Robog tovább az úthenger!

2011. október 27. 13:00 - mgyuri

Sikerrel zárta a tegnap esti ligakupa meccsét a csapat, de még milyen sikerrel!

A Wolvenhampton Wanderers csapatán is átgázolva (igencsak tartalékosan), simán a legjobb nyolc között a csapat a második számú hazai kupasorozatban.

A srácok nem bírnak leállni!

A kezdőcsapatban a cserekapus Pantilimon mellett még a B keretből Razak és Scapuzzi is helyet kapott.

A kupasorozat rangjának megfelelően alig több mint tizenkétezer néző volt kíváncsi a meccsre, mintha tudták volna mi lesz a vége! Pedig nem indult rosszul a hazaiak számára a meccs! Nagy helyzeteket alakítottak ki, a City játékosain meg látszott, nemigen szoktak ilyen összeállításban játszani.

A 18. percben meg is lett a baj! Az elrobogó Wolves szélsőt a becsúszó Kolo Touré nem tudta megállítani, beadott, a labdába Szavics rosszul ért bele, Zabaleta nem tudta elrúgni, pont Milijasz elé került, aki bevarrta. 1:0.

A 30. percben volt az első igazán nagy City helyzet, Kolarov beadása után Scapuzzi fordult kapura, és lőtt mellé. A fiatal olaszon, Szavicson, és Rekiken is látszott, hogy tehetséges játékosok, de sokszor (főleg persze a meccs elején) sütött róluk a bizonytalanság, és a hiányzó meccsrutin. Valahová kölcsön kellene őket adni ahol rendszeresen játszhatnának a nagycsapatban, mert félő, hogy így sohasem tudják kibontakoztatni ami bennük van.

Aztán rákapcsoltak a kékmezesek! A 37. percben körbejárt a labda a hazaiak tizenhatosán belül, Džeko Adam Johnsonhoz passzolt aki a tizenhatos vonaláról a hálóba bombázott! 1:1!

Két percre rá Johnson ugratta ki a saját térfeléről a kezdőkörben álló Nasrit, a francia elnyargalt a tizenhatosig, és Ő is a vonalról akasztott be egy gólt! 1:2!

Ismét két percen belül jött az újabb gól! Adam Johnson adott be a tizenhatoson kívülről, Scapuzzi rálőtte, de Vires védett, a kipattanót Džeko fél méterről belőtte! 1:3!

A hétvégi 1:6 alkalmával az utolsó percekben 237 másodperc alatt termeltek Edinék három gólt, most elég volt csak 230 másodperc!

A második félidőben folytatódott parádé! Öt perc telt el a játékrészből amikor Kolarov adott be a balszélről, Nasri rálbombázta, a kapus védett, a kipattanót Scapuzzi lőtte rá, de Vires ismét beleért, de így is meglett az első gólja a Manchester Cityben, hivatalos meccsen! 1:4! A lelátón lelkesen lóbálták a szurkolók a hatos számokat, és el lehetett kezdeni fogadásokat kötni, hogy meglesz-e most is az 1:6?

Scapuzzi az előző kupakörben már pályára lépett öt percre, de most remek teljesítmény jött az olasztól! Egy gól, és két gólpassz!

Igen két gólpassz, mert negyedórával később Nasri passza után Ő adott be Džekonak, aki belőtte második gólját a meccsen! 1:5!

Néhányan megfordították a lelátón a hatost kilencesre, de még a hat sem lett meg. Pláne, hogy a hazaiak mester Mick McCarthy cserélt közvetlenül a gól után egy remeket, O'Hara gyakorlatilag az első labdaérintéséből szépített. 2:5.

Edin gólja

A győzelmével nyolc közé került a csapat a Liverpool, a manutd, a Newcastle, az Arsenal, a Chelsea, a Cardiff és a Crystal Palace társaságában. A következő kör sorsolása szombat egy órakor lesz (magyar idő szerint).

A City hengerel tovább! Ez a meccs volt a tizenötödik tétmeccse a csapatnak, és ezeken a meccseken negyvenöt gólt lőttek a fiúk!

Összehasonlításként Manchester City 3.67 gólt lőtt 9 bajnokin, néhány európai nagycsapatnál ez az arány így néz ki: Real Madrid 3.44/9, Barcelona 3.00/9, Bayern München 2.6/10, manutd 2.89/9, Milan 2.00/8, Inter 1.25/8.

A meccs összefoglalója:

Szavazz! Neked melyik volt a kedvenced az öt gól közül?

A találkozó jegyzőkönyve.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr945656138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása