I wish I had seven midfielders

2019. október 21. 09:30 - mgyuri

Sokan már kongatták a vészharangot, a kezdőcsapatot látva az ellendrukkerek szája kaján vigyorra húzódott.

Ehhez képest a City hozta a meccset. Mondhatni simán, az elvárt módon.

3171.jpg

Guardiola egy remek ember, nem csak álmodozik, tesz is az álmaiért! I wish I had elven midfielders mondta két éve. Most ha nem is tizenegy, de hét volt a kezdőben. Nem semmi.

Persze a szükség hozta el ezt.

Kevin De Bruyne visszatért, ez örömteli, Stones felépült annyira, hogy leülhetett a padra, ez szuper, de mindig van de. Lettek hiányzók, vannak hiányzók, de mennyien.

Sané és Laporte nincs egy darabig, oké. A héten volt egy kisebb autó balesete Agüeronak, bár sérülést nem szenvedett, feltehetőleg ez volt az oka, hogy a kispadon kezdett.

Walker nincs rendben, nem tudni pontosan mi a baj, valami gyomorbetegség. Le is dobott pár kilót Nem véletlen, hogy a Wolves ellen le lett hozva. Ami a legnagyobb gondnak tűnt, hogy az egyetlen épkézláb középső védő Otamendi sem érkezett vissza egészségesen a Németország-Argentína bohóckodásról.

Az Walker és Otamendi azóta edz, este kiderül, hogy a keretben kapnak-e szerepet. 

Szóval, nincsenek középső védők, így az szitu állt ellő, hogy a védelem közepén két védekező középpályás startolt. Wow.

És jók voltak. Fernandinho kevesebb párharcot vállalt (így is volt egy hihetetlenül nagy sprintje, amelyet egy szép becsúszással zárt. Rodri viszont, nos, ő baromi jó volt. A Wolves elleni zakót leszámítva eddig gyakorlatilag jó meccsei voltak, de értelemszerűen a középpályán.

Rengeteg jó passza volt, szerelt, fejpárbajokat nyert (hatból hatot). Taps.

3346.jpg

Két hatos hátul, egy ember, aki a nyolcas pozícióban van igazán otthon, az volt a hatos. Gündogannak jót tett a válogatott kiruccanás, Észtországban két gólt lőtt, a jó formát meg hozta magával.

Jó meccse volt. Nagyon is, rengeteg labdát továbbított (98 pontos passz, 3 kulcspassz), sokat mozgott, a középpálya középső részét teljesen bejátszotta. Ilkay az, akire többen hajlamosak legyinteni, de aztán mindig vannak ezek a meccsek, amikor megmutatja, hogy miért is ő volt Pep első igazolása.

Gündogan Guardiola csapatának fontos eleme, de még fontosabb a jó szélsővédő játék. Mendy-nél az az embertelen nagy öröm, hogy végigjátszott egy bajnokit végre. Ilyenre utoljára április 14-én volt példa, szintén a Selhurst Parkban. Mendy nem volt kimagasló, de jó volt látni, szemre úgy tűnik, hogy végre rendben van.

Pep külön dicsérte a szélsőit, de most igazán Cancelo lehetett az, akire gondolt. Érezni lehetett, most azért ügyeltek rá, hogy minél kevesebbet kelljen védekeznie. Ez látszott is.

Gündogan előtt egy elég erőteljes gépezet próbálta feledtetni a hátsó alakzat hiányosságait (sikerrel). Bernardo és David Silva, Sterling, De Bruyne és Jesus.

A Selhurst Parknak megvan a maga bája, egyedülálló a Premier League-ben. Pompomlányok, koreográfia, ultracsoport. 

A támadásvezetések gördülékenyek voltak, de a félidő végéig kevésbé hatékony. Ekkor fejelte be csodálatos mozdulattal Bernardo Silva labdáját.

Két percre rá eldőlt minden. A támadás tökéletesen komponált, az első mozzanattól az utolsóig. Nézzétek meg a lenti videóban, ötször. Minimum.

Ez is lett a végeredmény. Nem állt le a csapat, jöttek helyzetek (kicsik, nagyok, kapufák), de ez már csak egy nyilvános edzés volt.

Edersont kétszer tornáztatták meg a hazaiak, de akkor nagyon.

Az utolsó tíz percre bejött Stones Merlin helyett (természetesen hátra), így Rodri előrébb léphetett. David vita nélkül a mezőny legjobbja volt. 

Foden meg gyakorlatilag időhúzó csere lett.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr3815245224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása