Pletykafészek

2011. június 21. 14:30 - Kiddo21

Már rég foglalkoztunk az átigazolási pletykákkal, és a csapatot körülvevő hírekkel.

Most futunk még egy kört ezen témában.

Először is két biztosnak tűnő átigazolásról derült, hogy a végső aláírásra (egyelőre) várni kell. Karim Rekik érkezésének, és Jéróme Boateng távozásának is a vételárban mutatkozó nézetkülönbségek az oka. Hiába egyezett meg a két játékos és a fogadó felek, a jelenlegi klubjaik nem fogadták el a felajánlott összeget, így a két transzfer jelenleg parkolópályára került.

Az idei nyár két nagy kérdése: Tévez megy, vagy nem?

Azaz elmegy-e a City-től és meghívják-e az argentin keretbe a Copa Americára?

Az első kérdésre még nincs megnyugtató válasz, a másodikra viszont van esély az igenre. Sergio Batista behívta Tévezt a kontinenstorna előtti barátságos meccsekre, így az angol gólkirály be tudja bizonyítani, hogy helye van a keretben.

Tegnap az Argentin-Albán meccsen egy félidőt kapott, csakúgy mint Zabaleta, és ezt egy góllal hálálta meg. A végeredmény sima 4:0 lett.

Carlos gólja:

Carlos’s goal in Argentina-Albania...

Carlos’s goal in Argentina-Albania (4-0)

Na, de térjünk vissza az átigazolósásokhoz: az eddig egyetlen biztos érkező eddig a fiatal spanyol, Denís Suárez.

Az egyetlen biztos távozó az első csapatból (eddig) a lejárt szerződésű Patrick Vieira.

 

A tartalékkeret azon játékosai akiknek lejár a szerződése, és a klub nem ajánl nekik új kontraktust: David González, Scott Kay, James Poole, Shaleum Logan, Andrew Tutte, Javan Vidal, James Wood.

A kölcsönből visszatérő játékosok közül egyedül Felipe Caicedora tart igényt a Levante, és a csekély kivásárlási árát kifizetik. A többiek jövője még kérdéses.

Pletykák a távozókról:

A már említett Boateng, és a hezitáló Carlos Tévez sorsa még bizonytalan.

Shay Given-t mint potenciális távozót egyre többször, és több csapattal kapcsolatban emlegetik. A Celtic mellett felmerült a West Brom, a Tottenham, és vadabb cikkekben a ManUtd is mint lehetséges célállomás.

Nedum Onuoha neve mint "cserealap" szerepel a hírekben egy esetleges üzletben a Bolton-nak, vagy a Tottenham-nek felajánlva.

Džeko-ról is pletykáltak úgy mint, a Juventus, és a Real Madrid egyik célpontja.

Pletykák az érkezőkről:

Olyan sokan vannak, hogy posztonként nézzük át Őket.

Kapusok: Given távozása esetén két jelöltre gondolt a vezetőség újságírók, mégpedig két saját nevelésű, jelenleg a Championshipben szereplő hálóőrre: az ír válogatott Keiren Westwood-ra, vagy a Leedsben csalódott (egy másik kapust hoztak a nyakára) Kasper Schmeichel-re.

Középső védők: ha Boateng eligazol mindenképpen szükség lesz egy jó centerhalfra, bár Gary Cahill neve olyan régóta forog a köztudatban, hogy az sem lenne meglepő, ha a német maradása esetén is leigazolnánk.

Képbe került az Ajax belga válogatott védője Jan Vertonghen, és az Udinese kolumbiai játékosa Cristian Zapata is.

Baloldali védők: mivel csak Koralov az igazi bal bekk a csapatban, így Mancini mindenképpen igazolni akar egy olyan baloldali védőt, aki nem esik kétségbe ha fel kell futni. Erre a szerepre az egyik legalkalmasabb a mai labdarúgásban Gareth Bale, így természetesen az ő neve elsőként merült fel mint lehetséges igazolás.

Az edzői stáb olasz kapcsolatainak köszönhetően Juan-Manuel Vargas is képbe került. Az egyik legújabb "célpont" az Arsenal franciája: Gaël Clichy.

Az ideális megoldást véleményem szerint az Everton angol válogatottja Leighton Baines jelentené.

A Lens-i fiatalok: A francia csapat két fiatal védője Raphaël Varane, és Serge Aurier is arra készül a zuhanyhíradó szerint, hogy a Manchester City akadémiáján kezdje meg az őszt.

Középpályások: a hírekben felbukkanó Cesc Fabregas, vagy Wesley Sneijder érkezésére nem sok esélyt látok, de persze nem lehet semmit kijelenteni előre.

A Valencia szélsője is szóba került. Juan-Manuel Mata ismét együtt játszhatna Silvával, Juan a bal szélen, David középen.

A távozó Vieira pótlására a római Daniele De Rossi-t és az Everton fiatalja Jack Rodwell-t vették a lapok számításba.

De igazság szerint a csapatnak ténylegesen egy irányítóra lenne szüksége, a brit lapok megoldották ezt a gondot is, a szlovák Marek Hamsík, és az évek során újra és újra hírbe hozott Káka "leigazolásával".

Két Arsenal középpályás is szóba jött a probléma orvoslására: a francia Samir Nasri, és Jack Wilshere. Én a fiatal angol érkezését nem bánnám.

Itt a blogon belül azt hiszem megegyezhetünk, Javier Pastore érkezésének örülnénk a legjobban.

Támadók: A totális kacsa, hogy a vezetés ajánlatot akarna tenni Cristiano Ronaldo-ért, két év múlva lehet, de idén fix, hogy nem.

Az biztos ha Alexis Sánchez, Sergio Aguero vagy Romelu Lukaku ha úgy döntene Manchesterbe akar igazolni, már holnap megkapná a szerződéstervezetét, jobb kondíciókkal mint amit bárki nyújtana nekik.

Tévez távozásakor (így sem biztos, hogy nem) egy klasszis csatárt venne Mancini. Ezequiel Lavezzi és Edinson Cavani melett a Lille csatára Gervinho van képben.

De felmerült olyan opció ha a Barcelona leigazolná Sánchezt és Fabregast, akkor eladnák David Villa-t. Vagy ha a Madrid igazolna egy csatárt akkor Gonzalo Higuain lenne a célpont, esetleg Didier Drogba ha az új edzője nem tartana rá igényt.

De az olasz lapok egy Tévez-Eto'o cserét is vizionálták már.

Egyelőre ennyi, remélem hamarosan már konkrétumokról számolhatunk be.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr655655901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ManCityHUN 2011.06.21. 16:37:24

Nem tudom, de szerintem Balotelli, Dzeko mellé miért kéne uj csatár? Egy olyan középpályást kéne venni aki osztogatná a kihagyhatatlan helyezeket a támadóknak , Silva az nagyon jó , hasonló gyors játékos kéne a középpályára.Egy fürge aki feltudja gyorsitani a támadást.Wilshere az jó lenne, de Sancheznek jobban örülnék.Sajna látogatom hogy Barca szinte már leigazolta , de egy Silva-Sanchez-Wilshere-Tevez durva lenne ...Védekező középpályásnak De Jong az jó de pl Toure-t ki kéne probálni ott is ha már a Barcában is játszott.a Védelemben pedig Lescott és Kolarov helyére kéne vki , bal szélre Bale a legjobb megoldás.Középvédőnek meg Boateng,Lescott,Toure(ha visszatér) lehet variállni.

338932 2011.06.21. 19:42:34

http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-ki_a_szezon_bal_oldali_kozeppalyasa_-51339#12 Itt légyszi szavazzatok David Silvára, ne csak musok legyenek már az SH álomcsapatába. Annyiszor lehet szavazni amennyiszer csak akartok. Nem zárja le az IPcímet egy szavazás után.

338932 2011.06.21. 19:44:44

Ui.: Csak újra kell indítani az oldalt, hogy lehessen újra szavazni.

336477 2011.06.21. 21:25:04

[ManCityHUN](#422562): Sánchez elúszott, megy Katalóniába. Sneijder sztem nem jön, vagy legalábbis kicsit rá a esély, mert nem leszünk neki elég jók. Pastorét kell megvenni, kerüljön akár tényleg 50 millába, Silvával meg Yayával vmi übergiga középpályát alkotnának... Másfél hét múlva Copa América, figyeljétek csak majd a srácot! :)

herceges 2011.06.21. 21:35:25

szerintem pastore kéne meg akár egy aguero vagy villa mert nemkünk latinos focisták kellenek silva,tevez,pastore ,yaya,és így kurva jó lenne

338932 2011.06.21. 22:44:13

Direkt néztem Pastoreről videókat. Nem ájultam el tőle. Am olyan játékosokra lehet számítani középpályán is akik jól védekeznek és több poszton bevethetők. Itt kezdődik Mancninél egy játékos. Nem tudom Pastore ilyen-e.

336477 2011.06.21. 22:58:53

[ManCity_4ever](#422755): Középpályásként gólkirály lett egy olasz csapatban, ez azért sok mindent elmond. A középpályára meg van elég olyan playa, aki tud védekezni (de Jong, Yaya, Barry). Támadásban sokkal több kell, hogy ha előre akarunk lépni, nem egyszer azon ment el meccs, hogy elől totál impotens volt a játék. Támadó belsőközéppályás kell, és ha ezt m nem látja, akkor jövő ilyenkor már nem ő lesz a padon...

ManCityHUN 2011.06.24. 11:35:36

Most olvasom hogy Kolo T. Szeptember 2.án tér vissza.Akkor belső védő vársálás lefujva ?

296258 2011.06.24. 11:38:28

[ManCityHUN](#424401) ha Boateng megy nem, ha marad igen.
süti beállítások módosítása