Legyünk inkább büszkék

2012. november 22. 08:30 - Definitely Maybe

Túl egy újabb Bajnokok Ligája meccsen, ráadásul legalább egy évre el is búcsúzott ezzel az Etihad ettől a rangos megmérettetéstől.

Az érzések, nos, azok felemásak, az egész őszi BL szezont nézve egyenesen elkeserítőek, mégsem hiszem, hogy most jött el az idő arra, hogy sopánkodjunk. Sőt, a mai nap a klub történetében így is úgy vonulhat majd be a históriába, mint amire szívesen emlékezünk.

Ne kerteljünk, az első 20 percbeni angol bajnokhoz méltatlan játékért nagyban felelős kiskedvencem Roberto Mancini. Nem is annyira az emberekkel (erre még azért kitérünk), mintsem a formációval volt gond. Úgy látszik, Bobby addig nem nyugszik, amíg egyszer igazán komoly meccsen be nem válik a nyár óta erőltetett 3-5-2-je. Volt ugyan egy Community Shield, ahol ezzel nyertünk jó játékkal, de ott is kellett az Ivanović piros lap, ráadásul hajlamosak vagyunk kevésbé tétmeccsnek nevezni azt az augusztusi találkozót. Nos, az ellenfél a maga kiállítását ma is megkapta, ám akkor már régen négy hátvéddal játszottunk. Nyilvánvaló, hogy olyasmi foroghatott Roberto fejében, mint pl. Ronaldora való két ember ráállítása, de Zabaleta és Maicon is inkább csak zavarták egymást ezidőtájt.

PabZab nem is annyira burkoltan utalt is arra meccs után, hogy mihelyst átálltunk a szokásos formációra, mindenki jobban érezte magát a pályán, és sokkal jobban ment a játék. Elképzelhető, hogy a gól, amit kaptunk sem esik meg ilyen - részünkről - könnyelmű módon, ha a bevált hadrendben küldjük az elejétől. Maicon alszik, Hart rá várt, Kolarov meg baszott megakadályozni a szélről jövő beadást.

Tragikomikus gól volt, semmi erőlködést nem igényelt a Madridtól. Ámbár utána rendesen kitettek magukért az ellen játékosai, és nagyobbnál nagyobb ziccereket rontottak el. Már az első félidőben is többet volt nálunk a labda, mégis rendre elveszítettük azt kényes szituációkban - lehetőleg még véletlenül sem a támadóharmadban -, és a vígan kontrázó, Ronaldo vezette egyesület kedvére alakította ki az ajtó-ablak helyzeteket. Khedira trükkösen mákos labdakihozatalánál Hart fantasztikusan vetődött, míg Ronaldo ellazázott emelésénél Nastasić iparkodott hátra ügyesen.

Apropó, Matija. A Bernabéuban rendezett meccsen még komoly meglepetésnek számított a bevetése, addig mára szépen lassan beverekedte magát a kezdő tizenegybe - hozzásegítette őt Lescott kiesése, de az angol válogatott most már egy-két hete fittnek mondhatja magát, a szerb mégsem engedi egyelőre vissza a csapatba. Ezen döntése Mancininek teljesen jogos, éreztetni kell vele a bizalmat, főleg akkor, amikor ilyen passzban van. Savić (nem tudom, miért hozom fel mindig a montenegróit is, de még túl friss és arcpirító az emlék) sosem volt és nem is lesz ekkora játékos, Matijának jár a lehetőség, de biztosak lehetünk benne, hogy amikor szükség lesz Joleonra, akkor odateszi magát majd ő is.

Körülbelül húsz perc elteltével Mancio is rájött, nincs értelme szopatni csapatát ezzel a hülye rendszerrel, ezt a fétisét talán nem a világ egyik legjobb csapata ellen kéne erőltetni, sőt ezt a fétisét nyugodtan ráhagyhatná az olyanokra, akik értenek is hozzá, lásd még én a Championship Manager 01/02 frissített adatbázisában. Gyakorlatilag ezzel megadta az esélyt nekünk arra, hogy visszatérjünk a meccsbe, és bár ímmel-ámmal, de tényleg így történt. Emiatt jár a pluszpont is, nem minden edző hajlandó felhagyni a hülyeségeivel, legyen az bármennyire szánalmasan is szembeszökő, az olasz ráadásul sokadszor folyamodott már emilyen "beismeréshez". (Csak ne toszna el már annyi mindent alapból, mi?!)

Két ígéretes lövésig mi is eljutottunk Maicon és Agüero jóvoltából. Furcsa lehet a meccs után a brazil szélső megítélése, hülyébb nem is lehetett volna Benzema góljánál, mégis rajta múlt a legkevésbé, hogy ne osszon ki egy-két gólpasszt a meccsen. Aki valóságos lelki megsemmisülést tudott okozni szurkolóinak az első játékrészben, az a bosnyák supersub volt. Ha semmit sem csinált volna, az is sokkal jobb, minthogy ennyi kárt okozzon. Elfogadhatatlan ilyen téttel bíró meccsen, hogy a mellette fél méterre helyezkedő Kolarovot ne bírja úgy indítani, hogy az ne akadjon el a védő lábában - majdnem ebből a kontrából is gólt kanyarítottak az ellenfél kiváló támadói. A másodikra feljavult azért, a szokásos szerencsétlenkedés megvolt, de valamiért magánál tartotta többnyire a labdát, és végül elévülhetetlen érdemei voltak az egyenlítő gólban is, ahol végre egyszer ügyesen indította Kunt.

Yaya sem tetszett, visszafogotabb eddig idén, mint tavaly, nem tudom, mennyire játszik ebben szerepet a csapatban betöltött feladata. Ma nem nagyon volt módja támadni, a védekezéshez pedig sokszor túlzottan is flegma. Ja, igen, ha már elcseszett kezdő: mégis hogyan képzelte Mancini, hogy a két - védekezésben kissé suta - wingback középen olyan hármassal legyen megtámogatva, mint a Nasri - Yaya - Silva trió? Sehol egy Javi Garcia (aki nagy örömömre remekül szállt be a meccsbe, holott az első félidőben megint sokszor eszembejutott Nigel de Jong, ahogyan megemlítem őt az őszi meccs posztjában is), egy Milner, pedig ott aztán elkélt volna egy sokat robotoló, védekezni is akaró játékos. Nasri sajnos nem először volt súlytalan fontos meccsen úgy, hogy előtte egy sztenderd találkozón brillírozik. Ez egy lényegi probléma, amit Isconak meg kell oldani, mert ma totálisan fölösleges és haszontalan lételem volt a kezdőcsapatban.

Ellenben Silva fantasztikus volt, magasan a meccs embere. Rengeteg ügyes testcsel, rengeteg passz előre, mégis szinte mind pontos - a legvégén becsúszott egy hiba, amikor is centikkel maradt le Tévez arról, hogy győztes gólt szerezzen Silva finom löbböléséből. Agüero bénázása nyomán nem jött túl korán az egyenlítés, pedig ott is a kis Merlin megoldotta a dolgok nehezét, mondjuk Kun utána bebizonyította, hogy neki nincs az a ziccer, ami ne tudná alulmúlni az addig aktuális legszarabb befejezését.

Ami a játékvezetőt illeti, botrányos volt. Mindezek ellenére szerintem most kivételesen egy jogos tizenegyest kaptunk (a Villa elleni duplakamu kombó és a Dortmund elleni orcátlanul befújt tizi után), Arbeloa - bár teljesen vétlen módon - valóban elviszi Agüero lábát saját lábával, ennélfogva a sárgát sem lehet elvitatni, de mivel szerintem Álvaro barátunk első sárgás megmozdulása is kicsit túlzás volt, illett volna mérlegelni a bírónak. Tévedett azonban ide és oda is, a sárgákat éppen a józan ésszel szembemenően osztogatta - Yaya első faultja egyből sárga, Ramosnak ennél rosszabb megmozdulása volt a legelején, mégis megúszta, majd szegény egy totál balszerencsés kezezés után kapja meg és még sorolhatnánk.

Az ellenfél játékosai meglehetősen sok időt töltöttek a földön. Di María csak az átlagot hozta, és egyszer tényleg szépen odakaszált neki Zabaleta (utána már csak rutinból is földre huppant, ha közeledett honfitársa), Pepe és Arbeloa például az első félidőben a méltán közkedvelt "melyik citysnek van annyira büdös szája, hogy a puszta lehelletétől elesek, ha közel vagyok a saját kapumhoz" játékot játszották, viszont az is igaz, hogy olykor - Xabi Alonso közreműködésével - vágtuk a fát rendesen, még Silva sem röstellt belemenni Benzemába. Örömteli volt látni Tranny sírdogálását (Kompany még éppen beleférő kézmunkáját honorálta ilyen mód), viszont legalább annyira szimpatikus volt az, ahogyan azonnal orvost kért annál az esetnél, amikor by accident ráesett az őt lerántó Kompany lábára, úgyhogy respekt, Cristiano.

A sok ilyen ostoba eset miatt rengeteget állt a játék, nem volt semmi folyamatossága, és ez rettentő idegesítően tudott hatni. Nem csoda hát, hogy öt perc volt a hosszabbítás, José persze megtartotta az ilyenkor kötelező színjátszó jelenetét, de végül a megítélt hozzáadott idő 3/5-e úgyis azzal telt, hogy Casillas és Pepe azt játszották (figyelitek, milyen kis gyermeki áldott lélek ez a Képler fiú?), melyikük tud többször nekifutni egy szabadrúgásnak, ráadásul a meccs akkor lett lefújva, amikor Silva és két társa 4 védőre vezette a labdát.

A lényeg, hogy bár szó sem volt szemet gyönyörködtető játékról, és az egyenlítésünk is szerencsés körülmények közt jöhetett csak létre, nem mondhatjuk, hogy érdemtelenül lett 1-1 a vége, sőt. Bőven rászolgáltunk, és akármennyire is mondhatunk köszönetet annak, hogy a Madrid sem erőltette agyon magát a kezdeti rohamok után, azért csak A Real Madridot fogadtuk, és hoztunk ellenük egy pontot a BL-ben, ezt pedig nincs az a hülye, aki megjósolta volna úgy jó tíz éve (és abban az eredeti adatbázisban még az én híres háromvédős taktikám sem volt sehol), szóval igenis legyünk büszkék - mást sem olvasni a kinti szurkolóktól, akik ott voltak a meccsen, és bizony komoly irigység munkál bennem, mert az ilyesmi egy életre szól, és azok, akik ma ott szurkoltak a meccsen, álmodni sem mertek volna ilyet korábban. Lehet, hogy a jövőben megvívunk majd jópár ilyen összecsapást, de ez volt az első a világ legsikeresebbje ellen, így erre mindig lehet majd hivatkozni, amikor arra kerülne sor, hogy valamiféle dicsőséglistával kell felvágni. Megható volt továbbá hallani a Mancini iránti szimpátiákat a közönségtől, az időzítés is remek volt így Abramovics tegnapi agymenése után, remélhetőleg veszik a lapot Manszúrék, bár ezzel eddig sem voltak gondok.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Meg nem erősített hírek szerint jövőre a Barcelona, Bayern és az 1970-es brazil csapat ellen kerülünk egy csoportba a BL-ben.

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr815656525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

346312 2012.11.22. 11:48:29

Sziasztok! Én is egyet értek azzal, hogy ez ellen a Real ellen egy 1:1 nem szégyen sőt! Valami mégis hiányzik a csapatból! Néha úgy érzem, hogy gond van a motivációval. Az az érzésem sok játékos úgy van vele: "Úgyis megkapom a fizetésem.", "Kit érdekel?". Lehet, hogy ez kicsit erős, de néha ez az érzésem. Ha lenne befolyásom a klub vezetésére, én bizony nagyon komolyan elbeszélgetnék egy-két játékossal, a fizetést pedig nagyon komolyan a teljesítményhez kötném. Biztos vagyok benne, hogy valamilyen szinten így van, de nem eléggé. Ezen kívül mindenképpen szüksége lenne a csapatnak legalább két klasszis védőre. Lescott-ot nem tartom City szintű játékosnak,öreg is, és amennyit kifizettünk érte... Nastasic jó vétel volt. Fiatal, jó képességű. Megérdelmi a bizalmat. Javi Garcia és Rodwell is be fog tudni illeszkedni, igaz ők nem védők. Ha én dönthetnék a következő átigazolási időszakban, Hummels-ért nem sajnálnám a pénzt, valamint a Porto-ból Danilo-t hoznám el. Fiatal, gyors, jól védekezik, de a támadásokhoz is odaér. Ezenkívül kellene egy stabil hadrend, amit jól bekéne gyakoroltatni a játékosokkal, hogy még álmukból felébresztve is tudják a helyük. Nem jó ez az állandó változtatás. Az edzőhöz pedig, igenis ragaszkodni kell. Az állandó ezdőváltás nem jó semmire. Mancini jó edző. A játékosok szeretik(Aguero miután lecserélte, odaült mellé az Etihad lépcsőjére és elkezdték megbeszélni a meccs eseményeit). Az eredmények is jönni fognak. De a hozzáállassal szerintem bizony probléma van... Mi a véleményetek?

296258 2012.11.22. 12:20:58

A madridi gól után hibátlan, ahogy Maicon és Zabaleta mutogat egymásnak (Hart fuckolásáról nem is beszélve) A Real megnyerhette volna a meccset az elején, de elbaszták szépen, az üres kapus Nasztaszics mentés után gyönyörűséges volt látni, miképp kezd el hisztikézni a hatalmas C. érdekes volt élesben látni, tényleg mennyit színészkednek, parádé aminek még örülök, hogy Modric egy kalap szar volt. :D A BVB már csoportelső, ha odateszik magukat a srácok, meglesz az El

297074 2012.11.22. 13:02:34

[zeusz910](#984051): Én ellentétben Veled látom az akarást most már jóideje (sőt, szerintem ezzel semmi gond nincs), ha célzottan Nasrira gondoltál, akkor még meg is érteném a panaszokat. :) Ő tényleg kicsit olyan, mintha telibeszarná olykor az egészet, de szerintem sajnos alapból ilyen és benne van a játékában, hogy eltűnjön percekre...aztán egy random PL meccsen meg kiváló. Egyáltalán nem vagyok az a cserélgetős/igazolgatós kommentelő, de őt bármikor kicserélném egy Iscora, Hazardra, sajnos ez esélytelen... Nastában azt bírtam, hogy neki még a kezeit sem kellett semennyire sem ahhoz használni, hogy lefussa Ronaldot, Benzemát. :) Ez azért nem semmi...igazából ő és Kompany is csak addig volt szellős, amíg ezt a három bekket erőltettük.

340935 2012.11.22. 13:26:21

„Hihetetlen, hogy egy olyan bajnokokkal teli csapat, mint a City nem kvalifikálja magát a nyolcaddöntőbe. Csodálom a klub türelmét, amely kitart egy edző mellett a szerződése lejártáig” (José Mourinho) Azért srácok, tegyétek szívetekre a kezeteket, a spori szépen szétfújta a meccset. Itt kommentelte valaki, hogy a hatalmas C ... az az ember akkor futotta le Kompanyt amikor úgy gondolta, a belga 3-szor úgy faultolta, hogy keresnivalója nem lett volna utána a pályán, ahogyan Zabalétának sem. Leütközte Ronit az elején taktikából, minimum sárga, aztán meg kapott is egyet. Kompany még csak csak véleményes lett volna, de ugye Arbeloát is könnyen kivágta a bíró, szóval a belga is nyugodtan mehetett volna tusolni. Pablo meg tényleg, alap volt hogy neki nem volt helye végig a pályán. A cikk végén poén ez a fiktív jövő évi sorsolás .. Barca, Bayern, Brazília. Tök mindegy, az angol bajnoknak ilyen könnyen kiesni vérciki ... Nem kell azzal jönni, hogy a MU méginkább szar lett volna, mivel ez sosem derül ki. Szépen tovább kellett volna menni, jövőre meglehetett volna az a fegyvertény, hogy lehetőség szerint nem kaptok olyan kemény ellenfeleket mint most. Legalább az EL-ben sem kell indulnotok, azért az megkönnyebbülés, nem de?

296258 2012.11.22. 14:00:11

[ManUtdpower88](#984158) vérciki, nem vérciki ez van. ebben a csoportban bármi, tényleg bármi előfordulhatott, sajna mi szoptuk a legnagyobbat. Az El meg még nincs lefutva, bár a fasz se tudja kéne, vagy sem

340935 2012.11.22. 14:07:15

[mgyuri](#984192): Hidd el, hogy nem éri meg ott játszani :) Bár tavaly volt benne részetek nektek is. Az EL nem érdekel ilyen kaliberű játékosokat. Attól ezerszer értékesebb a bajnoki cím, az FA kupa ... és a BL a csúcs.

339855 2012.11.22. 16:14:42

[ManUtdpower88](#984158): azért nem lennék 100%-ig biztos, hogy az MU ebből a csoportból továbbment volna, ami vérciki lehet az max az Ajax elleni teljesítmény. Egyébként a Madrid saját magának köszönheti, hogy nem nyert. Az első félidőben le kellett volna rendeznie a meccset, de nem, inkább kihagyták a helyzeteket, majd kicsit kiengedtek így a City - főként a négy védőre való visszaállásnak köszönhetően - valamit már mutatott abból amit tud. A bíráskodás pedig a spanyol bajnokikon megszokott színvonalhoz közelített. Azt viszont nem értem, hogy Mancini a végén miért hozta be Milnert Agüero helyére?!

340935 2012.11.22. 18:26:08

[MLM_poharam](#984391): De én hol írtam olyat hogy a MU továbbment volna ebből a csoportból? Meg hogy 100%?? Hm ... pont azt írtam hogy ezen felesleges gondolkozni, hogy mi lett volna ha ... maradjunk annyiban hogy többre számítottam tőletek. Vagy az avatar alapján jól látom, hogy egy MU és egy Real drukker beszélget a City blogon? :D Amúgy a Madridnak sem adok nagy jövőt így a BL-ben ... szerintem belső problémák vannak. Függetlenül attól, hogy mit rebeg a sajtó Cé-ről, lerí róla, hogy nincs rendben a srác ... egyszerűen nem tud most túllépni önmagán. Özil május óta csak halvány hasonmása önmagának, Casillas most kezdett el ismét jól védeni ... én nem lennék biztos, hogy ez a csapat olyan sokra hivatott.

296258 2012.11.22. 18:30:14

[MLM_poharam](#984391) miért Jamest? váltani akart, a kispadon meg csak Sinclair ült, mint támadó szellemű játékos, benne pedig nemigen bízik még Agüerót hozta le, mert remélte Milner beadására érkezhet Džeko. a második félidőben, úgy fél órát egyszerre volt pályán Agüero-Tévez-Džeko-Silva-Nasri Maiconnal és Yayával súlyosbítva, összejöhetett volna, de nem akart

336477 2012.11.22. 19:00:19

[ManUtdpower88](#984158): Kit érdekel mou véleménye? :) Ciki bizony, de tavaszra a kutya sem fog emlékezni rá (kivéve persze az ellendrukkereket, de rájuk meg magasról teszünk úgyis), tavaly is túléltük, idén is tudunk majd aludni ettől függetlenül. Ekkora pénzügyi potenciállal és (majd a leendő) utánpótlás infrastruktúrával nem kell 9 szezont várnunk egy kirobbanó sikerre...

339855 2012.11.22. 19:08:28

[ManUtdpower88](#984560): okés, csak azt akartam azzal mondani, hogy a Madrid ellen és ezellen a BVB ellen mindegyik topcsapat megizzadt volna a továbbjutásért (az persze más kérdés, hogy a keret meg minden alapján nagyobb ellenállást kellett volna tanúsítania Silvaéknak, vagy ha úgy tetszik játékban többet kellett volna mutatni), szóval az, hogy a City nem ment tovább utólag papírforma. Persze mindenki azt várta, hogy továbbjutnak, de mint láttuk a Dortmund nem véletlen szopatta össze-vissza a Bayernt az elmúlt két évben odahaza. Mondjuk ettől függetlenül az Ajaxot oda-vissza vernie kellett volna Roberto fiainak, bár az egyik meccsüket elfújta a varjú elvileg. Ami a Madridot illeti, azt sejtjük mi realosok, hogy Mou tavasszal akar robbantani (tavaly is mire mentünk, hogy gáláztunk ősszel aztán az első komoly ellenfél ellen kizúgtunk a BL-ből az elődöntőben), most az a lényeg, hogy túléljük az őszt, gyűjtögetsük a pontokat mindenhol. Másrészt rég nem látott sérüléshullám (volt), pl. ennek is köszönhetjük, hogy csak 1 pontot szereztünk a BVB ellen. Tény, hogy ezek miatt nem tűnhet annyira erősnek most a Madrid, de nagy a potenciál benne és mint tudjuk tavasszal kell maxon pörögni, mert akkor dőlnek el a lényeges dolgok. CR rendben van, eddig 19/19, most azért volt görcsös, mert Messi elhúzott pár góllal és ilyenkor addig nem nyugszik míg utol nem éri. :D [mgyuri](#984568): ja így érthető, de amúgy Balo sérült vagy megint összeveszett Mancinivel? :D

340935 2012.11.22. 19:16:21

[Kid21](#984644): Hát, mondjuk a világ egyik legjobb menedzserének a véleménye csak ér valamit :) A tiétek ugye meg sem közelíti őt. De ez nem lehet vita tárgya. Pénzügyi potenciál ... egyszer Manszur sejk úgy dönt, hogy kiszáll a csapatból, olyan hirtelen fog összeroppanni az egész, mint egy kártyavár. :) Mindenre nem lehet ez a válasz: pénzügyi potenciál .. lol. 9 szezon? Hm ... csak jelzem, hogy a MU akkor is ott volt többnyire a tűz közelében, csak nehéz a csúcsra felérni, de ezt te még biztos nem értheted. Majd egyszer talán .. Mondjuk az a futball szégyene lesz, ha 2 év múlva ti vívjátok a BL döntőt a PSG-vel :D Akkor meghal a foci és valami új lesz helyette. Egy hozzá nem értő arab milliárdos fog élő futball-managert játszani egy másik olajsejkkel. Egyébként ezt még eljátszátok 1-2 alkalommal, s ide a rozsdásat, hogy megpattannak a nagy sztárok. Sőt ... És lehet, hogy te elfelejted tavaszra a BL-t, de egy Yaya Touré, Dzeko, Aguero nem fogja ... ők tudják mi az, nem véletlenül akar mindenki ott futballozni. Csak azt sajnálom, hogy most már nincs más dolgotok, mint a PL-el foglalkozni .. ez eléggé megkönnyíti a helyzeteteket.

336477 2012.11.22. 19:42:06

[ManUtdpower88](#984674): Hát szerintem itt a többség pont lexarja, hogy mi mou véleménye. A jelenkori labdarúgás egyik legjobbja, ez viszont vitathatatlan. "egyszer Manszur sejk úgy dönt, hogy kiszáll a csapatból, olyan hirtelen fog összeroppanni az egész, mint egy kártyavár. :)" Fordított helyzetben én is ezzel nyugtatnám magamat hidd el. :P A 9 szezont a dinamo miatt említettem példaként, úgyhogy az a bizonyos "foci szégyene" már részben bekövetkezett idén májusban. A hozzá nem értő arab milliárdost pedig Manszúrra értetted? :D

296258 2012.11.22. 19:49:36

[ManUtdpower88](#984674) Mourinho nyilatkozatai? nem már, a többségében arról szól, hogy odabasszon egyet az ellenfélnek, szurkolóknak, csapatnak, vezetőségnek, ez is ilyen. hagyjuk már ezt a faszságot. mit tudsz te a City hátteréről? gondolom semmit, mint a magyar közvélemény és sportújságírók zöme Manszúr nem Abramovics, egy meccsen volt jelen, nem hobbiból vette meg mint az orosz. nem az öve a klub, hanem egy üzleti vállalkozás, ami akkor akkor is megy tovább ha elüti a villamos. Manszúr szarik a focira, ha a gyephoki lenne a legmenőbb európai sportág, akkor olyan csapatot vettek volna. az üzleti terv első része huszonöt évre szól, amiben vagy hűsz évig szó nincs közvetlen haszonról, csak a közvetetett ill. kapcsolati tőkéről amit ez a befektetés hoz. meghal a foci? na ne viccelődjük, az új világ egyik legnagyobb nyertese a mu, akkor volt jó a csapat, amikor indult a pl, a bl, eu-s, bosman szabályok életbe léptek, dőlni kezdett a pénz, akkor a Leeds és a Forest szórták a hasonló bullshit halmokat a rags fanokra

297074 2012.11.22. 19:54:56

[MLM_poharam](#984663): Szerintem nem sérült, hanem csak simán nem játszatja, megorrolt rá, szar forma, nem tudom. Normálisan ott volt az edzésen, és a többiekkel edzett - tudtommal legalábbis. De a hivatalos indok hátfájdalmak, mindenki döntse el, mi az igazság. Én sem értem, miért pont ezt a cserét veszi elő mindenki, miért ne kéne egy 10 emberrel játszó ellenfél ellen bevetni egy friss erőt, főleg Milner, aki egy ironman (nem is szállt be rosszul arra a pár percre). Agüero meg úgy jött le, hogy pályán volt két másik csatár... A cserékkel egyébként sem volt gond, bár Tévez szarul játszott, Garcia játéka után megváltoztak azért a dolgok, ezt a zonal marking is kiemeli...

340935 2012.11.22. 20:47:22

[mgyuri](#984744): milyen befektetés az ami 25 év után kezd el megtérülni? és akkor még nem mentünk bele a haszonba sem ... szerintem a háttérről ti sem tudtok túl sokat. Ezt abszolút nem bántásból mondom. José nem mindig pöcs, de ha már itt tartunk, valahogy én nem is tudnám elképzelni Fergie helyén. Én nem szeretem mikor a médiában is háború megy. Az a pályára való. Viszont nagy edző, akit tegnap mégis szidtak a Realos cimbik, lévén mit képzel amikor védekezésre rendezkedik be a kiállítás után ... mondjuk tényleg nem értettem egy két húzását, hiszen 0-1-nél még behozhatta volna Güzilt, de nem tette meg. Amúgy azt elmondjátok nekem, hogy Robertonak is mi célja volt ezzel a kezdővel? Dzeko amolyan Supersub idén, ahogy nálunk Csicsó is, és az erősségekre kell építeni. A bosnyák bőven okozhatott volna meglepit ha a 65. perc környékén dobják be. Én így csináltam volna, ahogy a MU-nál a bukott norwich-i meccsen. Persze nem tudok annyit a fociról mint ezek az edzők, de lehet néha az egyszerűség is járható út. Előre is köszi a választ! [Kid21](#984732): igen rá, de olyan értelemben hogy a focihoz nem ért. viszont az is nagyon veszélyes, hogy Abra azt hiszi ért hozzá, erre nézd meg mit csinál ... Komolyan, ennyire elbutít a sok lóvé? Nekem ennyi pénzem lenne, szépen visszavonulnék, meg maximum nem 200 ft-tal tenném meg a tippmixet :D Abra türelmetlen, s folyton maga alatt vágja a fát, gondolom érted mire célzok. Nem hagy időt ... Mondjuk ez a kritika nálatok tényleg nem érvényes. Ezt aláírom. Egyébként jó veletek dumálni. De komolyan! :) Nem bírjuk egymás csapatait, de attól még beszélgetni lehet. Ezt nehezményeztem múltkor a Chelsea-nél is. Ott is sokszor tök kultúráltam el tudok kockulni, de az ominózus meccs után valahogy elment a kedvem odamerészkedni. Pedig mindig érdekel az ellen is, mert az angol foci nagy szerelem. Az olasz bajnokságról viszonylag keveset tudnának velem beszélgetni :D

296258 2012.11.22. 21:10:35

[ManUtdpower88](#984874) üzleti, de nem elsősorban futball, húsz év után lesz a klub önjáró a tervek szerint, de a második tíz évben nem kell már túl sokat áldozni rá, az idei év is mutatja, azért próbálnak eleget tenni az ffp-nek, még intést sem kaptak. a fő cél? lenyomni az arab világot az angolok torkán. a manchesteri repülőtértől kezdve a hatalmas ingatlanfelvásárlásokig, gyárakat üzemeket vettek át szép lassan az Abu-dhabi csoport tagjai, a londoni Shard toronyban is benne van Manszúr egyik cége, észrevétlenül bekerültek a hétköznapokba, szabadidőparkot építenek, felvirágoztatják Manchester lerohadt részeit, munkát adnak, jótékonykodnak, itt nagyon komoly célok vannak, amik túlmutatnak a focin, mik a valós céljaik, tényleg nem tudom, de ezek a csávók nagyon nagyban tolják Džeko, igazából a Bl-ben eddig ötből hárszomszor kezdett, Pl-ben ez az arány fordított, tény, hogy csereként jobban megy neki, érthetetlen miért

297074 2012.11.22. 21:14:30

[mgyuri](#984921): Hát jah, önmagában azzal, hogy az Etihad van orrba-szájba nyomva mindenhol, ahol csak a City képernyőre/újságba kerül, nekik már az kurva jó, az ilyennek a hozományát pedig nem lehet és nincs is értelme pénzben kimutatni, mindenesetre úgy propagálják magukat mindenféle platformon, hogy az a pár milliárd olajpénz igazán nem zavarja most őket...

336477 2012.11.22. 22:19:33

[ManUtdpower88](#984874): Üzleti alapon minden bizonnyal ért hozzá, de a legfontosabb kulcs igazából Mubarak, akit általában mindig lemanszúroznak ha a lelátón látják, és aki nem egyszer lenyilatkozta már, hogy hosszú távban gondolkodnak, ahogy Gyuri is említette. Abramovics érdekes figura annyi szent (9 év alatt 8 különböző menedzser azért kemény...), abszolút más szemlélet szerint irányítja a Chelsea-t, mint az arabok a City-t. Egy Abra típusú tulaj tavasszal az Arsenal-zakó után simán kirúgta volna Mancinit, Manszúr ehelyett később egy arab tévének azt nyilatkozta, hogy semmi oka a változtatásra, elégedett a csapattal. Aztán meg mi történt a szezon végén ugye...

339855 2012.11.22. 23:08:55

A City jól csinálja, hogy türelmes, bár nem biztos, hogy a megfelelő edző iránt türelmesek. Ha jövőre is bukó lesz a BL-ben (ami nálam azt jelenti, hogy nem érnek el egy negyeddöntőt úgy, hogy közben megvernek egy topcsapatot), akkor szvsz el kell Robertotól köszönni, mert nem lehet kérdés, hogy a következő cél a BL cím megnyerése kell, hogy legyen. Abramovics viszont teljesen elszállt, neki le kéne nyugodnia mint tette azt a Madridnál Perez Zsozé érkezésénél. Főleg annak fényében, hogy megnyerték azt a fránya BL-t, így gondolta az ember, hogy most akkor lehet majd szépen, nyugodtan építkezni, aztán a nagy lóf*szt. Szóval Di Matteot sajnálom, mert ezt az évet simán végigtolhatta volna és ha netán minden fronton besül, plusz nem látszódik semmiféle koncepció a játékra nézve, akkor Abra elküldte volna a nyáron és egyben bepróbálkozhatott volna Guardiolanál is.

346312 2012.11.23. 13:52:27

Isco nem lenne rossz vétel. Nem is keresztülvihetetlen. Hazard kizárt.:D A támadóharmaddal nincs gond. Nasri a Villa ellen jól játszott. Most nem ment neki. A védelem nem elég jó. Zabaleta, Lescott, Kolo Toure, Maicon(már rég túlvan pályája csúcsán)... Nem is értem. Egy olyan csapat, aminek a pénztárcája szinte kifogyhatatlan ilyen játékosokba helyezi a bizalmat? Nem leszólni akarom őket, nálam sokkal jobbak és valahogy csak eljutottak idáig. Nem rossz játékosok, de nem angol bajnok szintűek. :D Sok sikert kívánok nekik mondjuk a Werder Bremen-ben vagy a Hamburgban, de nem a City-ben. Nem is értem ezt. Elől világklasszisok, hátul meg középszerű játéksok, persze leszámítva Kompanyt,Richardsot és Clichy-t. Nastasic is jó lehet. És nem azt mondom, hogy ész nélkül kell költekezni, mint az első években(akkor is kb csak támadókat vettünk), de simán lehetne jó igazolásokkal erősíteni a hátsó alakzatot és nem 30 éves vagy idősebb védőket venni. Néhány példa: Subotic, Hummels, Danilo, Chiellini, Criscito. Csak néhány példa. Biztos van, aki ezek közül mozdíthatatlan, de nem hiszem el, hogy ezekkel az öregecske középszerű, karrierük csúcsán túl lévő játékosokkal kell feltölteni a védelmet. A motivácóval kapcsolatban pedig: az Ajax elleni játék mindent elmond. Mind a két meccs...

336477 2012.11.23. 15:53:35

[zeusz910](#986046): Ez a védelem kapta tavaly a legkevesebb gólt az egész Pl-ben, idén pedig eggyel kevesebbet kaptunk eddig, mint tavaly ilyenkor. Egyedül a Bl-ben van bénázás valami miatt. Az pedig, hogy Zab, JLo és Maicon nem angol bajnok szintűek, remélem csak viccnek szántad. ;) Kolóval viszont egyetértek.

344242 2012.11.24. 01:07:25

megmondom őszintén és ahogy nézem a bluemoon-on is így látják hogy Bénat és Isco-t meg kéne venni a télen, és én is remélem mert két nagyon jó teknikás játékosról van szó.

296258 2012.11.24. 01:13:47

[herceges](#986628) a bénát? de hát a béna alszik!

344242 2012.11.24. 11:27:28

ha esetleg nem tudnád hogy ki ő akkor itt van : http://www.transfermarkt.de/de/beat-etxebarria/profil/spieler_40888.html

297074 2012.11.24. 22:08:13

Megnézve a Málaga - Valenciát én még mindig csak annyit tudok mondani, hogy VEGYÜK MÁR MEG ISCOT, BASSZA MEG! Zseni a srác, Silvával ketten tönkrebasznák az egész ligát, én nem fogom túlélni, ha más topcsapatba kerül...remélem, amikor volt Mancini az Atleti Málaga meccsen, nem a kétmilliárdba kerülő Falcaora volt kíváncsi...

336477 2012.11.24. 22:24:54

[DefinitelyMaybe](#987693): jájj már te is kezded :P

296258 2012.11.24. 22:29:19

[herceges](#986915) tudom ki ő, de a jelek szerint csak nekem ugrott be a pulp fiction :)

297074 2012.11.24. 22:39:21

[Kid21](#987729): Ráadásul az itt éppen említgetett Beňat (a béna) épp gólt lőtt a szemlátomást nálunk jobban felkészült Betis színeiben a Madridnak. :D Ezt is láttam, szép volt, és azóta is kiosztott egy nagy zsugát, de őt azért még nem kezdem bekövetelni a csapatba. :D Másokat sem szoktam, de Iscoval itt évekig nem kéne azon gondolkodni, milyen támadókat hozzunk, és amíg nem hosszabbított, kb. 19m euro a kivásárlási ára...

336477 2012.11.24. 23:23:27

sencsenko rags mezben feszít, pff... :D

296258 2012.11.24. 23:24:52

[Kid21](#987839) extra nagy pofon jár ezért, remélem tudja :D

296258 2012.11.25. 00:03:59

sajna öreg már ehhez ....

336477 2012.11.25. 00:04:06

óó bazmeg... pedig pontozással meg lett volna

336477 2012.11.25. 00:16:11

[mgyuri](#987927): így nem vonulhat vissza, zokog a kamerába.. nemáá

296258 2012.11.25. 00:22:24

[Kid21](#987951) van még innen tovább?

336477 2012.11.25. 00:29:45

[mgyuri](#987964): hát egy khan vagy egy pacquiao ellen totál esélytelen lenne, de valami idiótát szerezhetnének neki, akit egy búcsúmeccs keretében szanaszét csaphat :D

297074 2012.11.25. 00:40:55

Én telibeszarom a boxot és ezt se néztem, mert nem érdekelt a meccs, de Ricky mentális állapotairól van fogalmam és ez a bőgés azért nyugtalanít, csaknem csinál semmi hülyeséget és lesznek majd most mellette elegen...

296258 2012.11.25. 00:49:48

két klasszik :D http://youtu.be/L1WnEWb8o1M http://youtu.be/P_smwkuVb5A

344242 2012.11.25. 03:05:00

[DefinitelyMaybe](#987750): én is így vagyok vele hogy isco-t nekünk kell megvennünk mert zseni a srác silvával ketten nagyon sokra lennének képesek ,nameg ott van még benat is aki szintén nem lehet több 15 millánál szerintem .

336477 2012.11.25. 11:15:00

[DefinitelyMaybe](#987995): twitter - "And that is what I got. I needed to find out. I am heartbroken but like I said before the fight, win lose or draw I can retire a happy man."

346312 2012.11.25. 17:22:16

Abszolút nem viccnek szántam. Mint mondtam nem rossz játékosok, és az igaz, hogy a legkevesebb gólt kaptuk a ligában, de azért ebben nagyon nagy szerepe volt a középpályának(Toure,De Jong), valamint Kompanynak, aki az év játékosa lett angliában. A védelmet mindenképp erősíteni kell. Balotellivel mivan?
süti beállítások módosítása