Viszlát, Kenny! És kösz a pontokat!

2012. január 04. 15:30 - mgyuri

Tegnap megkezdődött a maratoni hosszúságú januári Manchester City - Liverpool FC párharc első felvonása.

Meglepően sima hazai győzelmet hozott a tegnapi meccs, amelyen a vendég játékosok szinte csak asszisztáltak. Egy olyan mérkőzés amelyre a Citynek nagy szüksége volt.

A meccs előtt végérvényesen eldőlt amit sejteni lehetett, Suárez megkezdi nyolc mérkőzéses büntetésének letöltését, így a három City-'pool meccs egyikén sem fogjuk látni az uruguayit. Nem mintha hiányozna...

A vörösök egy ötmeccses veretlenségi szériában voltak, és csak az ő védelmük szedett be kevesebb gól mint a Cityé. Január 3.-án este ezen esedékes volt változtatni!

A meccs volt Barry 450. Premier League találkozója, és egy régi kedvenc Szun-Dzsihaj is tiszteletét tette az Etihadban. Jó előjelek!

A kezdőcsapatot hat helyen változtatta meg Mancini vasárnaphoz képest, Balotelli sérült, Nasri lebetegedett, így egyedül Adam Johnson volt támadó típusú játékos a kispadon.

A meccs kellemes manchesteri időjárásban vette kezdetét, ami a félidő közepétől lett az igazi, három fok, és zuhogó eső.

Az első percekben csak keresték a fogást a csapatok, az első lehetőség Džekoé lehetett volna, de a tizenhatoson belül hosszan szöktette magát.

A nyolcadik percben viszont nagy helyzetbe került a 'pool. Charlie Adam ugratta ki jó ütemben Downingot, de a szöget jól záró Joe Hart lábában elakad a labda.

A kilencedik percben Silva ment el jól a balszélen, a beadás után Džeko egy csellel kerül helyzetbe, de nagyon kisodródik, így Reina véd.

Egy percre rá már nem tud. Egy liverpooli bedobás után Barry labdát szerez a vörösök térfelének közepén, a laszti Silvához kerül, David lepasszolja Agüeronak, aki a tizenhatos előtt ráküldi Agger mellett, a labda lepattan a vetődő Reina előtt, így a spanyol hóna alatt a hálóba jut! 1:0! Kun gólja

Néhány perc múlva Sergio ismét gólt szerezhetett volna, de csak Reina kesztyűéig jut a labda.

Aztán rákapcsolt a 'pool, de vagy mellé ment a helyzet (Carroll) vagy céltalan beadások érkeznek a szélről (főleg Downing).

A huszonkettedik percben Džeko hozta fel a labdát, úgy húsz méterről ráküldte, a lövés megpattan Glen Johnson lábán, a másik irányba elvetődő Reina a földön fekve imádkozta ki a labdát.

A huszonnegyedik percben Charlie Adam küld rá egy szabadrúgást jó huszonötről, Hart kiüti, Richards takarít. 

A harmincegyedik percben Agüero cselezi be magát a 'pool tizenhatosára, a felpattanó labdába Skrtel kézzel ér bele. Nincs büntető.

Egy percre rá Milner szöglete után fejelt remekül fejelt kapura Kompany a szlovák hentes szorításában, de Reina bravúrral kiüti a labdát a léc alól. A túloldali szögletet Silva tekeri be, és Yaya Touré Glen Johnsonnal a nyakán, az ötös vonaláról pazarul fejeli a hálóba. 2:0!

A negyvenötödik percben Barry kap sárgát, ami két dolog miatt érthetetlen: miért ez a meccs első lapja, a másik, hogy a bíró miért nem alkalmazza az előnyszabályt. Szépen meghiúsított egy vendég akciót. Ez utóbbi nekünk éppenséggel nem volt rossz, de bosszantóak a mostanság elszaporodó játékvezetői hibák...

A második félidő első negyedórájában nem sok minden történt. A Citynek jó volt az eredmény, a 'pool pedig nem tudott igazán mit csinálni.

Az ötvennyolcadik percben Kenny Dalglish cserél kettőt, Bellamy és Gerrard be. Adam és Kuyt le. A feltűnően sokat szabálytalankodó Charlie Adamet erőteljes füttyszó kíséri le.

Egy kis izgalmat a meccsbe egy kis Skrtel-Džeko párharc hoz.

A hetvenkettedik percben Mancini lehozta Agüerot (hadd pihenjen a derbi előtt), és jött Adam Johnson.

Egy percre rá egy újabb City játékos is mehetett az öltözőbe, Barry egy kissé szigorú (pláne, hogy amúgy meg elég szűkmarkúan osztotta a lapokat Mr. Jones) második sárgája után vett búcsút a játéktól.

Egy perccel a kiállítás után Yaya Touré tört be a 'pool tizenhatosára, Skrtel összekoccintotta a lábát, büntető. A fizikai kontakt megvolt, láttunk már ilyenért tizenegyest, de olyat is, hogy nem adtak (mint az első félidei kezezésnél). Már csak az a kérdés, mit akart a bíró kompenzálni? Ha igen, nagyobb hülye mint gondoltam. És ha büntető, hol a lap?

Milner mindenesetre nem filozofált, védhetetlenül bevágta a harmadikat! 3:0!

A gól után szinte rögtön jön Lescott Silva helyett, majd Spearing helyére (eddig a pályán volt?!) Maxi Rodríguez.

A hátralévő időben volt még egy Adam Johnson kapufa, egy szépen szépen tekert lövés végén. A vörösöknél pedig egy Hart által kiütött Bellamy lövés, és két Maxi helyzet. Nagyjából ennyi. Tükörsima, bekapott gól nélküli letudott rangadó. Folyt. köv.Kellet ez a siker, kellett egy ilyen győzelem! Tegnap nem a Citynél volt többet a labda, nem az égszínkék csatárok lőttek többször a kapura, de kétség sem fért a győzelemhez, mindenki ment előre, sokat tettek a sikerért. Majd visszatér a szép játék is!

Ez volt a tizedik hazai bajnoki a szezonban, és ez volt a tizedik győzelem az Etihadban! 29:4 a gólarány. Sőt, utoljára tavaly februárban vitt el pontot csapat Manchesterből (Fulham), azóta csak kikapni járnak ide az angol csapatok! Le a kalappal, fiúk!

A büntetőt én Džekoval rúgattam volna. Bár az is igaz, Milner halálbiztosan értékesíti a tizenegyeseket, és ő is nagyon rászolgált a mostanában nyújtott teljesítményével a gólra. Edin tegnap is hajtott, küzdött, de nem ment neki, sokszor látványosan, darabos volt, egyszerű labdákat nem tudott lekezelni, ráférne már egy nyugtató gól. Igaz az is benne van a pakliban, ha ő lövi és kihagyja, teljesen a padlóra kerül, hamarosan jöhetne már az újabb Džeko gól, és akkor talán végre nem a tavaly tavaszi, hanem az őszi önmagára fog hasonlítani!

A győzelmet nagymértékben köszönhetjük Kenny Dalglishnak. Azzal, hogy nem kezdette a Gerrard, Bellamy, Maxi Rodríguez hármast alaposan megkönnyítette a City játékosok dolgát. Mindhárom játékos túl van pályafutása zenitjén, de ők nagy zavart okoztak volna mint akik kezdtek. Hál' istennek edzőjük nem így gondolta. Bellers volt egyedül az ellenfélből aki 0:3-nál is keményen odatette magát, mentalitásából adódóan ment előre mint egy tank. Ezért is szerettük, ezért is hiányzik.

A 'pool meglepően gyenge volt, a két kupameccsen nem fogják megtenni még egyszer ezt a szívességet. Főleg elől voltak gyengék, úgy érzem még Jonjo Shelvey is több gondot okozott volna a manchesteri védelemnek, mint Andy Carroll... A magas erős, jól fejelő City védelem ellen nem ért semmit az egyetlen magas csatár, pláne, hogy nem kapott értékelhető beadásokat.

Viszlát, Kenny! És kösz a pontokat! Találkozunk ugyanitt egy hét múlva!

Egy kis hazai vonatkozás: a január 1. utáni törvény és jogszabályváltozások szinte egyetlen pozitív hozományaként nem lehet dohányozni a kocsmákban! Kellemes volt nikotinbűz nélkül hazatérni, e mellé még egy ok, hogy ne otthon nézzem a soros meccset az, hogy a digi sport bekebelezett még egy angol versenysorozatot (az FA kupát...), így az ország nagyobbik fele (aki nem digi előfizető...) kénytelen egy streamet keresni, vagy leugrani egy krimóba. Jó mind a kettő, de azért nem az igazi, ha nem tudod kedved szerint tv-ben nézni a meccset.

A mérkőzés jegyzőkönyve, és az összefoglalója:

A facebook oldalunkon szavazhattok melyik gól tetszett a legjobban a három közül, ill. ugyanott voksolhattok december legjobbjára.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr625656250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336477 2012.01.04. 18:10:22

Kolóval nem fogunk sokat veszíteni az AK miatt, lassan és körülményesen játszik, de Micah sem volt tegnap a helyzet magaslatán... Vinny viszont zseni volt hátul, és csékának is tökéletes. Jacko szerintem most jobban játszott mint vasárnap, látszott rajta, hogy bizonyítani akar, jó nem szerzett gólt, de a tótskrtelnek meg Aggernek így is nagyon oda kellett figyelnie rá. Agüerón meg már nagyon látszik, hogy a töke tele van azzal, hogy mindig lehozza M, asszem tán két PL meccset játszott végig összvisz...

bmacsai 2012.01.04. 18:51:19

a jó öreg dzekonak kellene összepakolnia magát, túl sokat kezd agüero rovására. ha balo nem sérült volna le, nyakamat teszem rá, hogy nem dzeko helyére került volna be. hajrá(világos!)kékek!

296258 2012.01.04. 18:56:21

[bmacsai](#653325): Edin nem Kun "rovására" kezd, általában Marioval felváltva játszanak a középcsatár posztján. eddig 1-2 meccs volt amikor Serigo volt az "ék". Džeko nincs top formában az tény, de mindent megtett a csapatért tegnap is, egyszerűen be van görcsölve, nem jön össze neki sok minden. kéne egy gól, megnyugodna. pláne ha vasárnap jönne az a gól.

bmacsai 2012.01.04. 19:02:24

jaés persze puszi a bloggereknek, hogy igyekszenek népszerűsíteni _a_ manchesteri csapatot. szeged szeksönt vállalom magam is.

kifli 2012.01.04. 19:05:25

Pool szurkerként: sajnos igen objektív a beszámolótok. Mindig sajnálom az igazából nem is komoly szabálytalanság után kiállított játékosokat, de Barry annyiban ténylég jogosan lett leküldve, hogy a második sárgása nem volt durva fault, de ha kicsi agya van, nem 1 perccel a Gerrardtól kapott esernyőt követő feltartás-odarúgás kombó után játssza be. Abszolut taktikus volt látni azt, hogy minden Citeh játékos visszaáll 1-0 után, de rettenetesen bosszantó is - persze a Boxing day könyékén érthető tökre. Különben ha Skrtel felkarjához hozzáérő labdát említed - amit sztem legfeljebb kompenzálásból szoktak befújni, vagy ha már lefutott a meccs- a második félidőben volt egy kifejezetten durva Kompany fault is Caroll ellen, az egyik beadásnál. A védő még csak nem is labda felé mozdult, hanem keményen bokára ment. (Vissza is játszották) Spec az tizi és piros kombó kellett volna legyen, de tegnap még akkor se történt volna semmi érdemi változás; mondjuk valaki ismét kihagyja tőlünk a tizit, aki idén még nem tette. legközelebb jobb meccset játszunk majd ;)

bmacsai 2012.01.04. 19:23:02

Skrtel kezezéséhez: a játékvezetők szabálykönyve kimondja, hogy csak a szándékos kezezés súlytható ítélettel. a szabály maga nem ír a kar helyzetéről, így a mindenkori játékvezető dönti el, hogy a kezezést szándékosnak találta-e (vagyis büntetőterületen belül azt, hogy gólt, vagy gólhelyzetet előzött-e meg). A bíró pedig nem ítélhet "kompenzációként" tizenegyest, ahogy most sem tette. De legközelebb lehet, hogy befújja. Ilyen a sport.

343326 2012.01.04. 19:36:20

Downing helyzeténél Henderson adta a passzt, Spearing pedig szerintem a meccs legjobbja volt a részünkről (mondjuk nem volt nehéz dolga). Egyébként Gerrard még nem volt elég kezdeni, Bellersnek meg a térde miatt nem megy ez a sűrű program...Maxi padozását én sem értem. Gratula a győzelemhez!

Szabolcs_76 2012.01.04. 20:42:52

Gratula a győzelemhez, megérdemelt volt. Biztos voltam benne, hogy a 3 meccsből, amit játszunk egymás után, legalább egyszer ki fogunk kapni. Akkor már inkább most, nekünk a kupa fontos, ti meg úgyis BL-be vagytok. Ha kérhetem, azért Kenny-nek egy kicsit több tiszteletet! Lehet, hogy nehezen érthetőek a döntései néha, de akkor is többet tud a fociról, mint mi együtt! És nyilván kicsit több információból dolgozik, mint ami nekünk van. Ha valakit nem játszat, annak nyilván oka van. Még egyszer gratulálok, legközelebb kikaptok! YNWA!!!

297074 2012.01.04. 22:58:16

Nah, a NUFC feltörölte a padlót a ragsszel, ahogyan azt kell. 3 pont előny úgy, hogy lement 20 forduló, túl a téli hajszán...nyilván lehetne ez sokkal jobb is, hatalmas kár a Sunderland és WBA elleni balfaszkodásért, de előzőleg ezzel szerintem mindenki kiegyezett volna. A valamikori 5 pontból még mindig van 3, zsír.
süti beállítások módosítása