Kezdődik az igazi Bajnokok Ligája

2012. szeptember 18. 17:00 - mgyuri

Mourinho és Balotelli újra találkozik. A guba a guba ellen.  A tradíció a feltörekvő klubbal szemben. Ki fog jobban hisztizni, Mario vagy CR7? Végre szemben: eldőlhet ki a jobb Inter edző, a Special One vagy Mancio? Premier League vs. Primera Division....

És még sorolhatnánk a sok kreténséget, amit a magyar és a nemzetközi sajtó ráaggat a meccsre, mi erre próbálunk magasról tenni, csak azzal törődünk ami a lényeg: jó kis összecsapás lesz ez. Nagyon is.

Még mindig szokatlan, hogy BL szereplő lett a csapat. Néhány éve még örültünk, ha a Malmönél erősebb csapat téved az Eastlandsre, ma este pedig itt van a Real-City (nem is volt még ilyen párosítású meccs, a büdös életben).

A sors játéka, hogy négy bajnok van a csoportban, a sorsolás szeszélye, hogy rögtön Madridban kezd a csapat. Kemény lesz az biztos, a Real a sevillai veresége csak a Citynek jött rosszul. A fehérek nem startoltak túl jól (négy meccs, négy pont), így tuti kitörne a parasztgyalázat a Bernabeuban, ha nem nyernek most sem.

Ami fix, minimum egy két gólt be fogunk nyelni, és az sem lepne meg senkit, ha hátrányba kerülne a csapat, ezek szinte borítékolhatóak az idei szezon alapján. Pedig jó lenne nem kikapni, a tavalyi tapasztalatokból kiindulva nem lenne elég tíz pontot szerezni, ha ilyen bivaly erős a csoport (és ez a négyes még a tavalyinál is erősebb), szóval a biztos továbbjutáshoz nem szabad rögtön itt az elején eltaknyolni.

Nem lehet kikapni, még Madridban sem. Továbbgondolva, a Real ellen kell még egy pont, Manchesterben is, az Ajaxot gépelni kell, oda-vissza, A Dortmundot otthon el kell kapni, a Westfalenben meg nem szimplán nem szabad kikapni. Ez tizenkét pont, ha ennyi meglenne, nem kellene számolgatni. A bökkenő az, hogy az egész kis egyenlet simán borulhat, már ma.

A Madridot nem kell bemutatni, pláne a spanyol válogatottjaikat, mindenki nagyon örült, mikor tavaly megszopatták a Barcát, viszont mindenki ellenük szurkolt Eb-n (kivéve a spanyolmánok, off course). Itt van mindenki kedvenc védője Pepe, a két termékeny csatáruk, Benzema és Higuain, a két német török Özil és Khedira, a két kis dél-amerikai di María és Marcelo, és persze már a unitedben is kedvelt C. Ronaldo. Idén nyáron két új (komolyabb) igazolásuk volt,  őket a Premier Leagueből hozta el Mou. A Chelseaből Essien, a Spursből (a kissé felülárazott) Modric érkezett.

A keretükben ott van még Kaká, akit nem sikerült rásózniuk sem a PSG-re, sem a Milanra, se senkire. A brazil gondolom ma már átgondolná, egy esetleges Citybe igazolást, anno nagy huzavona után igazolt Manchester helyett Madridba (pedig még Noel is bedobta magát). Mourinhonak is volt egy megjegyzése, hogy hiába a nagy zseton, a City még nem nagy csapat, igazi világsztárok nem igazolnak még Manchesterbe. Mikor rákérdeztek, hogy nem gondolja-e úgy, ha az általa irányított Chelsea véletlenül nem hasonló utat járt végig, annyit mondott erre: az más volt. Tényleg más, de úgy véli pár éven belül eljuthat oda a City, ahová a londoniak, de még nem érzi azt, hogy ez az idő eljött volna, pláne nem ma. Meglássuk...

Akár mit is mond az ellenfél edzője, végignézve a csapaton, abszolút nem kell félni ma. Tisztelni kell a Realt, de nem szabad senkinek sem összeszarnia magát. Az angol bajnok látogat a spanyolhoz. Elcsépelt, de tényleg háromesélyes lesz ez a meccs.

A Stoke elleni keretből biztosan nem lesz ma még a padon sem, se Wright, se Kolo Touré, ugyanis nem nevezték őket a BL-be. Sérült listán két jobb bekk van, Richards biztosan (az olimpiai sérülés), Zabaleta (a múlt héten az argentin csapatnál szedett össze egy húzódást) valószínűleg nem fog kezdeni, így szabad lehet a pálya Maicon előtt. Bár Barry már játszott egy keveset, Javi García olyan teljesítményt nyújtott szombaton, hogy én biztos nem raknám ki a csapatból. Javi amúgy sem tűnik olyan fickónak akit nagyon noszogatni kell, de Madridban biztos lenne benne nem kicsi plusz motiváció. David Silva viszont tuti fel van dobva, a kis spanyol varázsló élethosszig tartó szerződést (öt éves) vésett alá a madridi út előtt. Egy visszatérő is lehet, van egy olyan érzésem, hogy Mancini beveti ma Agüerot.

Tippem szerint a Hart - Maicon, Kompany, Lescott, Kolarov - García, Yaya - Nasri, Agüero, Silva - Tévez tizenegy fog kezdeni.

Ja, és az umbrotól a Citynek gyártott utolsó szerelés, a faszagányos harmadik számú mez is bemutatkozhat ma.

A meccset a sport 1 zúzza, adás 20:00-tól, nem mindennapi szakértői teljesítményben lesz részünk, a garantált Puhl Sanyi bá' mellé remélhetőleg a BodnárGy./VárhidiP. párosból csatlakozik valaki. Már ez nagy élmény lesz. Streamet  errefelé találtok.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr105656486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

297074 2012.09.18. 17:22:17

Valszeg csak a meccstől fogom tudni nézni a Sport TV-n, pedig kurvára vártam, hogy Puhl Sanyi ma is megmondja a tutit ("tudjuk, hogy a City még nem egy csapat"), mindenki bognárgyurija megtoldaná azzal, hogy ennyi nehéz személyiséggel és zsoldossal nem lehet egyébként sem hosszabb távon eredményt elérni, stb. stb. Esetleg elővehetik a cilinderükből még azt, hogy Mancini nem edző, Balotelli nem focista. Én is attól tartok egyébként, hogy Kolarov kezd ma - nembaj, hátha bever egy szabit, mint a Napoli ellen, no meg akkor Clichy játszhat az Arsenal ellen. (A legjobb talán az lenne, ha mindkettőn ő kezdene...)

344242 2012.09.18. 17:24:00

hát igen egy ilyen kezővel simán partyba kell lennünk a reál ellen ,még a győzelem is várható szerintem ,én megtettem vendégre tippmixen

336477 2012.09.18. 18:25:39

[DefinitelyMaybe](#918996): Én is pont emiatt nem fogom megnézni a meccs előtt "suckértést". :D Amúgy azért kicsit tartok a meccstől. Eleve ugye idegenbeli meccs (már megint mentek a posztolások a stadionról twitteren, tisztára mint a turisták...), amiket idén előszeretettel buktunk, másrészt Cé meg bandája nem engedheti meg azt, hogy a mait is elkúrja, ezért nekünk fognak esni vélhetően. A védelemnek piszok masszívnak kell lennie, lesz melójuk bőven. Idegenben jó az x. :)

339855 2012.09.18. 18:40:04

Szerintem is háromesélyes meccs a mai, sajnos. Ugyanis mi nagyon rosszul kezdtük a szezont, az eddig 6 meccsből 1-en volt értékelhető a játék (szuperkupa visszavágó). Szóval vagy folytatjuk a zuhanást a Mariana-árokba és ez esetben a Citynek szerencséje lesz, vagy erre a találkozóra valahogy Mou felrázza a csapatát, mert ez mégiscsak egy BL ütközet, én természetesen az utóbbiban bízom. Most mondhatnám, hogy a BL rutin meg kutyaf*sza mellettünk szól, de az az igazság, hogy ez a 2 csapat még nem találkozott, szóval bármi megeshet, mondjuk egy vereséget egyelőre nehezen tudok elképzelni, de egy döntetlen benne lehet simán, ha a sz*rabbik arcát mutatja Mou team-je. Mindenesetre meglátjuk, remélem mi győzzünk. Jó szurkolást! :)

335913 2012.09.18. 19:31:29

sztem ez egy humbukk hogy a Madrid komoly válságban van, volt 2 nagyon szar bajnoki meccsük, az pár az ő pechjük, hogy a Barca ellen ez lehet már a bajnokságba került sokkal nagyobb formában a City sincs, a védelem kapja a gólokat rendre, ha úgy igazán top formában lévő játékost veszünk, akkor az eddigi 4 bajnoki alapján maximum Tevezre igaz ez védelemből senki, Silva közel sincs nagy formában, Yaya se sztem még, Nasri se, Barry nincs, Garcia még nagyon új, Maicon detto, Clichy jól tolta legutóbb, de ez 1 meccs neki csak, Hart sincs élete formájában ja Agüero meg 1 hónap kihagyás után térhet vissza még Dzeko formája jó talán, megszórta a miniállamokat kb., de lehet ma nem is játszik a győzelem nagy meglepetés lenne nekem, BL meccs pont jó motiváció nekik is, hogy javítsanak a formán, és felpörgessék magukat nagyon az X már jó lenne, mivel az vélhetően több, mint amit a Dortmund fog elérni a Bernabeuban aztán ha sikerülne otthon leverni a Dortmundot akkor 4 ponttal lehet várni a két Ajax meccset, míg a Dortmund 4 ponttal várhatná a két Real meccset amikor X megérzésem van az bejön, de most semmilyen megérzésem nincs, szóval H vagy V lesz ez:)

296258 2012.09.18. 19:40:27

[crazyhorse11](#919113) : az nst-s kommenteden beszartam XD

343952 2012.09.18. 19:51:27

hogy hogy utolsó umbro??más lesz a mezszponzor??

296258 2012.09.18. 19:54:08

[zoleelej](#919137) yep, az anyacég átveszi a hatalmat, a City és az angol válogatott is nike-ba lesz jövőre.

336477 2012.09.18. 21:35:38

Ez egyelőre elég vékony, de vannak (néha) biztató jelek. Yayának talán hátrébb kéne védekeznie, sokkal jobban hasznunkra lehetne. Vinny nagyon nincs a helyzet a magaslatán, Nasztaszics viszont határozottan nem rossz. Hatalmas mázli kell ahhoz, hogy kihúzzuk gól és zakó nélkül a meccset....

336477 2012.09.18. 22:34:00

Bassza meg.

297074 2012.09.18. 22:52:48

úgy néz ki, maradunk BL lúzerek idénre is...kurva életbe, remélem, hétvégén bosszúból megcsapkodjuk az Arsenalt, mert sok volt ez a Stoke + Madrid meccs így egyszerre

335913 2012.09.18. 22:52:59

benne volt a vereség:D na de a győzelem is, kétszer is, erre leadtuk, ilyen kibaszott védekezéssel, mondjuk végig záporoztak a Real helyzetek, nem a vereség a meglepetés nekem, hanem ez védekezés, tavalyhoz képest kettesével nyaljuk a gólokat, Madrid is lőhetett volna ma 5-öt egy 3-0-át talán könnyebb lenne elviselni mondjuk ezt a fordulatos 3-2-t:) 0 pont az 0 pont sajna, élet-halál meccs a Dortmund ellen sztem, ha nem nyerjük meg, megint bukó lesz a csoport valszeg

344242 2012.09.19. 07:36:44

na ezt elkúrkuk rendesen ,nem értem hogy mért nem támadtunk le .nasztasic első meccsén hát nagyon nem volt rossz =(igaz róla fordultak le de ez van )arsenal ellen is be tenném a kezdőbe ! .nem kell bánkódni mert kikaptunk ilyen az élet ,a dortmundot meg az ajaxt oda vissza ütni kell és a reált az etihadba meg kell verni így még a csoport elsőség se lenne kizárt .
süti beállítások módosítása