Nem csak egy szimpla második ligás bajnoki

2021. január 13. 16:00 - mgyuri

norwich_home_2001_to_02_prog.jpg2001-ben újra a második ligában találta magát a City, ebben a szezonban, pontosan tizenkilenc éve az egyik legőrültebb bajnokit játszotta a csapat a Maine Road-on a Norwich City ellen.

Az évforduló napján erre a meccsre tekintünk vissza. Piros lap ellenére simán megnyert meccs, emlékezetes szólógól. 

Tíz ujjat megnyalós meccs.

1999-es harmadik ligás play-off győzelem után 2000-ben egy lendülettel ment fel a City a Premier League-be, ami elsőre megfeküdte a csapat gyomrát, így két évtizede (remélhetőleg nagyon hosszú ideig utoljára) visszakerült a csapat a Championship-be (ami akkor League One néven futott).

A szezon kezdetekor Norwich-ban simán kikapott a City 2:0-ra. Szeptemberben-októberben volt egy hullámvölgy, de januárra 

team-photo-2001-to-02.jpg

A Premier League-ből ismerős volt már akkor is Kevin Keegan csapata. Lényegi erősítést Schmeichel és Anelka jelentett. 

Ezen a meccsen kezdett a későbbi City menedzser Stuart Pearce, a legendássá vált kapitány Richard Dunne, a húsz éves Shaun Wright-Phillips, Ali Benarbia, Kevin Horlcok és a parádés csatárduó, Paolo Wanchope és Shaun Goater.

És a két főszereplő Danny Tiatto és Eyal Berkovic.

norwich_home_2001_to_02_berkovic_goal.jpg

A meccs elején csúnyán elgurult Tiatto gyógyszere, szédületes hisztit csapva távozott, senki nem gondolta volna, hogy sima lesz a vége.

Berkovic első gólja nem volt csúnya, de a parádét a második félidőre tartogatta. Addig még egyenlített David Nielsen és újra megszerezte Wanchope, büntetőből (hiába nyomta a fuckoffot Rob Green, jogos volt). 

A csattanó az izraelié lett. A kapus, Carlo Nash kidobása után szép szólót vágott le, nem kell sokat írni róla, elég nézni.

Ezután a meccs után várt még 14 győzelem a csapatra, na és persze a Premier League. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr3316387126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása