Gödörben

2012. február 03. 08:30 - Kiddo21

A keddi meccsel végre letudtuk a szezon leggyengébb hónapját. Az idei január bizony bőven szolgáltatott beszédtémákat itt a blogon. A bíráskodástól kezdve, a csapat formahanyatlásán keresztül egészen menedzserig, Roberto Manciniig szinte minden posztban felbukkantak valamilyen formában. Jómagam is többször kifejtettem már ezekkel kapcsolatban a véleményemet a kommenteknél, de itt az ideje, hogy ezeket a főbb vitatémákat egy bejegyzésbe összegyúrjuk és levonjuk a szükséges konzekvenciákat.

Kezdjük először is a csapattal, azon belül is a támadószekcióval. Amíg ősszel hármasával rúgdostuk a gólokat, addig a karácsonyi forduló (WBA idegenben) óta lejátszott 9 meccsen mindössze 11 gólt sikerült összehozni. Ezzel még talán nem is lenne probléma, csak hát a 9 meccs alatt volt 4, amin még gólt sem sikerült szerezni. A tekintélyes gólarányunk szépen lassan elkezdett sorvadni, és már "csak" hat lőtt góllal vagyunk jobbak mint a pirospozsgás brigádja. A 9 meccs mérlege pedig borzasztó: 3 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség, plusz kiesés mind a két kupából. Agüero és Dzeko elhagyták a góllövő cipőiket (ketten együtt 4 gólt rúgtak ezen időszak alatt), míg "Why always Me?" vagy el van tiltva, vagy pedig sérüléssel küszködik.

Sürgősen kezelni kell tehát itt a problémát, ezért is nem értem, hogy miért nem egy támadót vételeztünk kölcsön? Pizarróval véleményem szerint nem leszünk "kijebbavízbű". Rendben van, hogy a labdáinak szeme van, rutinos meg országos cimborája Mancininek, de azon a poszton jelenleg is 6(!) ember pályázik a kezdőbe, ebből négy stabil tagja válogatottjának. Olvasgatva az elmúlt 1-2 nap nyilatkozatait, úgy áll a helyzet, hogy szerencsétlen Razak és Hargo erre a szezonra végleg búcsút inthet még a kispadnak is, a pályán pedig előkerül újfent a tavalyi recept, azaz Yaya fel lesz tolva Silva mellé, a Milner-Barry-de Jong-Pizarro szűrőnégyes pedig rotálva lesz.

Kolarov "megdolgozott azért", hogy róla is szóljunk néhány mondatban. A szerb egyértelműen kilóg a csapatból, természetesen negatív értelemben. Lassú, körülményes és rengeteg hibával játszik. Clichy sincs mostanság csúcsformában, de nagyságrendekkel jobb teljesítményt nyújt mint Kolarov. Príma bal lába van, ezt bizonyította a Napoli illetve a United ellen is, de a védőmunkája - ami elsősorban a feladata is lenne - szinte gyalázat. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a következő szezont is velünk kezdi-e...

Ami Mancinit említi. Hát kedden rendesen kibaszta a biztosítékot nálam a nyilatkozatával: "Valószínűleg az én hibám a vereség, mert nem készültünk fel tökéletesen. Azt hittem, könnyebb meccs lesz, de persze tudnom kellett volna, hogy Angliában nincs könnyű mérkőzés..." - WTF???

Hát bakker, nem a megye2-ben vagyunk álljon már meg a menet. Egy olyan csapathoz látogattunk, akinél most már az utolsó 14 meccsen összesen egyetlen egyszer tudtunk csak nyerni, az Etihadban pedig utoljára ők tudtak győzni. Mancini eddig háromszor járt a Goodison Parkban és Moyes háromszor seggelte el, és erre lenyilatkozik egy ilyet az emberünk, hogy nem készültünk fel jól... Mikor nem kellett volna tisztességesen felkészülni egy meccsre, ha nem erre, amikor a legnagyobb mumusunkhoz látogattunk?! Világos, hogy hatalmas nyomás van Robertón, de azért ez mégis csak súrolja már az amatörizmust... Még valami. Szemmel láthatóan Mancio nem mer a fiatalokhoz nyúlni. Az edzéseken folyamatosan ott van 2-3 ifista, de ennyi. Holott, nem veszítettünk volna semmit azzal, ha Suárezt leülteti a padra és hátrányban(!) nem egy de Jongot küld be, hanem a fiatal spanyolt. Veselit az angol fórumokon osztják rendesen a City drukkerek, de abszolút jogtalanul: minek gürizzen felesleges egy olyan csapatnál, ahol valószínűleg az elkövetkező 3-4 évben esélye sem lesz befutni. Inkább eligazolt a Unitedba, ahol Fergienek nem derogál a fiatalokat bedobni a mélyvízbe.

Nem szoktam a bírókkal foglalkozni, de azért az elmúlt hónapban a "sporik" többször is lazán odahelyezték az ondót az arcunkra.

A lista:

  • Kevin Friend (Sunderland, PL), lesgól a 93. percben.
  • Chris Foy (ManU, FA Kupa), elmaradt 11-es, továbbá dilettáns játékvezetés az egész meccsen.
  • Lee Mason (Liverpool, ligakupa), Glen Johnson páros lábas becsúszása, amiért még csak szabadrúgás sem járt, Kompany bezzeg azonnal mehetett zuhanyozni...
  • Marton Atkinson (Wigan, PL), Caldwell utolsó emberként szándékosan kezezik, mindössze egy sárga.
  • Phil Dowd (Liverpool, ligakupa), Dzeko vádliját szétrúgja a skót Adam a 16-on belül, büntető persze nincs.
  • Peter Walton (Everton, PL), Drenthe lerúgja Richards veséjét, megússza egy sárgával, illetve két jogos tizi megint elmaradt...

Rendben, a spuds elleni meccsen viszont nem a mi kárunkra tévedtek, ez tiszta sor, de ettől függetlenül botrányos a bíráskodás Angliában. Az utóbbi hetekben kaptunk is ízelítőt ebből rendesen. Tényleg nem túl fair dolog ezen lovagolni, azonban aki egy kicsit is jobban követi figyelemmel az angol focit, annak szintén szembeötlő ez a jelenség szerintem, de nem csak a City meccsein, hanem az összes többi csapatnál, a spuds drukkerei tudnának erről a legtöbbet mesélni...

Ahogy mgyuri is említette, még 15 forduló van hátra, ahol döntő jelentősége lehet az áprilisi manchesteri rangadónak. Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie, hiszen nekünk igazán komoly erőpróbának talán már csak az Arsenal (i), a Chelsea (o) és a már említett otthoni united elleni számít, elvileg... Giggsék pedig még utaznak a Chelsea-hez, a Spurs-höz, a Blackburn-höz (hehe) és hozzánk, valamint fogadják még a Liverpoolt is. Egy hangyafasszal tehát mintha könnyebb lenne a mi menetrendünk, azonban ne felejtsük el, hogy Fergie fiai tavasszal általában igen jól szerepelnek.

A poszt végére pedig jöjjön egy klasszikus filmzene. Bízzunk benne, hogy Tony Montanával ellentétben mi nem zuhanunk le a csúcsról majd a film legvégén...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr835656302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

296258 2012.02.03. 07:53:10

Csatár az kellett volna az fix, akárcsak fél évre is, a 25-ös keret elbírta volna a két távozó miatt. A Mancini nyilatkozat meg kizárt, hogy igaz legyen, én amolyan Mourinhos, "engem üssetek, a csapatról szálljatok le!" dolognak értékeltem. ha tényleg igaz, akkor már most le kéne mondania.
süti beállítások módosítása