A tékozló fiú visszatér?

2012. február 12. 11:23 - Kiddo21

Nagyon úgy tűnik, hogy van még esély arra, hogy Carlos Tévezt a Manchester City mezében láthatjuk rohangálni. Miután nem sikerült sem a Milannak, sem pedig a PSG-nek jó pénzért (értsd reális áron) eladni a problémás argentint, akár csak nyáron, most télen is gyakorlatilag két szék közé, a földre huppant kedvenc "Apacsunk". Mancini a minap pedig úgy nyilatkozott a sajtó képviselőinek Carringtonban, hogy amennyiben minden feltétel adott lesz, Carlos visszatérhet a szezon maradék három hónapjára.

A helyzet több mint érdekes ugye. A "hírös" nevezetes Bayern München elleni BL-zakó után - a kétség kívül igen zaklatott lelkiállapotban lévő - Mancini nem kímélte a rebellis Tévezt, kerek perec kijelentette, hogy soha többé játszhat az irányítása alatt. Tévezt ezután a tarcsihoz irányították és a fiatalokkal edzett egészen addig, amíg meg nem pattant engedély nélkül Argentínába. A hazájában többnyire golfozó, strandoló valamint a példás családapa képét mutató egykori City csapatkapitánynak esze ágában sem volt visszatérni Manchesterbe, amelyet ugye nyáron nem győzött szapulni. Az ősz végi exodusa után Mubarakék természetesen fityiszt mutattak az egykori kedvencnek, és nem utalták a fizetését, amivel közel 9 millió fontot bukott eddig. A hírek szerint állítólag Carlosnak volt annyi esze, hogy felfogadjon egy személyi edzőt annak érdekében, hogy az erőnlétét szinten tartsa, így ha esetleg tényleg visszatérne, akkor nem a nulláról kezdené a tréningeket.

Na de térjünk csak vissza Mancinire. A Pál-forduláson átesett olasz szakember alatt kissé meleg lett a talaj azzal, hogy kiesett a ligakupából és az FA Kupából is a csapat, valamint az elmúlt hónapban igen gyenge formát mutatott a Premier League-ben is a City. Az elsődlegesen kitűzött cél egyértelműen a PL megnyerése, amelyet mindenképpen végre kell hajtania Robertónak, hiszen ezzel a kerettel, ilyen ősz után teljes kudarc lenne egy ezüstérem. Mancini ezért a tutira megy: a megfogyatkozott játékoskeret ellenére fiatalokkal nem próbálkozik (holott azért 1-2 csikót nyugodt szívvel bedobhatott volna a mélyvízbe...), az átigazolási piacról is inkább egy rutinos játékost szerződtetett ideiglenesen, egy Tévezzel pedig korántsem gyengülne a csapat, sőt...

Mancini szeptemberben: "Tévezzel befejeztem. Ha rajtam múlik, Tévez soha többé játszik a City-ben. Két éve folyamatosan kiálltam mellette, akkor is, amikor a nyáron el akart igazolni. Rendkívül kényes a helyzet, hiszen egyszerűen elképzelhetetlen, hogy egy játékos megtagadja az edző utasítását."

Mancini februárban: "Mindenki tudja, hogy Carlos egy top játékos. Ha itt lett volna velünk, minden könnyebb lenne, hiszen Tévez képes mérkőzéseket döntően befolyásolni. Amennyiben visszatér az elkövetkező hetekben, talán a segítségünkre lehet az idény hátralevő részében."

Mancio tehát képes segget csinálni a szájából annak érdekében, hogy tovább növelje az esélyeit az aranyéremre, továbbá, hogy a csapatba visszatérjen egy klasszis, hiszen azért valljuk be, Tévez a hülyeségei ellenére egy szenzációs játékos. A jelenleg csatárgondokkal (Dzeko formán kívül van, Balotelli pedig hol eltiltott, hol meg nincs kedve játszani) küzdő Manchester City-nek pedig akár kapóra is jöhet egy Tévez, persze ha úgy végig tudja szántani a pályát, ahogyan a tavalyi szezonban is láthattuk tőle. A pályán kívüli viselkedését leszámítva nem lehetett panaszunk rá, vérprofi módjára mindig a 100%-ot nyújtotta akkor, mikor játszott. Jó kérdés ugyanakkor, hogy milyen lenne a fogadtatása, hiszen vélhetően sokan emlékeznek még a tavalyi bábú égetésre, illetve a united és a City drukkereknek szervezett közös "mezgyűjtésre"...

Én azon az egyébként idealista véleményen vagyok, hogy amennyiben a két fél képes lenne erre az időre maga mögött hagyni a sérelmeit és a csapat sikerességéért együtt melózni, akkor jöhet. Személy szerint nekem az egyik legnagyobb kedvencem volt egészen őszig, mert bár tényleg egyfolytában azt hangoztatta, hogy menne már a búsba Angliából, azért nélküle aligha szereztünk volna FA Kupát és bronzérmet a bajnokságban... Az engedély nélküli távozása és távolmaradása viszont már nekem is sok volt. Mindez nem történt volna meg, ha Carlitos felülemelkedik a sértődöttségén és "pompás" angol nyelvtudásával csak ennyit böfög ki a száján a békepipát nyújtó Mancininek: "I'm sorry."

Lehet azonban, hogy ami késik, nem múlik?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr895656313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

344242 2012.02.12. 12:14:43

én örülnék ha nyárig visszajönne mert csatárgond nagyon nagy dzeko szar balo még fiatal jó lenne addig a kreatív tevez .

336740 2012.02.12. 13:03:17

Tevez egy idióta én sztem példát kellene vele statuálni, a Cityt is ugyanúgy hátrahagyta volna ahogy előző klubjait, csak az előző klubjaiban nem kellett ekkora balhékat csinálnia, mert meg volt szorítva a kezük az anyagiak miatt (mármint a kluboknak) itt azt látom, hogy a Cityt az ügynökével karöltve nem tudta a falhoz szorítani (Corinthiansos mese nyáron, vagy ez a Milanos mese most télen), és ezért fajultak eddig a dolgok, hogy önkéntes szabadságon van hetek óta a dolog másik fele, hogy Tevez mindig is jól teljesített a Cityben főleg, és előző klubjaiban is meghatározó volt, tehát a játékra nem lehet panaszkodni, de attól még agya nincs, és ezt be is bizonyította ősszel még egy bocsánatkéréssel lehetett volna rendezni a dolgokat, sztem már túl késő erre is csak azért kerülhet sor, mert nem engedtük neki a Milanos transzfert lol Agüero, Dzeko, Balotelli trióval nyomtuk ezt a szezont idáig, sztem elég jók ők hárman mivel már csak PL és EL van Mancini pedig a saját kockázatos igazolásának (Balotelli) "megrendszabályozásával" foglalkozzon, hogy a gólokat rúgdossa a köv. meccsektől és ne újabb piros lapot + eltiltást szedjen be

336740 2012.02.12. 13:05:35

apropó mit csinálnánk ha egy PL meccsen hátrányban Mancini be akarná küldeni Tevezt és ő megint nem állna be?:) meg hát képzelem milyen erőnlétben/formában lehet 3 hónap golfozás után herceges, Dzeko nem szar, bár kétségtelenül remekül játssza néha az ügyetlen, labdát lekezelni képtelen támadót, viszont Mancininak sem kéne annyira hátravonni, és mezőnyben játszatnia, kapunak háttal, hogy vegye át a labdát majd játssza meg be a kapu elé tenni és a fejére nyomni 5-10 beadást meccsenként, így lehet Dzekóból kihozni a gólokat 16-oson kívül, kapunak háttal ha neki a labdát kell terelgetnie, akkor szenvedni fog sokszor csak

296258 2012.02.12. 15:00:53

[herceges](#704585): az, hogy szar lenne az túlzás. véletlenül nem lesz senki bundás gólkirály, és idén is betermelt 12 gólt, ami nem semmi a pl-ben. nincs formában, de sok játékos szerezne így formán kívül lenni. Tévezt meg nagyon sajnálom, hogy így alakult, de bármennyire is hiányzik ő is, és egy negyedik csatár a csapatból, nem lenne feltétlenül jó, ha pályára lépne még az Etihadban

336477 2012.02.12. 19:52:14

UPDATE: "Reports in Argentina have claimed Tevez is set to return to City on Tuesday from his homeland and is ready to play again for Mancini's side." - Sky Sports.

338043 2012.02.13. 11:06:32

Ne haragudjatok, de röhögni tudok a "csatárgondokon". Primadonnák, akik akkor is megkapják a pénzüket, ha nem játszanak. Egyébként hajtós, jó játékosok. Nem hinném, hogy egy jó edző egy ilyen problémát a szájából való "seggcsinálással" old meg.

336477 2012.02.13. 11:25:40

[flamini](#706863): "de röhögni tudok" --> Boldogok a lelki szegények. :)

339432 2012.02.13. 19:01:57

"Carlos will be back at Manchester City tomorrow," McCarthy told Sky Sports News. "He wants to be back playing football and that's what he's best at doing."

336477 2012.02.13. 19:14:53

[boldfalcon](#707557): Itt egy érdekes cikk ezzel kapcsolatban: http://goo.gl/7Tc03 Valentin napra megajándékozzák magukat egymással. :D

336477 2012.02.13. 21:01:40

Na ez izgi lesz. Tévez előadta végre a teljes saját verzióját, olvasta már valaki?
süti beállítások módosítása