772709): Most tényleg bele akarunk menni egy "kinek van nagyobb fasza" vitába ezzel a divatdrukkerezéssel? :) Hagyjuk már... A kifogásaiddal hasonló hangnemet ütöttem meg, már ne is haragudj. Egy "ekkora klubnál". Attól, hogy a bőrünk alatt is pénz van, nem leszünk a két spanyol óriás szintjén. Majd ha mi is tizenakárhányszoros, meg többszörös BL-győztesek leszünk, akkor leszünk "az a klub" az ún. elit társaságban. Ez meg az én véleményem. Akkor Mario: az első három kérdést nem tőlem kéne megkérdezned, ebben én piszkosul nem vagyok kompetens. Viszont, hogy csak a digó lenne az, biztos, hogy nem. De az őszi produkció után láttuk, hogy azért nem egészen hülye ehhez a melóhoz és még nincs is vége a szezonnak. Viszont visszakérdeznék mert kíváncsi vagyok rá, hogy a szöveg mégis melyik részében olvastad, hogy én felmentettem Mancinit a teljes felelősség alól? Motiváció: Jó, akkor valami konkrétummal támaszd már alá a véleményedet ezzel kapcsolatban pls. Taktika: Miért kell direkt félreolvasni a mondataimat? Ott van, hogy elismertem, hogy voltak hibái, de azt is megjegyeztem, hogy ugyanakkor voltak jó húzásai is. Csapategység: Komoly. Ha nincs csapategység, akkor a hétközi balhék után a hétvégi videókban miért hülyéskednek egymással az edzéseken meg azon kívül? Csak a kibaszott média fújja fel ezt is, hogy legyen mit nézni a tévében, meg néhány millió újságot el lehessen adni. A vészharangot meg ebből szűrtem le: "Nincs csapategység, sőt nem hogy egymásért, hanem egymás ellen harcolnak, sokszor még a tűz is hiányzik belőlük a mérkőzések elején. A taktikáról, motivációról, kínos és megmagyarázhatatlan cserékről, azok elmaradásáról már nem beszélve." --> ebből bizony az jön le, hogy hirtelen minden elromlott a csapat körül et cetera.

336477 2012.04.05. 07:12:06

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2125222/Yaya-Toure-I-did-fight-Mario-Balotelli.html ---> Úristen, most mi lesz? :D :D

343455 2012.04.06. 07:42:52

[Kid21](#774954): új csapatot keresel?

336477 2012.04.06. 13:09:52

[Keyson](#775907): perszeeeee, te meg ahogy látom beböfögsz minden népsportos blogra :D
süti beállítások módosítása