Sokat veszíthetünk a Bolton, avagy mennyire tökös a csapat?

2011. május 22. 09:30 - mgyuri

A felsőház egyetlen csapata a City amelynek igazi tétmeccse lesz az utolsó fordulóban. Arra, hogy a Reebok stadionban még fontos mérkőzése lesz a csapatnak senki sem gondolt. Hál' Istennek így alakult, egy jó kis meccsre számíthatunk a Wanderers otthonában.

Nincs mese: győzni kell, bár az Arsenalnak is hoznia kell a meccsét a Fulham ellen, egy újabb ajándékra nem számíthatunk!

Na, szóval, fontos bajnoki lesz ma. Tétmeccs, nem pediglen olyan, ahol véd Given, és azon tanakodunk: vajon ez-e az utolsó bajnokija a Cityben? Nem kell azon izgulni, hogy Džeko kezdőként megelőzi-e a házi bajnoki góllövő listán a majd' fél éve eltiltott Kolo Tourét, vagy a tavasszal kölcsönadott Adebayort. Nincs esélye meglőnie az első bajnoki gólját a szezonban Jónak. Vagy nem tapasztaljuk meg, milyen megint a védelemben a fiatal Boyata-McGivern páros. És ebben a szezonban nem látjuk játszani egyáltalán Michael Johnsont sem.

Jó lett volna ha fény derül ezekre a dolgokra, de még jobb, hogy tényleg fontos még az utolsó bajnoki is, és rádásul a Premier League gólkirálya is lehet Carlos Tévez!

A Bolton a bajnoki táblázat közepén tanyázik, nekik gyakorlatilag mindegy mi lesz az eredmény, de azért Ők sem szívesen búcsúztatnák az idényt egy verességgel.

A Wanderers edzője a skót Owen Coyle, aki nem "hazája" nemzeti tizenegyében szerepelt, hanem felmenői réven az Ír válogatott tagja lett (igaz csak egyszeres) és akkor pont a Bolton játékosa volt.

A legnagyobb sikerét menedzserként, még a Burnley kispadján érte el, a Championship play-off megnyerésével.

A csapatkapitányuk, a régi vágású brit foci híveinek kedvence, a harmincnégy éves Kevin Davies.

Davies igazi szenvedélyes játékos, aki csatár létére idén a legtöbb szabálytalanságot követte el a Premier League-ben (kiállítva utoljára 06/07-es szezonban volt). A nagy küzdő 2003 óta játszik Boltonban, idén nyolc bajnoki gólja van.

Fabio Capello tavaly be is válogatta, így öregségére egyszeres angol válogatottsággal büszkélkedhet.

A kapujukban a finn válogatott Jääskeläinen áll, és nem bánnánk ha veterán kapus egy hasonló kifutással rukkolna elő mint a finn-magyar EB selejtezőn. A másik hálóőrük a fiatal magyar Bogdán Ádám.

A védelmük közepén az angol válogatott Gary Cahill játszik, aki meglepne azzal ha az őszt is Boltonban kezdené. A középső védőként számíthatnak még két angol játékosra, Zat Knight-ra, és az igény közben érkezett David Wheater-re. Bal védő a szintén angol Paul Robinson, jobb bekk az izlandi válogatott Grétar Steinsson.

Középpályán két angol U-21-es válogatott Fabrice Muamba, és a másik Davies, Mark, mellett Matthew Taylor és a az új dél-koreai csillag Chung-Yong Lee kaphat játéklehetőséget.

Csatáraik a horvát válogatott Ivan Klasnics, a svéd válogatott Johan Elmander, de a fiatal spanyol U-19-es válogatott, Real Madrid nevelésű Rodrigo is betalált már idén.

Két volt City játékos is van a keretükben, a bolgár válogatott balszélső Marin Petrov, aki nem fért bele Mancini tervibe, és így igazolt az idény elején Boltonba. A másik volt manchesteri Daniel Sturridge. Az angol U-21-es válogatott csatárt Chelsea adta kölcsön Boltonba, hogy rendszeres játéklehetőséget kapjon. Őt kár volt elengedni...

A legfontosabb, "feladat" mára: megmutathatja a csapat (és Mancini is nem csak úgy mint itt balra), hogy mennyire tökös!

Roberto Mancini a világ legmázlistább edzője! A jövő idénynek egy-két jól sikerült igazolással vághat neki, akikkel egy még jobb idényt lehet behúzni! Jó néhány évre bebetonozhatja magát. Ki gondolta volna?

Be lehet bizonyítani: saját jogon, egyenes ágon, kupával a kézben, éremmel a nyakban érkezni meg a legrangosabb európai kupaküzdelembe.

Az igencsak jól sikerült december hónapban volt a hazai találkozó a Bolton ellen, ami rengeteg helyzetet, de csak egy City gólt hozott. Most sem kell több mint egy gól, és ez a hónap még sikeresebb lesz!

Gyerünk, három pont, és tényleg vége van az idénynek!

Őszintén: nem számítottam már idén az éremre, hadd legyünk büszkék Rátok!

Az előző meccs jegyzőkönyve itt található.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr625655837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

herceges 2011.05.22. 09:43:16

nagyon jók a cikkek így tovább grat :D

296258 2011.05.22. 10:25:34

[herceges](#396409) köszönjük, reméljük Te is rendszeresen visszajársz ide!

herceges 2011.05.22. 16:47:11

[mgyuri](#396428): mindennap még szép
süti beállítások módosítása