Fekete macskát nyúzni újévkor?

2012. január 01. 13:00 - mgyuri

Itt az újév, még a fél világ tök másnapos, de a meccsnap, az meccsnap!

Mindenki kanalazza be a maradék lencsét a tányérjáról, facsarjon egy nagy adag narancslevet, vagy nyisson ki egy üveg ásványvizet, és dőljön hátra, mert ma folytatjuk a show-t!

Tehát 2012 első meccsén irány Sunderland. Fekete macskát nyúzni újévkor? Mindig jót jelent!

Legútóbb 2010 augusztusában járt a City Sunderlandben, akkor egy 90. percben benyelt tizenegyessel sikerült kikapni, ez olyan kölcsön kenyér szituáció volt, hiszen előtte márciusban Adam Johnson a 91. percben egyenlített.

Utoljára 2008 augusztus 31.-én győzött a csapat két saját nevelésű játékos, Ireland (1) és Wright-Phillips (2) góljaival.

Sérült és eltiltott nincs a keretben, kíváncsi vagyok Mancini döntésére, két nappal a Liverpool elleni bajnoki előtt kiket küld pályára.

A WBA ellen nem jött össze semmi, kétszer egymás után nem lesz ilyen rossz napja a támadóknak! A City lőtte a legtöbb gólt kontrából a bajnokságban, és még mindig 70% feletti a második félidőben lőtt gólok aránya. Magabiztos labdatartással, türelemmel, és higgadtan játszva meglesz az eredmény!

Tegnap meglepő módon eltaknyolt otthon a united, jó lenne ez kihasználni, és újra pontelőnnyel vezetni a tabellát! Apropó mu, a két manchesteri csapat teljesítménye elképesztő, a szilveszteri fordulóig csak a '05/'06-os bajnok Chelsea tudott 45 pontnál többet begyűjteni a Premier League történetében.

A tavalyi évben Mario Balotteli nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt a csapatban (és ezt a formát átmentette az olasz válogatottba is), ezt a remek formát SuperMario ügynöke Mino Raiola elsősorban Roberto Mancininek tulajdonítja: „...tény, hogy a legjobbját csak Mancinivel tudja nyújtani. Nyilvánvalóan hálás vagyok a Manchester City edzőjének, és örülök, hogy a keze alatt Mario hihetetlen fejlődésen megy át.”

Közeleg a téli átigazolási szezon, ennek legfőbb jele, hogy ismét belendültek a lapok a pletykagyártásba, várjuk mi bizonyul majd igaznak.

Roberto Andrade a Corinthians új elnöke bejelentette, hogy klubja újfent megpróbálja visszaigazolni Carlos Tévezt.

Sztefan Szavics ügynöke, Zoran Sztojadinovics a portugál O Jogónak magazinnak nyilatkozva elmondta, a montenegrói válogatott védő kevesli a Citynél kapott játéklehetőséget (eddig 640 percet játszott), és azt hogy „...januárban kölcsönadja Sztefant a Manchester City.”. A menedzser szerint a lehetséges célállomás a portugál Sporting.

Egy másik játékos aki kölcsönbe távozhat a hírek szerint, nem más mint Mohammed Adu. A ghánai válogatott, aki a Strømsgodset IF-ben töltötte az évet (egy hónapja lett vége a norvég pontvadászatnak), de hamar továbbáll, az Afrikai Nemzetek Kupája után a hírek szerint a Bundesliga 2-es Eintracht Frankfurtoz megy kölcsönbe.

Ami biztos, Greg Cunningham az idény végéig marad a Nottingham Forestnél, a másodosztályú klubnál elégedettek a baloldali védő teljesítményével, és marasztalták nyárig a fiatal ír válogatottat.

És persze szóba kerültek az érkezők is, két olyan játékosól szólnak a pletykák akiket már nyáron is szóba hoztak a Cityvel, bár akkor nem tett ajánlatot értük a vezetőség, és úgy gondolom most sem fognak (bár, ki tudja?).

Az egyik a Lille fiatal belga válogatott középpályása, Eden Hazard. A másik a Tottenham szélvészgyors wales-i válogatottja Gareth Bale, akinek a két góljával nyert kedden a Spurs. Redknapp meccs utáni nyilatkozatát „...csak a Real Madrid, a Barcelona vagy a Manchester City tudná megfizetni az árát...de nem akarjuk eladni...” gondolták tovább a brit zsurnaliszták.

Az alig egy hónapja kinevezett Martin O'Neill próbálja felrázni a csapatát, eddig négy meccset játszott a S'land az irányítása alatt. Egy hazai (Blackburn), és egy idegenbeli (QPR) győzelem mellett egy otthoni x (Everton), és egy vállalható tottenhami vereség a mérlege. A remek decembernek köszönhetően feljöttek a 15. helyre. Remélem a jó formának ma vége szakad.

Nézzük át kik érkeztek, ill. távoztak a Stadium of Lightból, az előző idényhez képest. A kapuban a vetélytársai sérülései miatt egy City nevelésű kapus, a Coventryből igazolt Keiren Westwood fog állni.

Az Ipswichből leigazolták a szupertehetségesnek tartott Connor Wickham-t.

Két kieső csapatból igazoltak három középpályást is, a svéd válogatott Sebastian Larsson-t, és a volt angol U-21-es kerettag Craig Gardner-t (őket Birminghamből), és a wales-i válogatott David Vaughan-t Blackpoolból.

És két (angliai futball szemmel) egzotikus országból (a koreai Dong-Won Ji, és az egyiptomi Ahmed Elmohamady) érkező játékosuk is mondhatni rendszeresen játszik.

A united öregfiúkból elhappolták Wes Brown-t és John O'Shea-t. Az Arsenalból Nicklas Bendtner-t, bár a dán több botrányt csinált, mint ahányszor az ellenfelek hálójába lőtt...

Nagyobb nevű távozóik a QPR-ba szerződött Anton Ferdinand (igen, Rio kisöccse, és igen, őt négerezte Terry, igen, a csapattársai nőit húzogató Terry), a kicsit fiatalon Arábiába igazoló Asamoah Gyan, a nagy jövő előtt álló Liverpoolba távozó Jordan Henderson, és a két focival felhagyó balszélsőjük Boudewijn Zenden és Steed Malbranque.

Az összecsapás előtt szavazzátok meg a facebook oldalunkon, hogy szerintetek ki volt december legjobbja.

A meccset a digi sport közvetíti, stream itt lesz.

A klub történetének egyik legsikeresebb éve lehet 2012, illő lenne győzelemmel kezdeni, és Kiddo21-nek sem kívánhatnánk szebb születésnapi ajándékot, mint a mai három pontot!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr645656237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B.. Krisztián 2012.01.01. 13:26:56

Nem vitás hozni kell , ki kell használni a mu botlását . Vélhetően megint egy bunkerfocit játszó csapat ellen kell vmit alkotni, de nyerni kell mert a Pool ellen akár egy X is beeshet a meccsdömping miatt ( am ha pihennének a játékosok nemaggodnák a Pool miatt otthon )

340094 2012.01.01. 17:16:36

Mit össze nem hisztiztek már.Ha nem tetszik Mancininek a lebonyolítás, akkor menjen el a picsába, ne hisztizzen.Senki más nem háborog a rendszer miatt. NBA-ben a lakers 6 nap alatt játszott le 5 meccset.Ők nem nyavajogtak és kicsit többet is utaztak egy-egy meccs miatt.

296258 2012.01.01. 17:25:26

[KTE](#650252): jó de az csak húgy kosárlabda, ez labdarúgás...

340094 2012.01.01. 17:36:44

terhelés az terhelés.Én mindkettőt szeretem.Mióta drukkolsz a citynek?

296258 2012.01.01. 17:41:25

[KTE](#650270): azért nem ugyanolyan a két sport, ebbe kár belemenni. 1995 óta szimpatikus, meccsüket először 1997-ben láttam, élőben 2002-ben

342246 2012.01.01. 17:53:08

nem aggódnák...:D pedig aggodnákod kéne...
süti beállítások módosítása