Továbbjutás, nem visszavágás

2012. február 22. 15:00 - mgyuri

Szokatlan időpontban, helyi idő szerint ma 17:00 órakor (nálunk 18:00) veszi kezdetét a City-Porto Európa Liga meccs visszavágója.

Egy városban egy nap nem lehet két uefa rendezésű focimeccs, és mivel a Blackburn elleni bajnoki szombaton lesz, még jól is jött a szerdai nap, a hétvégén nem játszott FA kupa meccset a csapat, mindenki pihenten, a legjobb formájában készülhet a visszavágóra.

A múlt héten sikerült előnyhöz jutni, de a 2:1-es győzelem nem ad okot az elkényelmesedésre. Innen már csak elbukni lehet a továbbjutást, de a Porto sem egy rakás amatőrből áll, de nem szabad hagyni őket, hogy két gólt (vagy többet) lőjenek, és nem lesz gond!

Joe Hart is kihangsúlyozta, nem kényelmesedhetnek el, nem szabad labdát veszteni a gyors portugál játékosok könnyedén kontráznak, és figyelmeztetett: mivel a Porton már nincs semmilyen teher, így nyugodtak lesznek, és játszhatják a saját játékukat. Joey szerint a Porto nem fogja feladni a harcot, és külön kiemelte Hulkot, hogy neki is és Richardsnak is mekkora gondot okozott a brazil az odavágón.

Apropó Hart, érdekeset nyilatkozott Joeyról a héten Sir Alex (mi volt vele a cékla célja vajh'?), hogy hat éve bagóért leigazolhatta volna Hartot, és hiba volt, mindenki hibázhat, de kár mivel Joey az utóbbi húsz év legjobb kapusa.

SuperYaya

Mancini szerint nagyon jó előnyből kezdeni a meccset, de szerinte a Porto még így is veszélyes. Fontosnak tartja az Európa Ligát, nagy lenne szerinte ha sikerülne elhódítani a trófeát, ami nem lesz egyszerű, de ha rajta múlik akkor összejön.

Az Európa Liga rangadó mellett egy másik, régóta várt nagy találkozás is terítéken van a héten, mégpedig a Tévez-Mancini randevú.

A Mancini által elvárt bocsánatkérés megtörtént, már csak a személyes eszmecsere hiányzik játékos és menedzsere között.

Tippem sincs mi lesz a nem kicsit hosszúra nyúlt történet vége, de meglepne, ha Tévez Manchesterből menne nyugdíjba...

Közben két fiatal játékos, Gai Assulin és Abdul Razak a másodosztályú, Gustavo Poyet által menedzselt Brighton and Hove Albionhoz kerültek kölcsönbe egy hónapig.

Közben a volt meccse a hétvégén a Portonak, és sikerült túllépniük a vereségen, és a Liga utolsó Vítoria Setúbal otthonában győztek 3:1-re. A portóiak közül Janko, Fernando és Valera talált be.

A Yaya elleni szabálytalanság közben megsérült Danilo biztos nem lesz ma pályán.

Bármennyire is szeretnék a portugálok, ma nem visszavágó lesz, hanem Manchester City továbbjutás!

A mérkőzést a digisport közvetíti, streamet itt találtok.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr715656319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mix 2012.02.22. 15:32:01

Ferguson csak a válogatottra értette, hogy Hart az utóbbi 20 év legjobb kapusa. Bár csak most lesz az első világeseménye a válogatottban. Lehet, hogy júliusban már mást mond mindenki :D

336477 2012.02.22. 17:08:12

Csak nem bassz*k már el a továbbjutást. Bár nem dőlnék bele a kardomba ha bekövetkezne...
süti beállítások módosítása