Az erő felmérése

2011. október 18. 18:00 - mgyuri

Az év 42. hete igencsak embert próbáló feladatok elé állítja a Manchester City játékosait.

A most következő két meccsen kiderül mennyit is ér igazán a csapat.

Előre és visszatekintés a BL-re, és a PL-re:

Az Aston Villa ellen szombaton úgy érezhettük a csapat összeállítást böngészve, hogy ismét az előző szezonban vagyunk. Egyedül Clichy volt új fiú a kezdőben, a kispadon is csak három friss igazolás foglat helyet, a kapus Costel Pantillimon, Samir Nasri, és az első meccsén nagy gólt lövő Owen Hargreaves, aki bemutatkozhatott a bajnokságban is a csapatban, ha minden jól megy kezdőként egy hét múlva a wolverhamptoni kupameccsen fogunk legközelebb pályán látni.

Nem csak a csapat összeállítása, hanem a csatár mögötti középpályás sor összetétele (A. Johnson - Yaya Touré - James Milner) is kísértette a múltat. Mancini igencsak betartalékolt a hétre.

A barátságos öltözőfolyosói hangulatot garantálta, hogy a Villa kezdőjéből Given, Dunne és Ireland játszott fontos szerepet nem is oly rég a Cityben, míg a manchesteri kezdőcsapatból Barry és Milner volt oszlopos tagja az Aston Villának.

A meccs egy nagy Villa helyzettel kezdődött, Lescott hibája után Agbonlahor iramodott meg, de szerencsére Hart és Kompany a helyén volt.

Érdekes jelenetek voltak mikor a lesen álló Milner sarokkal lőtt kapufát, majd amikor a Villa tábor előtt megcsúszó Balotelli csendre intette az őt kinevető publikumot.

Ezt nyomatékosította három perc múlva, mikor remek ollózással (álló helyzetből!) vette be Given kapuját!

Aztán odasétált a birminghamiek élé, hogy tessék, most nevessetek! Hihetetlen egy figura!

Mancini vakarózhat melyik támadóját kezdesse ma (vagy vasárnap), Mario zsinórban három meccsen három gólt lőtt, Džeko hat bajnokin hat gólos, Agüero hét Premier League találkozón nyolcszor villant!

A második félidő elején Adam Johnson lőtt szemfüles gólt Warnock kapitális hibája után. AJ is szeretne a csapatban maradni az biztos, a legutóbbi bombagólja után ismét eredményes volt!

Aztán Balotelli simán kaphatott volna egy tizenegyest, de semmi gond! Újabb Johnson szöglet, Kompany fejel: gól! 3:0! A kapitány is megszerezte idei első gólját! Egy csapat sem szerzett ennyi gólt a bajnokságban szöglet után!

A 65. percben a Villa kihasználta, hogy Richardsot a pályán kívül ápolják, és a második gól előtt nagyot hibázó Warnock lőtt bombagólt az ötös sarkától. 3:1. Sajnos Micahát le kellett cserélni, remélhetőleg nincs semmi komoly baj!

De még mielőtt a Villa szurkolók bármiben is reménykedni kezdhettek volna a keret két talán legjobban kritizált tagja hozta össze a negyediket! Barry passzából Milner lőtte meg élete gólját! 4:1!

Silvának volt még egy nagy helyzete, az Aston Villának véget ért a veretlensége

Ezzel a meccsel a csapat beállította az Arsenal 09/10-es bajnokságban felállított rekordját, a nyolc meccs alatt lőtt 27 góllal.

"Nem kell nekünk Messi, hiszen itt van David Silva!" mondta Mancini játékosáról, akivel közösen tartottak sajtótájékoztatót tegnap, a mai meccsről.

Mancini gondolatai a BL találkozóról:

Nesze!

Silva a meccsről:

Nyerni kell ma és kész! Nincs más esély!

A Villarreal nincs jó formában, a BL-ben még gólt sem lőttek, így pontjuk sincs. A bajnokságban tizennegyedikek. Nem megy nekik, pedig két az elmúlt években meghatározó játékosuk távozott (az öregedő Joan Capdevila a Benficába, míg Santi Cazorla Málagába), és a helyükre négyen érkeztek: Zapata Udinéből, de Guzmán a Mallorcából, Ikechukwu Uche Zaragózából, és Javier Camuñas az Osasunától.

A legnagyobb sztárjuk a ManUtd-ben nevelkedő Giuseppe Rossi, akinek az ékpárja Nilmar sérült.

Az újonnan érkezettek mellett masszív a középpályájukon  az EB győztes Marcos Sennára, Borja Valerora, és Canira, míg a védelemben a veterán, hatvankilencszeres spanyol válogatott Carlos Marchenára, és a két argentin válogatottra, Mateo Musacchióra, és Gonzalo Rodrígezre számíthat elsősorban Juan Carlos Garrido mester.

Blue Moon Flight

A meccset nem közvetíti egyik magyar csatorna sem... Stream itt található, de ha valaki Budán vagy környékén lakik, egy remek helyen megnézheti a találkozót, ha itt szavaz arra, hogy ezt a meccset is közvetítsék ma este.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr895656118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása