Elmélkedés - a hogyan továbbról is

2012. december 13. 08:30 - Definitely Maybe

Ez a poszt nem rendeltetett úgy igazán semmire, maximum olvasásra.

120502090634-sport-best-paid-man-city-horizontal-gallery.jpg

Az elmúlt hétvégét és az azzal kapcsolatos kérdéseket összegzi, taglalja. Tovább után lapozhatsz (vagy fordítva?).

A legutóbbi hétvégén egy majd' kétéves sorozat végéhez érkeztünk el, amikor is 2010 decembere után újfent képesek voltunk kikapni az Etihadban Premier League meccsen. Emlékszem még arra az Everton találkozóra is, aznap - azért is, mert valamivel több meccsünk volt lejátszva ellenfeleinknél - átvettük volna a PL-ben a vezetést, amire nem minden nap volt példa akkoriban (bár Svennek ez is összejött), és naná, hogy befürödtünk, hát persze, hiszen az ellenfél Moyes volt és az Everton.

Most amolyan előfutára volt ennek a meccsnek szintúgy odahaza a Toffees, csak természetes, hogy megint nem nyertünk (tavaly mi lelt bennünket?). Valahol talán sorsszerű, hogy a United vetett véget ennek a nagyszerű sorozatnak ,bár jobb, mintha a Sunderland tette volna tavaly, no meg a szurkolók sem kívánhatnak ennél romantikusabbat, hogy akkor most igenis mutassuk meg, van bennünk kurázsi, felállunk innen, avagy we will bounce back, ahogyan Rio tweetelte állandóan, amikor szopóágra kerültek tavaly.

Sajnos ezzel a dumával most Yaya is előállt épp, pedig jobb szeretem az ilyen elszántságot a tettek mezején látni, nem mintha ezzel bármi gond lett volna legutóbb (jól is néznénk ki), de már most egy igencsak nehéz trip vár ránk a Newcastle ellen, úgyhogy csak bizakodom, a jó öreg elefánt tudja, miket beszél.

Tavaly tavasszal kellett iparkodnunk, most viszont januárra is csúnyán nézhetünk ki, ha nem basszuk magunkat oda rendesen. 3 idegenbeli meccsünk van még a hónapban (Newcastle, Sunderland, Norwich) - tavaly csak a Black Cats ellen botlottunk innen, akkor is egy lesgóllal, de idén nem fogunk. Előbbi kettő közé ékelődik egy több mint kötelező meccs a Reading ellenében odahaza. United ezalatt három olyan meccset játszik otthon, mint Sunderland, Newcastle, WBA - reális esélyük botlani talán csak Walesben lesz a Swansea ellen, úgyhogy ügyelni, nehogy annál a bűvös nyolc pontnál is messzebb találjuk magunkat, mert akkor Mancini még komolyan kijelentheti, hogy vége a bajnokságnak.

Pusztán a csapatok formája és játéka alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy a hátrányunk simán ledolgozható, egy van Persie-nyivel erősebb idén ez a MU a tavalyinál, belőlünk pedig hiányzik az a rugalmasság, dinamika, ami oly sokszor megvolt tavaly - főleg a szezon elején -, de ugyanúgy képesek vagyunk dominálni a meccseken, és menni, menni, menni. Az idegenbeli játékunk nekem végtére is pozitív meglepetés, mert sokkal jobban játszottunk például a Fulham vagy WBA ellen, mint tavaly. Vicces mód otthon már most 7 pontot veszítettünk, tavaly mindössze 2-őt, és akkor most érkezünk csak féltávhoz. Stresszmentes meccs idén már nincs sok, ezt elmondhatja magáról a szomszéd is.

 

A meccs egyik legszarabb bírói ítélete - nemcsak, hogy kecsegtető lehetőséget akadályozott meg a bíró, azzal, hogy Rooney szabálytalansága után fújt, Rafael veszélyes belépője sem létezett sosem, a látszat csal

Kilyukadni megint képes vagyok ugyanott, ahol szoktam a kommenteknél, mióta lezajlott a meccs - legfeltűnőbb hátrányunk a listavezetővel szemben a rossz helyzetkihasználás, illetve egyáltalán, csatáraink gyatra döntéshozatala, sőt olykor technikai hibája, ami aztán a legfrusztrálóbb. A védelmünk jól működik, főleg a védők szintjén, mert Yaya idén kicsit lazábbra veszi a figurát, Javi Garcia pedig analfabétára, Rodwell meg sérültre. De ez nem olyan gáz, és igaza van Mancininak, ide formában lévő csatárok kellenének. Silvára sem foghatunk már semmit, ő nemcsak testben tért vissza mostanra.

És nem értek egyet azokkal sem, akik Bobbyt okolják emiatt, mert hogyan is lendüljön bárki formába, ha hol játszik, hol nem. Tavaly ezzel nem volt gond, Tévez konkrétan féléves szabadságot vett ki, mégis volt pár pazar meccse visszatérése után. Džeko meg eleve akkor van formában, amikor egy meccsen keveset játszik, ráadásul mostanság rendre besül, és volt elég lehetősége az utóbbi időben, úgyhogy őt javaslom havonta mondjuk kétszer becserélni, és akkor garantáltan jobb mutatói lennének, mintha mindig játszana. Agüerot meg ahogy lecserélték a szezon nyitómeccsénél komolynak tűnő sérülése miatt...azóta mintha teljesen megkopott volna. Az ösztön ott van mindig, így becsurran néha egy gól, de sosem volt az a cselgép, és szemmel láthatóan vesztett a dinamikájából - remélem, kurva gyorsan megoldást találnak erre a csapatnál dolgozók, mert ez nem a negyvenötmilliós Agüero, akit mindenki úgy bálványozott tavaly. Balotelli is a keret tagja.

Mindegyik csatár (Guidetitt ezúttal nem emberszámba véve, de éppen, hogy elkezdett edzeni amúgy is) játszik pontosan annyit, hogy ne kerüljön ki a kerékvágásból, gyakorlatilag átlag heti egy meccs jutott mindegyikre az utóbbi időben - ennél Kabát Petike sem játszik többet cirka negyvenévesen, mégis olyan fosul jól játszik, mint valaha. Torghelle Sanyi is a kutatómunka alanya volt, ő is abszolút alátámasztja a teóriát - éppen annyira marad adós a jó teljesítménnyel azóta, hogy a Vidinél csere, mint mikor még régen sokat erőszakoskodott a pályán.

Végezetül: nagyon bánt Jimmy Milner kiesése a derbiről, a tavalyi 1-6, ha tudna beszélni, a megmondója annak, mennyit számíthat az ő szerepköre egy ilyen meccsen. Nem elég, hogy az ellenfél labdabirtoklása közben jóval számottevőbb a jelenléte a pályán Nasriénál, sokszor még támadásban is hozza azt a pluszt, amit az amúgy sokkal technikásabb francia képtelen. Az Etihadban is ott volt egy NDJ a kezdőben, és tudtunk viszonylag rendesen támadni, most egy kicsit túllőttünk ezzel a Nasri-Silva duettel, de látni kell, hogy voltaképpen nem volt értelmes alternatíva, ráadásul egy-két ilyen gyilkos kontra mindig benne van, megcsinálta az Aston Villa is, akkor meg fogja a United is - az első gólt megelőző akció meg, fájdalom, szerintem tipikusan az a kategória, amikor akármit csinálsz, elkerülhetetlen a baljós kimenetel, tökéletes volt a labdafelhozatal.

A franciát most többen kinézték maguknak, nem elég, hogy csapattársa van Persie lövését lehellet finoman helyezte Hart kapujába, azelőtt is az maradt meg az ember fejében róla meccsnézés közben, hogy pöröl a bíróval, kényeskedik, egyszóval mindent csinál, amit mondjuk Milner nem, viszont az angol általában hajlandó focizni, legyen akármennyire is limitált ebben a tevékenységben. Nasri kevésbé az, de a kelleténél is jobban kompenzálja ezt primadonnáskodásával. Tévez még többszörösebben ludas abban a gólban, Clichy bohóckodása után hót feleslegesen akasztotta meg a kis brazilt, majd önkényéből fakadóan tüntetően elballagott a sorfalból, mikor hirtelen arra lett kedve. Ezután volt egy még csúnyább jelenete, viszont egészen a bekapott gólig nem sok panasz lehetett rá, nagyon agilis volt az elejétől, ahogy megjött, és kicsit haragudnék most Mancinire, ha nem a két argie kezdene a hétvégén a soknevű stadionban.

 

Barry motyogása az FA szemében szitkozódás volt, így vizsgálgatja most az esetet, hátha megbüntetheti a delikvenst

Végezetül egy örömteli hír: az FA Youth Cup keretein belül szétaláztuk 3-1-re a Sunderland csapatát, egy egyébként kimondottan erős kezdővel (a Youth Cup kb. a 18 évesek tornája amúgy, viszont ezek a gyerekek elég edzettek "szeniorabb" megmérettetésekből is, pl. U21-es bajnokság) felállva. Rekik, Cole, Pozo vagy Lopes is játszottak, utóbbi kettő be is talált, az első gólunkat pedig a koszovói osztrák fiú, Bytygi jegyezte. Rövid videó alighanem lesz majd a hivataloson a meccsről valamikor a közeljövőben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr785656540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ManUnited 2012.12.13. 11:49:16

Egész korrekt poszt. Nem az ellenfél szapulása megy, hanem a saját hibák keresése. Kellemesen csalódtam. Grat!

296258 2012.12.13. 13:02:47

fő gond szerintem többrétű, 1. az alapozás hiánya a fél keretnél. tavaly miután együtt készültek egész nyáron, átgyalogoltak mindenkin. idén az Eb miatt (a csak anyagi hasznot hozó ázsiai kiruccanásról nem is beszélve)ez elmaradt. 2. a sérülések, az előző szezonban ez is elkerülte a csapatot, idén nem, bár ez lehet, hogy összefüggésben van az alapozással, illetve hiányával (lásd 1.) 3. az igazolások. ez is egy érdekes dolog, későn is jöttek az igazolások, ill. akik jöttek azok sincsenek igazán szuper formában. évek óta először fordul elő, hogy az igazoltak nem erősítést jelentenek. Nasztaszics, ő a legjobb, de nem jobb mint egy tavalyi Lescott. Maiconnal is hasonló a szitu, de egy jó Zabaleta és Richards mellett nem hiányozna. Rodwell és García, ketten sem tesznek ki egy de Jongot, Sinclair pedig kanyarban sincs AJ-hez képest. 4. Mancini, könnyű szidni, de igazán csak akkor hibázott nagyot, amikor a 3-5-2-őt erőltette, korai volt, és bizony a csapatnak sem ízlik.

lilaleo 2012.12.13. 14:01:56

Ebben a veresegben a Mancini fele "nincs" taktika is jelentosen szerepet jatszott es meg meccs utan azt kell tole hallgatni, hogy gyengek a csatarok mikor joval erosebb jatekoskerettel rendelkezunk, mint a united.

Nunki01 2012.12.13. 16:46:09

A szar bírói döntésekről csak annyit hogy 0-2-nél ha a bíró megadja a 3. szabályos gólunkat akkor vége a meccsnek, és nincs szépítő gól ami ebből a meg nem adott gólnak az ellentámadásából született. Ennyi! Go MU!!!

297074 2012.12.13. 17:16:41

[Nunki01](#1010865): Ezt még nem is tudtuk! Egyébként lehagytam, hogy ha más nem, legalább a Youth Cupban előrébb végzünk már idén a ragsnél. :D [mgyuri](#1010623): Maicon leigazolása utólag kapott értelmet, persze ez inkább csak mák, mert ki tudja, akkor hol lennénk, ha egyszerre esett volna ki Micah és Zab is, a brazil meg nem lett volna itt...így is voltak már improvizációk az utóbbi időben, ráadásul a Spurs és a Wigan ellen rendben volt a játéka nagyon. A többivel egyetértek...ráadásul vicces, hogy a fél csapatnak hamstring sérülése van - ha véletlenül nem, akkor groin.

MU19 2012.12.13. 17:43:45

a szopóágas kifejezést viccesnek találom és mind2 oldalon voltak vitatott szituációk... ha Young gólját nem veszik el jogtalanul akkor meccsben sem letettek volna és elvélekedhetnénk arról is hogy Tevez merre gurult el a gyógyszere...

296258 2012.12.13. 19:34:32

[MU19](#1010917) vagy becsapódik egy meteorit, és megdöglik mindenki, de sajna minden eshetőséget mi sem vehetünk számba
süti beállítások módosítása