Szabad nap

2012. október 08. 17:30 - mgyuri

Szabad napok előtt igazi felszabadult meccs Manchesterben! Októberig kellett várni, hogy egy ilyen sima találkozót játsszon a csapat, de megérte!

Tudtam, hogy ez lesz az a meccs, amikor minden össze fog jönni! Nagyon érett már, hogy valamikor ki fog jönni a lépés, és ehhez az ideális áldozat most a Sunderland volt.
Magyarázhattak itt a kezdés előtt arról, hogy csak a Fekete Macskákat nem verte meg a csapat az előző szezonban, hiába volt veretlen a S’land, ezt most piszkosul nem számított, elkapta őket az úthenger.
A szerdai Bl meccs után megint kevert egy jó nagyot a paklin Mancini, visszatértek többen is a kezdőbe.
A meccs nagyon hamar eldőlt, a harmadik percben felvágta Cuéllar Tévezt a tizenhatos bal sarkánál, meglepő módon (inkább csak a szög miatt, nem a képességek, ill. a forma miatt) Kolarov állt oda, és eszetlen nagy gólt lőtt! 1:0.
Ezután már sima volt az út. Jöttek a helyzetek egyik a másik után. Zabaleta hasba lőtte a kapust, Tévez körbelövöldözte a kaput, de Yaya is tornáznia kellett Mignoletnek.
A második félidőben folytatódott minden, csak idő kérdése volt, mikor jön az újabb gól. Esélye sem volt igazából a vendég gárdának, lehetett volna ez a meccs is öt közte, mint tavaly tavasszal.
Kb. csak a csatárokon múlt, mikor lehet újabb találatnak tapsikolni. Illetve nem csak a csatárokon, az egyik szöglet után Richards fejesét, majd lövését kellett hárítnia egy-egy S’land védőnek, majd nem sokkal később egy újabb Micah fejest a kapusnak.

Tudtam, hogy ez lesz az a meccs, amikor minden össze fog jönni! Nagyon érett már, hogy valamikor ki fog jönni a lépés, és ehhez az ideális áldozat most a Sunderland volt. Magyarázhattak itt a kezdés előtt arról, hogy csak a Fekete Macskákat nem verte meg a csapat az előző szezonban, hiába volt veretlen a S’land, ezt most piszkosul nem számított, elkapta őket az úthenger.

A szerdai Bl meccs után megint kevert egy jó nagyot a paklin Mancini, visszatértek többen is a kezdőbe.

A meccs nagyon hamar eldőlt, a harmadik percben felvágta Cuéllar Tévezt a tizenhatos bal sarkánál, meglepő módon (inkább csak a szög miatt, nem a képességek, ill. a forma miatt) Kolarov állt oda, és eszetlen nagy gólt lőtt! 1:0.

Ezután már sima volt az út. Jöttek a helyzetek egyik a másik után. Zabaleta hasba lőtte a kapust, Tévez körbelövöldözte a kaput, de Yaya is tornáznia kellett Mignoletnek.

A második félidőben folytatódott minden, csak idő kérdése volt, mikor jön az újabb gól. Esélye sem volt igazából a vendég gárdának, lehetett volna ez a meccs is öt közte, mint tavaly tavasszal.

Kb. csak a csatárokon múlt, mikor lehet újabb találatnak tapsikolni. Illetve nem csak a csatárokon, az egyik szöglet után Richards fejesét, majd lövését kellett hárítnia egy-egy S’land védőnek, majd nem sokkal később egy újabb Micah fejest a kapus védett.

Az 56. percben jött Agüero Balotelli helyett. És megtörtént ami mostanság megtörténik, ha Mancini csatárt hoz be: Kun gólt lőtt. Džeko és Balotelli után most Sergio is betalált a padról beszállva, alig négy perc után.

Kolarov remekül adott be, Kun lehagyta Cuéllart, máris 2:0.

A meccs jelenete a 70. percben volt, Tévez kavargatott a tizenhatoson belül, Mignolet kijött a kapujából, Carlitos visszapasszolt Silvának, aki húszról telibe lőtte a felsőlécet.

A vége előtt két perccel Kolarov tett arról, hogy ő legyen a MotM, elfutott a balszélen, Gardner csak felvágni tudta a tizenhatos szélén. Sárga. Szabad. Ez már tényleg nem az ő szöge volt, Milner állt a labda mögé, aki képes volt ebből a lehetetlen szögből bevágni a gólt. 3:0!

Sima lett, ahogy vártuk. Az idén kevesebb szerepet kapottak közül mindenki jól tolta, Lescottra nem lehetett panasz, Milner a mezőny egyik legjobbja volt, ebben a szezonban az első meccset végigjátszó Richardsnak is jót tett, hogy egy ilyen bajnokin térhetett vissza, simán szokhatta új posztját, középen.

Jöhetnek a szabad napok. Mindenki szétszéledt a világban, vagy csak pihen pár napot, vagy készül a válogatott meccsekre.

Mancini például Madridba utazott, ahol tegnap megnézte az Atletico-Málaga meccset, ahol biztos örült, hogy játékosa, Santa Cruz gólt lőtt, de az újságírók fanzáziáját az mozgatta meg, hogy Falcao menedzsere mellett ült.

Egy hír a sorsolással kapcsolatban a végére, a decemberben esedékes manchesteri derbi egy nappal később, 9-én, vasárnap kerül megrendezésre.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr85656505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ianseven 2012.10.08. 23:25:38

Mindenképp Kolarové a bal oldal hátul, fantasztikus formában van, Clichynek nagyon össze kell kapnia magát, ha ki akarja szorítani a szerbet. Richardsnak nem új a belső védő szerepe, hiszen régen ő ott muzsikált, nem is rosszul! Sajnos ki kell mondani, de Kompany nélkül stabilabb volt a védelem... Nasri idén harmat gyenge, nem csoda, hogy padozott, Rodwellt meg nem tudom hova rakni, egy újabb angol szakmunkás a csapatban. Most, hogy van a védelemben Maicon/Zabaleta a jobbon, a baloldalon Kolarov/Clichy középen pedig Lescott/Kompany/Richards/Nastasic, így Kolo szerepe kérdésessé válik... De mindez a fecsegés mit sem ér, ha nem jutunk tovább a BL csoportból, nem kenjük ki a Chelsea-t idegenben és a Unitedet otthon, ha Silva többet nem hagyja az öltözőben a golyóit, mert Yaya nem viheti egyedül a hátán a csapatot, ha Kun nem állandósítja magában a tüzet, ha Tévez nem találja el a kaput, ha nem emelkedik ki valaki idén abból a bosszantóan íztelen angol sorból, ami Jack Rodwellel kezdőik, Sinclairrel és Barryvel folytatódik és Milnerrel végződik...

297074 2012.10.09. 11:32:15

[ianseven](#939974): Milner és Barry a meccs legjobbjai voltak, Richards meg most attól, hogy lehozott egy olyan meccset, ahol a Sunderland házhoz jött a pofonért, nem lett hirtelen jobb középhátvéd, mint Kompany. (Sőt, bár tényleg fasza volt, szerintem mindenki azért mondja, mert lőhetett volna vagy 5 gólt, mondjuk volt egy remek blokkja is, de akkor is, én még mindig a jobb oldalon képzelem el, kellenek az ő ellentmondást nem tűrő akciói, főleg otthon - én inkább Maicon idehozatalát nem értem, de csak bizonyít majd valamit.) Sinclair és Rodwell eddig tényleg szarok, utóbbiban bízok, mert van még ideje felhoznia magát bőven, előbbit meg kicsit leszarom - elfért a keretben, elvan magának, a Stoke ellen egész korrekt volt, párszor jól jöhet még, amúgy meg egyértelműen egy olcsóbbra való cserélés volt Johnsonnal, más nem is motiválhatott minket, mert akkor vettük volna Mosest, Dyert, neadjisten' Iscot... Kolo szerepe meg már évek óta kérdéses. :D

344242 2012.10.12. 13:29:48

remélem hogy isco-t meg sikerül vennünk januárban
süti beállítások módosítása