Főúr, még négyet!

2012. február 25. 16:00 - mgyuri

A hétközi Európa Liga meccs után most (látszólag) két könnyebb manchesteri Premier League meccs következik.

Elsőnek a kiesés ellen nagyon kapálódzó Blackburn Rovers látogat ma az Etihad stadionba.

Négyet kapott a héten Manchesterben a Porto, remélem nem ússza meg kevesebbel a Blackburn sem!

A Rovers menedzsere Steve Kean egy igazi túlélő! Az őszi 4:0 után (alatt) uramisten, milyen szar csapat az aki ellen még Szavics is gól szerez?! is bőszen lengették a szurkolók a "Kean Out" transzparenseket, de a skót még mindig a helyén!

A Blackburn képes volt néhány meglepetésre, a rengeteg veréség mellett öt győzelmet kapartak össze, közte olyan finomságokkal (köszi, még egyszer srácok!) mint az old traffordi, vagy a hazai Arsenal elleni siker (cserébe nemrégiben kaptak egy hetest az Emiratesben).

Ráadásul a védelmük jelentősen gyengült a héten, a kongói válogatott Christopher Samba, aki eddig alapembere volt a védelemnek az Anzsiba igazolt.

Az előző szezonban csak egy 1:1-et sikerült összehozni, otthon a Rovers ellen, de két szezonnal ezelőtt 2010 januárjában, Mancini edzőségének hajnalán 4:1-re sikerült megverni őket Tévez mesterhármasával és Richards egy találatával.

A közelmúlt viszont egyértelmű hazai sikerrel kecsegtet, az utóbbi nyolc City-Rovers meccsen nem tudott nyerni a Blackburn, sőt az utolsó öt meccsen (a tavalyi 1:1-et kivéve) négy manchesteri győzelem született.

Nem lehet baj! Egy csordultig telt stadion és egy lendületben lévő csapat várja a Roverst.

Most jön két viszonylag könnyebb hazai meccs, előnyhöz lehetne jutnia bajnokságban, és lehetőséget kaphatnak a mostanában egy kicsit háttérbe szorulók.

A hét közepén válogatott meccsek sora lesz szerte Európában, így nem csak az angol csapatba behívott öt játékos, hanem még féltucatnyi másik City játékos is nemzeti csapata mezében fog pályára lépni szerdán.

Én ma biztosan főszerepet adnék Kolo Tourénak, Johnsonnak, Milnernek, Pizarronak, Kolarovnak és Zabalétának.

A hét híre, hogy Tévez bocsánatot kért Mancinitől, a csapatársaitól és szurkolóktól, így Mancio ígéretéhez híven csatlakozhatott az első csapathoz, és részt is vett a közös edzéseken. Mancini szerint, ha minden jól megy akár a Sporting elleni EL meccsen pályára is léphet. Háát, nagyon kíváncsi vagyok!

Csütörtökön eldőlt, hogy az Európa Ligában a következő körben is Portugáliába utazik a csapat, az ellenfél a Sporting lesz. A lisszaboni odavágó március 8-án lesz 19-órától, a manchesteri visszavágó március 15-én 21:05-től kezdődik az Etihadban.

A mai meccset a digi sport közvetíti, streamet erre találtok.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr115656328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336477 2012.02.25. 20:31:16

Köszönet a Roversnek, mivel gyakorlatilag magasról leszarták a meccset. Osztálykülönbség volt, nagyon kíváncsi leszek a statisztikákra, szerintem közel leszünk az idei passzrekordunkhoz.

297074 2012.02.25. 20:36:57

Mindenki kikúrt jó volt ma. Kolarov és Zab külön istenségek. Emiatt a kezdő miatt Yaya kicsit kevésbé brilírozhatott előrefele, de hát ennyi kell. És hát igen, végül is a "park the bus" taktika eddig idén senkinek sem jött be nálunk, de azért 3-0-nál is 10 ember a labda mögött helyezkedett el. Más kérdés, hogy más taktikával meg talán többet kaptak volna csak...
süti beállítások módosítása