Mondd, te kit választanál?

2011. július 10. 18:00 - Kiddo21

Carlitos nagyon úgy néz ki, hogy tényleg komolyan gondolja a távozási szándékát. Tévezzel egy gólkirályt veszítene el a csapat, akit mindenképpen pótolnia kell valakivel Mancininek.

No de kik jöhetnek számításba? Az alábbi posztban összegyűjtöttük azokat a lehetséges játékosokat, akiket a zuhanyhíradó már többször összeboronált a ManCity-vel és akár szóba is jöhetnek mint Tévez esetleges utóda.

Elsőnek mindjárt itt van egy spanyol Valenciából. A fenti képen látható Juan Mata 2007-ben a Real Madridtól szerződött Valenciába, ahol első idényében rögtön Spanyol Király-Kupát nyert a csapattal. Válogatott szinten már többször megjárta a csúcsot: U19-es és U21-es Európa-bajnok, tavaly pedig a felnőtt válogatottal ült fel a futballvilág trónjára Dél-Afrikában. A legutóbbi szezonban 8 gólt és 13 gólpasszt osztott ki a Primera Divisionban, emellett a Bajnokok Ligájában is 1+4-et szorgoskodott össze hét mérkőzésen. A főleg szélsőként bevethető támadó ára 25 millió font körül mozog.

Az "Isteni" Diego Maradona veje lehetne az egyik legmegfelelőbb választás Mancio részére. Sergio "Kun" Agüero öt év alatt sztárrá nőtte ki magát Madrid piros-fehér részén, vezetésével tavaly EL-győztes lett az Atlético. Játéka sokban hasonlít Tévezére, sőt gyakorlatilag egy poszton is játszanak. A legutóbbi idényben 20 gólt szerzett a spanyol élvonalban, ehhez még hozzátett 3-3 EL és Copa del Rey találatot is, továbbá a most is zajló Copa Americán szépségdíjas góllal vétette magát észre Bolívia ellen. Matához hasonlóan ő is fiatal (még mindig csak 23 éves), sőt, felesége és gyermeke is Európában él, szóval az ő esetében nem beszélhetnénk a Tévez-féle szindrómáról.

Eddig minden kétséget kizárólag a nyár slágere Alexis Sánchez átigazolási sztorija. Szinte az összes tehetősebb klubbal összeboronálták már a nevét, de pont még nem került az ügye végére (amíg véget nem ér a Copa America vélhetően nem is fog). Bár Mancini első számú célpontja az átigazolási piacon, megszerzésére egészen minimálisak az esélyek, mivel többször is kijelentette, hogy minden álma, hogy egyszer a Barcelona mezét húzza magára. Erre nem kell sokat várni, mert a katalánok állítólag már előrehaladt tárgyalásokat folytatnak a chile-i játékossal.

Rövid távon akár jó vételnek is tűnhet a kameruni Samuel Eto'o, akit Moratti állítólag Tévez ellenértékeként is beajánlott az Eastlands-re. Bár Carlitos-ról úgy tűnik lemondtak Milánóban, Eto'o a hírek szerint még mindig "képben van" Mancini célkeresztjében. Gólerős és rendkívül nagy rutinnal rendelkezik a villámléptű afrikai, aki szívesen kipróbálná magát egyszer a Szigetországban is. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy Eto'o már elmúlt 30, így az esetében biztos nem jöhet szóba egy hosszabb távú megegyezés. A tavalyi termése: 20 bajnoki gól, 5 olasz kupa és 8 bajnokok ligája találat.

Rendszeres blog olvasóinknak már biztos a könyökükön jön ki, hogy egyfolytában "El Flaco"-t, azaz Javier Pastorét fényezzük, de nem tehetünk mást, hiszen Ő is eséllyel pályázik még arra, hogy székhelyét áttegye az Etihad Stadionba. A Palermóban 11 találattal gólkirály tudott lenni, csapata egyik vezéregyénisége volt, nem csoda hát, hogy számtalan kérője van mostanság. Pastore egy igazi "pengés" játékmester, mozdulatai már-már Zidane-t idézik. 22 évesen az egyik legkeresettebb argentin játékos az átigazolási piacon, meg is kéri az árát Zamperini (a Palermo elnöke), 40 millió euró alatt nem is hajlandó tárgyalni róla. Egy David Silva-Pastore támadóduó azért mindenképpen dobna a csapat támadópotenciálján...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr725655931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

herceges 2011.07.10. 20:57:46

aguéro meg nasri .

299929 2011.07.10. 21:21:58

hát ezek közül max Eto'o Tevezt oda kell adni érte ha őt nem akkor Adebayort kéne vissza ha még ő sem akkor kezdjen Balo

133264 2011.07.12. 12:29:58

egy normális világban, egy piaci mértékkel mérve működésképtelen csapat (-150 milla/év), nem indulhatna semmilyen európai kupasorozatban. Nonszensz, a futball megcsúfolása ez a csapat. Az arab sejkek inkább a p.csükkel játszadozzanak, és ne az európai focit tegyék tönkre.

kalonji 2011.07.12. 12:57:06

alexis sánchez a barcelona játékosa, ez már hivatalos.

280715 2011.07.12. 13:01:39

valamilyen bosnyák csodacsatár is ott kallódik a city padján, nem?

299355 2011.07.12. 13:43:34

Persze, hogy nem téma a pénz. Hogy nézne ki a pályán csatárposzton a pénz? x'D Bocs.
süti beállítások módosítása