A Web 2.0 hatalma

2011. június 29. 16:00 - mgyuri

Újabb fiatal tehetség bezsákolva! A Norwich City angol U-16-os válogatott kapusa, Angus Gunn lehet a csapat következő igazolása.

Csak egy a bökkenő, hogy ezt a hírt hivatalosan senki sem erősítette meg egyik csapattól sem.

Akkor mégis honnan vesszük a hírt?

A web 2.0 fénykorát éljük, elérkezett a "várva-várt" világfalu ideje. Az információ most már gyorsabban terjed, mint ötven éve faluhelyen a pletyka padról-padra.

Történ ugyanis, hogy Angus - mint egyébként a fiatalok többsége - elég jelentős "életet" él a közösségi oldalakon. A twitteren egy barátjával folytatott beszélgetés közben felmerült, hogy nem a Norwich City-ben kezdi meg a felkészülést. A haverja rákérdezett melyik csapat lesz az. A válasz ennyi volt: Man City. Ezután a facebook oldalán bejelölte a Norwich mellett a Manchester City-t mint kedvenc csapatát. És több se kellett ahhoz, hogy a világ Manchester City szurkolói tényként kezeljék az újabb tehetség leigazolását.

A fiatal kapus korosztálya legjobbja, a szakemberek nagy jövőt jósolnak neki. Édesapja a norwichi kapuslegenda, a hatszoros skót válogatott Bryan Gunn.

Újabb fordulat a Sánchez féle átigazolási sagában. A City vezetősége megelégelte, hogy az Udinese vezetősége folyamatosan emeli a játékos árát minden ajánlat után. Így eláll a játékos megvételétől.

Mancini így nyilatkozott: "Beszéltem Sánchezzel, nekem ő azt mondta, hogy nem zárkózik el a Citybe való igazolástól. De mivel az udinei vezetők legutolsó ajánlatunkra is nemet mondtak, mi kiszálltunk a további licitálásból."

A hírek szerint a menedzsment ezek után teljes erejével a palermói Javier Pastore leigazolása felé fordult, és megtették ajánlatukat a klubjának.

Ezt alátámasztja a Pelermo elnökének Maurizio Zamparininek szavai, aki ezt a nyilatkozatot tette: "Jelenleg tíz százalék esély van arra, hogy nálunk marad. A játékos jelenleg Argentínában készül a nemsokára rajtoló Copa Américára, az ügynöke pedig három-négy klubbal is tárgyal, de ezek közül egyik sem olasz. Tegnap egy külföldi csapat ötvenmillió eurót ajánlott érte. Hogy milyen nemzetiségű klub volt? Izlandi..."

A héten már - a tucatnyi másik név mellett - említett Alessio Cerci-t, és M'baye Niang-ot, és Stefan Savic-ot úgy hírlik hajlandóak eladni klubjaik (Fiorentina, Caen és Partizan) 10 millió euró alatti összegért, amiket a City meg fog adni a játékosokért, és hamarosan kezdőthet velük a tárgyalás.

Felmerült egy új név is mint a City egyik kiszemeltje, a Copa Amerícára készülő Neymar személyében.

Klubja - a Santos - tájékoztatása szerint a 45 millió euróban megállapított kivásárlási árat öt európai klub - a City mellett a Real Madrid, a Barcelona, a Chelsea, valamint a Dzsudzsák Balázs új klubja az Anzsi Mahacskala - hajlandó megfizetni. Ezen csapatok képviselői megkezdhetik a tárgyalásokat a csatárral.

Néhány szó a távozókról: a kapus David González megegyezett az Aberdeenel, és első körben fél évig lesz a skót csapat játékosa.

Brit híradások szerint rengeteg Premier League csapat áll sorban a "feleslegessé" vált játékosokért:

Given: A Celtic és a West Brom. után képe került az Aston Villa

Milner: a Villa után felmerült a Liverpool.

Shaun Wright-Phillips: Bolton, Everton

Adebayor: Blackburn

Bellamy: Everton

Santa Cruz: Blackburn

Azoknak a játékosoknak akinek nem volt semmilyen válogatottbeli kötelezettsége a nyáron, hétfőn reggel indul az alapozás. Mancini és stábja négy héttel az első tétmeccs előtt megkezdi a közös munkát.

És persze legyen meg a nap vicce is: a mindig "megbízható" The Sun szerint a City hajlandó kifizetni a Barcelonának Messi szerződéseben szereplő 268 millió fontos kivásárlási árat...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr625655912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

herceges 2011.06.29. 18:06:21

pastore jöhet, milner mehet és nem tom ki az a cerci de jobb lehet mint milner

258369 2011.06.29. 20:41:00

Jó-val mi van? Ő még mindig a City játékosa vagy már eladták? Szerintem jó játékos,csak játéklehetőség kéne neki és sokra vihetné!

296258 2011.06.29. 20:49:33

[NDFCBM](#427884) Még a City-nél van. Néha csere.

341638 2011.06.29. 22:59:02

Azt is pletykálják, hogy Mancini Torghelle Sanyit is meg akarja szerezni.

332876 2011.06.29. 23:02:20

Mbaye Niang, helyesebben. Kis túlzással egymaga tartotta benn a Caent és még nincs 17.

296258 2011.06.29. 23:06:14

[ojnst](#427972) köszi. félreütöttem.

258369 2011.06.29. 23:26:46

[mgyuri](#427889): Köszi!
süti beállítások módosítása