Nou Camp után Blue Camp

2012. augusztus 24. 22:15 - Kiddo21

Szeptember 1-jével kezdi meg munkáját a Manchester City-nél Ferran Soriano, a klub új vezérigazgatója. A katalán úriember annak a Gary Cooknak a helyét veszi át, aki egy esztendővel ezelőtt távozott a City-től a kissé kínos email-es malőrje miatt.

1573838149_492895_1573838316_noticia_normal_recorte1.jpg

Soriano neve már a tavasszal felmerült pletykaszinten, mint potenciális jelölt a posztra, ám  a hivatalos bejelentésre csak egy hete került sor.

A 45 éves Soriano-ra nem mondható éppenséggel, hogy tapasztalatlan diplomás munkanélküliként tengette volna a napjait a manchesteri lehetőségig. Madridtól Bostonig, Sao Paulotól Londonig számos cégnél megfordult mint magas beosztású vezető. A telekommunikáció, a fogyasztási cikkek és a légi közlekedés üzleti talaján (bár ez utóbbi nem volt éppen sikeres kirándulás) is dolgozott az elmúlt több mint 20 évben.

Számunkra azonban jóval fontosabb, hogy a labdarúgás terén minden bizonnyal gazdag és értékes tapasztalattal bír, hiszen 2003 és 2008 között az ő közreműködésével lépett rá a Barca arra az "aranyútra", amin még manapság is fényesen masíroz a katalán sztárgárda.

Az 5 év alatt alelnökként és vezérigazgatóként is tevékenykedett Soriano, ennek köszönhetően a megboldogult G-14-es csoportosulásban is bérelt széke volt. Regnálása idején a Barcelona bevétele majdnem megtriplázódott és számos giga üzletben is tevékeny részt vállalt.

jpeg.jpg

Balra Soriano, jobbra Mubarak. "Disz iz dö bigining of a bjutifúl frendcsip?"

Mubarak a következőképp kommentálta a hírt: "A keresés folyamata rendkívül alapos és körültekintő volt. Soriano személyében a tökéletes embert találtuk meg, aki hatalmas munkatapasztalattal bír a labdarúgásban és az üzleti életben egyaránt."

Persze maga a főszereplő sem fukarkodott a közhelyes sablonszöveggel: "Nagy örömmel állok munkába a Manchester City-nél, a tulajdonos által prezentált jövőbeli tervek után hatalmas szarvashiba lett volna kihagyni ezt a vissza nem térő lehetőséget. A klub borzasztó nagy potenciállal bír mind a pályán, mind pedig azon kívül, remélem én is tevékenyen ki tudom venni a részem a kiteljesedésében."

Soriano érkezésével tehát erősödött a vezetőség. A volt Barca-vezér vélhetően nem fog unatkozni az Eastlands-en, hiszen az általános feladatok mellett ott van az új edzőkomplexum projektje is, ahol reményeink szerint rengeteg hasznos (katalán) tippel tudja majd segíteni a kivitelezést.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr175656468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336958 2012.08.24. 23:13:59

ez egy jó arc, remélem jó befolyásos kapcsolatai vannak és remélem az utánpótlást + új akadémiát nagyon felpörgeti, 1-2 Barcás ifiedzőt hátha átcsábít ide:) de senki nem lehet akkora király és akkora barom, mint Cook persze:)) korábban jött Tom Glick is, Derby Countytól talán, ő meg Soriano egyszerűen muszáj hogy a klub bevételeit felturbózzák, ha sikerülne mondjuk megduplázni 3 éven belül, ami óriási meló, akkor az FFP-s bagázs rábaszik

296258 2012.08.24. 23:31:55

[rock 'n' roll man city](#897207): az ffp-től komolyan nem kell tartani, az idei átigazolási politika mellett a nyolcba kéne jutni a bl-ben. jövőre jön a nike, épül a sportscity, elkezdik 2014 körül a stadionbővítést, a régi fölösleges játékosoktól szépen sorban megválnak. az uefa összes előírása be lesz tartva. és még Sorianónak is biztos van pár jó ötlete :D

336477 2012.08.24. 23:38:43

Közben az EDS 4-0-ra verte a Boro kölkeit. Barry egy félidőt játszott. http://goo.gl/GPCBx

336958 2012.08.24. 23:49:08

[mgyuri](#897216): de a kurva David Gill (MU) már a PL-re is tervezi az FFP-t:D az Arsenal meg egyből odaáll mögéje naná:) izgi lesz az utolsó hét, tényleg elment Ade, AJ, felszabadult pár font azért a fizetési listán, és Mancini még többesszámban beszélt az igazolásokról ha nem jön senki (Csak Sinclair), akkor Mancini ráküldi a maffiás haverjait Marwoodra simán:D az is érdekes lesz, hogy mi lesz Marwooddal Soriano érkezésével igazán nehéz megítélni, hog Marwood kurva jó munkát végzett, vagy pont fordítva Mubarak nagyon elégedett volt vele egy interjúban szezon végén, de Mancini sztem páros lábbal rúgná ki, erre most kapott a feje fölé egy komoly arcot pluszba ezt a transfer window-t aligha így képzelte el Mancini, ez szinte biztos

336477 2012.08.25. 00:06:35

[rock 'n' roll man city](#897226): Hát elég nehéz ezt eldönteni, de az tuti, hogy az elmúlt évek vásárlásaihoz hasonló transferek nem voltak betervezve, ezt talán már maga Mubarak is pedzegette abban a szezonvégi interjúban. Inkább egyre több szerepet szánna már a Suárez-féle fiataloknak. Rvp, Rodwell, 1 védő + AJ miatt 1 szélső (Sinclair) voltak/van betervezve, van még egy hét, még bármi lehet. A rags meg a komái pedig persze, hogy igyekeznek betenni, a média meg csak teszi alájuk a lovat, hogy a "csúnyagonoszzsoldosshitty" nem hajlandó beállni a sorba. :D
süti beállítások módosítása