Let's All Do The Poznan!

2012. december 21. 15:00 - mgyuri

img_20210922_154841.jpgEz a hét még lazábban kezdődött, mint amilyen a következő kettő lesz. Az év végi, illetve évkezdő hajtás előtt még többet láttuk öltönyben a játékosokat, mint sportszerelésben.

Gálaest, jótékonysági parti, túl az évzáró rendezvényeken, és még egy rég nem látott ünneplési rítus is előkerült, na meg megültünk egy évfordulót is.

Két éve mikor a Lech Poznan és szurkolói Manchesterbe érkeztek, volt nagy csodálkozás. Az Etihad közönsége nem számít egy halvérű brigádnak, a stewardok sem teremnek ott, ha egy kicsit felállsz a helyedről, de a mostani hangulat köszönőviszonyban sincs a harminc évvel ezelőttivel, vagy olyannal ami a kontinens jó néhány stadionjában uralkodik.

Szóval ebbe, a kicsit unalmas közegbe robbantak be a lengyel ultrák, és szó szerint lenyűgözték a manchesterieket, akik le is nyúlták az egyik ünneplési formát, azt mikor a derék polákok összekapaszkodva, háttal a pályának ugrálnak. Ennek a neve lett szimplán csak annyi: Poznan.

A Wembleyben lett aztán igencsak híres (hírhedt), a kupaelődöntőben, majd a döntőben.

A Lech akkori edzője, José Mari Bakero, a City által forgalmazott pólóban:

img_20210922_154821.jpg

A tavalyi szezon is a Poznan jegyében telt, de idén ("hála" a tükörsima meccsek elmaradásának) elmadarazott ez a rituálé, ezért is volt vicces látni egy meglepő helyen, a BBC stúdiójában:

A karácsony előtti hét, a jótékonykodásról is szól, a klub, a játékosok, és a szurkolók is hatalmas mennyiségű ajándékokat gyűjtöttek össze a rászorulóknak, akik közül néhány az Ethiadba is ellátogathatot, ahol életre szóló élményben lett részük.

A játékosoknak is volt lehetősége a lazulásra, a James Milner nevével fémjelzett alapítvány jótékonysági estjén.

Ahol leginkább Joe Hart volt elemében.

A héten az is kiderült, hogy a mi a City szurkolónak az ideális karácsonyi ajándék. Az Etihad körüli sétányon kis kerek fémlapokkal kirakják a Blue Moon szövegét, és ezekre a kis lapokra ráírhatja bárki a saját nevét (megfelelő díjazás fejében, persze).

Yayának is jár a taps. Az idősebbik Touré újfent Afrika legjobb futballistája lett! Gratula!

Az ünneplések mellett volt egy jubileum is. Roberto Mancini 2009. december 19-én vette át a csapat irányítását.

Eleinte sokan kritizálták (bevallom, én is), de az idő őt igazolta. Egy emberöltő óta nem vitt edző három trófeát az Eastlandsre.

Minden meccsen kifejezi a szimpátiáját a lelátó népe iránta, mi miért tennénk másképp?

Ha valami gikszer ütne be? Ott lesz a nyári szünet, hogy a vezetőség átgondolja a hogyan továbbot. De nem fog.

Köszönjük Bobby, maradj még minél tovább velünk!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prideinbattle.blog.hu/api/trackback/id/tr195656034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334411 2012.12.22. 11:50:04

A "Poznanról" nekem mindig ez jut eszembe: http://www.talksport.co.uk/magazine/virals/2011-05-19/video-what-ing-hell-man-city-fans-respond-seeing-poznan-first-time nem azt a kifejezést használnám, hogy "lenyűgözte" a Citeh-szurkolókat a lengyelek ugrálása :) inkább tele szájjal röhögték őket. "what the fucking hell is that?" indeed :) ehhez képest tényleg fura, hogy azóta nem tudják abbahagyni a majmolását.

296258 2012.12.22. 13:07:26

[WolandTottenham](#1019059) a megoldás nyitja az lehet, hogy az ordibálókon kívül, még volt vagy negyvenezer City szurkoló a stadionban, és a többségnek tetszett a lengyelek műsora

297074 2012.12.22. 13:33:56

[WolandTottenham](#1019059): Én eleve nem értem ezt a majmolás dumát (szinte minden más angol csapat szurkolói így nevezik ezt), mintha nem a legtöbb footballing chant eleve rég megírt számok lennének, és maximum új szöveg lenne adva alá, vagy mintha nem énekelné több német és más szurkolótábor az YNWA-t stb, mégis csak ez az ünneplősdi "majmolás", holott még csak nem is valami hatalmas innováció, persze ok, a citysek azóta ünnepelnek így, de hát istenem...

334411 2012.12.22. 14:47:09

[mgyuri](#1019140): [DefinitelyMaybe](#1019167): oké a majmolást visszaszívom, mert teljes joggal vehettétek rossz néven :) a YNWA-t sem értem, hogy mi a francért választották ki a pool-osok annak idején. egy 40-es évekbeli, túlcsordulóan nyálas amerikai musical betétdalt. és ráadásul nem is ők éneklik egyedül. én amúgy a kántáló és röhögő City-szurkolókkal értek egyet, őszintén az egyik leghülyébb ünneplési módnak tartom ezt a lengyel ugrabugrát. a pályának háttal ünepelni a csapatot szerintem alapból ökörség, tiltakozásnak már jobban illene. :) arra viszont semmi bizonyíték nincs, hogy bárkit is lenyűgöztek volna a háttal ugráló polákok. lehet, hogy inkább a brookly-i hipszterek módjára ironikusan kezdték el a poznanosok utánzását (nem majmolást írtam, meg az utánzás sem derogatív, csupán tényszerű kifejezés).

296258 2012.12.22. 14:54:01

[WolandTottenham](#1019299) abból a szempontból igazad van, hogy ledöbbentek, és teljesen abszurd dolognak tartottak, azért is vették át, de mint írtam lecsengett idén kb. nem is volt. mi a lényege, hát kb. a fradisták is csinálták jó 10-15, inkább az ellenfélnek szól, hogy nem is kell nézni a meccset, mert megvan a győzelem. amúgy meg, valljuk be, ha több tízezer ember csinálja, nem mutat rosszul, pláne a Premier Leagueben, ahol a szurkolók csak ülnek, azt nem csinálnak semmit.

297074 2012.12.22. 15:10:48

[WolandTottenham](#1019299): Én azért szeretem/szerettem, mert idegesíti az ellenfeleket, akkor meg már nem lehet rossz az egész. :D Szépen lassan alábhagyott azért, most már inkább csak spontán jön elő úgy rendesen, vagy valami nagyobb alkalmakkor.
süti beállítások módosítása